جایزه و تخفیفات ویژه اینستاگرامو دنبال کن
هارد اکسترنال ؛ روزی را تصور کنید که هارددیسک رایانه یا لپ تاپتان از کار افتاده است، اولین چیزی که ذهنتان را مشوش می کند چیست !!! تمام اطلاعاتی که در سیستم داشته اید پریده است و کاری از دستتان بر نمی آید. اگر اطلاعاتتان مهم بوده باشد، قطعاً فاجعه ای در حال رخ دادن است که هیچ کس نمی تواند مانعش شود. بنابراین سعی کنید بکاپ یا نسخه ی پشتیبان این اطلاعات را در هارداکسترنال ذخیره نمایید، همچنین در صورتی که اطلاعاتی دارید که قصد حذفشان را ندارید، بهتر است که آنها را در هارد اکسترنال ذخیره کنید.
در یک کلام می توان گفت که هارد اکسترنال، همان هارد اینترنال « داخلی » سیستم لپ تاپ یا کامپیوتر است، با این تفاوت که هارد اکسترنال دارای پورت و پوشش می باشد.
هارد اکسترنال، یک حافظه ی خارجی است و بر خلاف انواع هاردهای داخلی که درون سیستم قرار می گیرند، خارج از سیستم است و از نوع پرتابل، یعنی قابل حمل میباشند. هاردهای اکسترنال بوسیله ی کابل به سیستم متصل می شوند و این اتصال، هم اطلاعات را منتقل می کند و هم انرژی مورد نیاز هارد اکسترنال را فراهم می آورد ؛ با این حساب هاردهای اکسترنال و قابل حمل از انرژی الکتریکی سیستم وابسته برای روشن شدن و کار کردن استفاده می کنند و به منبع تغذیه ی خارجی نیازی ندارند. پورتهای هارد اکسترنال بصورت« یو اس بی » طراحی شده اند، تا به این صورت به راحتی با سایر دستگاه های خارجی ارتباط برقرار کنند، این در حالی است که پورتهای داخلی به مادربورد سیستم متصل می شوند. هارد درایو اکسترنال (External Hard Disk Drive ) از جمله گجت هایی است که جدیداً برای ذخیره نمودن اطلاعات با ارزش و مهم از آن استفاده می شود. قیمت مناسب و ظرفیت بالا از جمله دلایل محبوبیت این گجت به شمار می آید. به دلیل اینکه قابل حمل هستند و کارکرد راحت و آسانی دارند و قابلیتهای لازم و ضروری مانند تهیه ی نسخه ی پشتیبان از فایلها و نقل و انتقال سریع و راحت اطلاعات و…روز به روز میزان محبوبیتشان بیشتر می شود و به آمار فروش و تعداد کاربرانشان افزوده می شود.
اگر هدفتان از خرید هارد اکسترنال، جابجا کردن فایلها و نصب انواع اپلیکیشن و برنامه است، هارد SDD بخرید، چنانچه به منظور ارشیو کردن و ذخیره سازی فایلها هارد تهیه می کنید، بهترین انتخاب هارد HDD می باشد.
هاردهای اکسترنال ، plug & play هستند، یعنی پس از اینکه اولین بار به کامپیوتر متصل شدند و با انجام تنظیمات و شناسایی کردن سخت افزار و ریستارت شدن سیستم، برای دفعات بعد بطور خودکار هارد شناسایی و آماده به کار می شود. با اتصال هارد به سیستم، دیگر نیازی به ریستارت کردن نیست و سیستم عامل، سریعاً هارد را شناسایی کرده و شروع به کار می کند. همچنین هاردهای خارجی، دارای حافظه ی مناسبی جهت ذخیره کردن فایل ها و پوشه هایی هستند که بطور مداوم مورد استفاده قرار می گیرند و بطور معمول و رایج از آنها استفاده می شود، به علاوه از هارد دیسک برای ذخیره نمودن نسخه های فشرده ی بکاپ نیز استفاده می شود. دو نوع حافظه ی ذخیره سازی اطلاعات داریم، که یکی از آنها SSD و دیگری را HDD می نامند. SSD ها سرعت بسیار بالاتری دارند اما نسبت به HDD ها قیمت بالاتری دارند، بنابراین معمولاً در حجم و ظرفیت پایین و محدود تولید می شوند و برای خرید یک حافظه از نوع SSD با ظرفیت بالا، باید تقریباً 4 برابر حافظه ی HDD هزینه کنید، درایوهای SDD امنیت بیشتری دارند و توسط پوششی مقاوم و ضد ضربه پوشش داده می شوند، تا مقاومت کلی دستگاه افزایش یابد. اما در عوض هاردهای HDD قیمت پایینی داشته و در ظرفیت های بالا از 500 گیگابایت گرفته تا 2 ترابایت تشکیل می شوند. حافظه های SSD و HDD، از نظر سرعت نقل و انتقال اطلاعات و سرعت load شدن اطلاعات، با یکدیگر اختلاف دارند، اما هارددیسک وسیله ایست که جهت ذخیره نمودن اطلاعات مورد استفاده قرار می گیرد ؛ از طرفی، حافظه ی SSD چندین برابر گرانتر است، با این حساب، خرید هاردهای HDD معقول تر و مقرون به صرفه تر است.
هاردهای اکسترنال، در دو نوع Desktop و Portable تولید می شوند، هاردهای Portable همان هاردهای کوچک و قابل حملی هستند که به وسیله ی پورت USB با رایانه ارتباط برقرار می کنند و تنها با اتصال کابل اتصال به پورت یو اس بی سیستم شروع به کار می کنند و با اتصال این کابل، درایور جدیدی در سیستم شما قابل مشاهده خواهد بود، این درایو همان هارد اکسترنال است. هاردهای Desktop، برای ذخیره کردن اطلاعات و تهیه ی نسخه های پشتیبان مورد استفاده قرار می گیرند، هاردهای Desktop سنگین وزن می باشند و حجم و فضای زیادی را هم اشغال می کنند، اما با این وجود از ظرفیت و سرعت بالایی بهره می برند و توانایی ذخیره حجم زیادی از اطلاعات را دارند.
هاردهای اکسترنال دارای فضای ذخیره سازی مشخصی هستند، مثلاً از 500 گیگابایت تا 8 ترابایت .
هاردهای اکسترنال نیز دارای ظرفیت های مختلف و متنوعی هستند. باید گفت انتخاب هارد اکسترنال مناسب، بایستی بر اساس نیازتان صورت بگیرد؛ پس در کل انتخاب ظرفیت هارد به نوع داده و اطلاعاتی که قصد ذخیره کردنشان را دارید، مهم است. چرا که اگر اطلاعات شما، شامل فایلهای وورد و پاور پوینت و اکسل باشد، هارددیسکی به میزان حافظه ی 2250 یا 350 گیگابایت برای ذخیره کردن این نوع از اطلاعات کافی است. چنانچه اطلاعات شما فایلهای عکس و موسیقی و فیلم و … باشد، می توانید هاردی با ظرفیت 500 گیگابایتی یا 1 یا 2 ترابایتی را تهیه کنید. افزایش ظرفیت هارد با افزایش دادن دیسک های گردان ممکن می شود که در پی آن وزن کلی هارد هم افزایش می یابد و قیمت نهایی آن نیز بالا می رود. در یک کلام ؛ هر چه ظرفیت بیشتر باشد، سرعت هارد کمتر می شود. آن دسته از هاردها که ظرفیت بالایی دارند، سرعتشان برابر 5400 دور در دقیقه است، اما هاردهایی که ظرفیت پایینی دارند، سرعتشان به 7200 دور در دقیقه می رسد. بر طبق بررسی هایی که در زمینه ی خرید هارددیسک اکسترنال انجام شده است، معلوم شده است که بیشترین هاردیسک خریداری شده درای ظرفیتی به اندازه ی دو برابر ظرفیت هارددیسک اینترنال کامپیوتر و لپ تاپ بوده است.
سرعت انتقال داده ها نیز اهمیت قابل ملاحظه ای دارد و می توان آن را جزء موارد مهم در خرید هارداکسترنال دانست . سرعت هارد ها به دو بخش سرعت خواندن و سرعت نوشتن قابل تقسیم است ؛ سرعت خواندن به معنی اعداد بیت هایی که در طول یک ثانیه از هارد به کامپیوتر منتقل می شوند ، یعنی در هر ثانیه چه تعداد بیت توسط هارد خوانده می شود و به کامپیوتر فرستاده می شود . سرعت نوشتن هم به این معنی است که چه تعداد بیت در عرض یک ثانیه از کامپیوتر به هارد منتقل می شود و در هارد ذخیره می گردد . سرعت هارد را می توان از روی تعداد چرخش و دور در دقیقه ی هارد داخلی « اینترنال » و ماکسیمم سرعت پورتها تشخیص داد و می توان گفت که سرعت هارد تابعی از این دو عامل است .
سرعت هارد به طور کلی به دو مولفه بستگی دارد ؛ تعداد چرخش و دور در دقیقه ی هارد داخلی و ماکسیمم سرعت پورتها. هر چه تعداد دور در دقیقه ی هارد داخلی بیشتر باشد ، سرعت هارد اکسترنال نیز بیشتر می شود ، می دانید که هارددیسک از صفحه هایی تشکیل شده است که دور خود در حال چرخیدن هستند و بطور میانگین بین 5400 تا 7200 دور در دقیقه چرخش دارند و هر چه چرخش بیشتر باشد ، سرعت نیز بیشتر است. سعی کنید سرعت هارد با سرعت پورت هماهنگی داشته باشد و طوری نباشد که سرعت هارد بخاطر سرعت کم پورت محدود شود. مثلاً برای هاردی که 7200دور در دقیقه باشد ، از نظر سرعت با پورت USB 3.0 همخوانی دارد. سرعت با توجه به تعداد بیت های انتقال داده شده بستگی دارد و بر حسب آن اندازه گیری می شود ، ظرفیت بر حسب بایت (B) اندازه گیری می شود. اگر سرعت هاردیسک برایتان مهم است ، به پورت هارد توجه کنید . پورت دستگاه ، مهمترین عامل در تعیین سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات است . پورت Esata سرعت بیشتری از پورت USB 2.0 دارد ، اما برخلاف پورتهای یو اس بی ، پورت Esata به یک منبع انرژی خارجی نیاز دارد و بنابراین جهت استفاده از این پورت باید یک هارد اکسترنال با آداپتور را تهیه کنید.
بازار هارد در دست چه کسانی است؟
هاردهای اکسترنال برای اتصال به سیستم ، به یک کابل ارتباطی و درگاه ارتباطی نیاز دارند ، این ارتباط به یکی از این سه حالت و یا ترکیبی از این حالتها، امکان پذیر است . درگاه یو اس بی (USB) ، درگاه فایروایر (FireWire ) و یا شاید هم بی سیم و از نوع وایر لس ، به زبان ساده تر ، هارداکسترنال باید به یکی از شیوه ها به سیستم رایانه یا کامپیوتر متصل شود ، این اتصال یا از طریق سیم مانند پورت و یا بصورت بی سیم مانند وایرلس صورت می گیرد. این اتصالات را رابط های هارد نیز می نامند .
پورتهای فایر وایر (FireWire) از پورتهای مورد استفاده در کامپیوترها و لپ تاپهای شرکت اپل هستند.
پورت (USB 2.0) و (USB 3.0) از جمله پورتهای فیزیکی هستند که در اکثر کامپیوترها و لپ تاپها مورد استفاده قرار می گیرند و به دلیل رایج بودنشان در هاردها نیز از این نوع پورتها استفاده می کنند . پورت USB 2.0 ؛ این پورت را می توان بر روی همه ی کامپیوترها یافت و از رایج ترین پورتهای مورد استفاده در سیستم های رایانه ای و انواع لپ تاپها ست . سرعت انتقال اطلاعات در این نوع پورت 60 مگا بایت بر ثانیه است و با هاردهایی که دارای سرعت 5400 دور در دقیقه هستند هماهنگ است. هاردهای اکسترنال نیز حتماً چنین پورتی را ساپورت می کنند.
پورت USB 3.0 از پورت نسخه ی 2 هم حمایت می کند و اگر هاردتان دارای پورت (USB 3.0) باشد می توانید از پورت یو اس بی نسخه ی 2 هم استفاده کنید.
پورت نسخه ی 3 USB ، بعد از نسخه ی 2 معرفی شده است و در مقایسه با آن سرعت و عملکرد بهتری دارد .پورت (USB 3.0 ) می تواند با سرعتی برابر 625 مگا بایت بر ثانیه داده ها را انتقال دهد و این یعنی سرعتی چند برابر نسخه ی پورت نسخه ی 2 . در اوایل که نسخه ی USB 3.0 تازه وارد شده بود تعداد کمی از دستگاه ها این پورت را داشتند ، اما اکنون روز به روز بر تعداد سازنده هایی که این پورت را در محصولاتشان استفاده می کنند بیشتر می شود و از آنجاییکه پورت USB 3.0 با نسخه ی 2 هم سازگار است ، بنابراین حتماً هاردی بخرید که دارای پورت USB 3.0 باشد تا علاوه بر سرعت بالاتر از جریان الکتریکی بالاتری که این پورت در اختیار هارد قرار می دهد ، بهره ببرید.
دات کام
پورت (FireWire ) ؛ این پورت معمولاً بر روی کامپیوترهای اپل استفاده می شود ،پورتهای فایروایر بر اساس سرعت انتقال به دو دسته تقسیم شده اند ؛ سرعت انتقال داده در پورتهای فایر وایر؛ برابر 50 مگابایت بر ثانیه یا 100مگابایت بر ثانیه است . این نوع پورت نیز مانند پورت USB 2.0 ، با هاردهایی با سرعت 5400 دور در دقیقه مناسب است و عملکرد خوبی دارد. پورت تاندربولت ، شرکت اینتل پورتی به نام (Thunderbolt ) را تولید کرده است ، این پورت به دلیل قیمت بالایش در هر کامپیوتر و سیستمی استفاده نمی شود ، شرکت اپل در برخی از محصولاتش از این پورت بهره برده است . بالاترین سرعت را در بین انواع پورتهای فیزیکی دارد ، سرعتش برابر 1250 مگابایت بر ثانیه است .
درایوهای ذخیره کننده ی اطلاعات ، به دو صورت عمل می کنند، یا عملکردی مشابه مخزن دارند و کاربر می توانند فقط اطلاعات را در آن ذخیره کند و تمام ، اما درایوهای دیگری هستند که امکان بازیابی کردن فایل ها و اطلاعات را در اختیار کاربران قرار میدهند و یا از فایلها ، نسخه ی پشتیبان یا بکاپ تهیه می کنند ؛ البته در قبال هر امکان و قابلیتی ، قیمت هارد نیز بیشتر می شود ، بنابراین اگر چندان به این قابلیت اهمیت نمی دهید می توانید از چنین امکانی صرف نظر کنید.
هر وسیله ی قابل حملی ، باید از یک منبع تغذیه ، انرژی خود را تامین کند و میزان انرژی و جریان الکتریکی در دسترس برای هاردهای اکسترنال بسیار مهم است. هاردها از دو روش برای تامین انرژی مورد نیازشان استفاده می کنند، یا از طریق پورت و یا از طریق آداپتور . هاردهایی که با استفاده از پورت ، انرژی مورد نیازشان را تامین میکنند ، برای آماده به کار شدن تنها کافی است که یک کابل داشته باشند و آن را به سیستم متصل کنند. اما هاردهایی که انرژی خود را از طریق آداپتور خارجی تامین می کنند، باید حتماً به پریز برق دسترسی داشته باشید.
هارد دیسک اکسترنال ، از یک درایو HDD و یک پورت USB و یک مبدل SATA تشکیل شده است .انرژی مصرفی این نوع هاردها توسط پورت USB تامین می شود ، حافظه ی HDD داخلشان ، سرعتی برابر 5400 دور در ثانیه را دارد . درایو های اکسترنال یا دارای آداپتور هستند یا بدون آداپتور می باشند که نوع بدون آداپتور را اکسترنال پاسپورتی می نامند. درایو اکسترنال پاسپورتی سرعت کم تر از دریوا با ادپتور دارد ، اما سبک تر و کم حجم تر است . از لحاظ هزینه نیز ، قیمت درایوهای اکسترنال پاسپورتی بیشتر از دو برابر درایوهای اکسترنال با آداپتور است ، HDD استفاده شده در درایوهای اکسترنال پاسپورتی ، از نوع نوت بوک می باشد و در درایوهای بزرگ و به همراه آداپتور دارای HDD معمولی با سرعت پایین 7200 دور در ثانیه است. هاردهای اکسترنال آداپتور برای دستکتاپ طراحی می شوند.
هارد دیسک داخلی
هاردهای اکسترنال از چهار بخش تشکیل شده اند ، اصلی ترین جزء ، قطعه ایست به نام هارددیسک داخلی که به اینترنال هم شهرت دارد ،این هارددیسک ، از نوع هارددیسکهای داخل لپ تاپ و کامپیوتر است و تمامی اطلاعاتی که منتقل و بر روی آن ذخیره شده و خوانده می شوند. هارددیسک اینترنال ، حافظه ای به حجم 500 گیگابایت تا 8 ترابایت دارد.
مبدل پورتها
بخش مهم دیگری که در هارد اکسترنال است ، مبدل پورت است . مبدل پورت نقش مهمی برعهده دارد و به لطف استفاده از این مبدلها ست که می توان از هاردهای اکسترنال استفاده کرد . به این صورت که هارددیسک اینترنال داخل هارددیسک اکسترنال ، معمولاً دارای درگاهی از نوع SATA است و وظیفه ی مبدل این است که این پورت را به پورت دیگری مانند پورت یو اس بی یا فایروایر و یا وایرلس تبدیل کند و در نتیجه ی انجام این تبدیل ها ست که ما می توانیم از طریق درگاه USB و یا FireWire و یا حتی Wireless با هارد اکسترنال کار کنیم.
هارددیسک اکسترنال ، توسط محافظی از جنس پلاستیک مهندسی شده و مقاوم و یا فلز محافظت می شود و این محافظ از وارد آمدن انواع ضربه به هارد اکسترنال جلوگیری میکند.
منبع تغذیه
می دانید که انرژی مورد نیاز قطعات کامپیوتر ، از طریق قطعه ای به نام پاور یا همان منبع تغذیه تامین می شود. هارددیسک اینترنال نیز از راه همین انرژی الکتریکی مورد نیاز خود را تامین میکند ، اما در هاردهای اکسترنال قضیه فرق می کند و انرژی مورد نیاز یا از طریق پورت USB یا از طریق آداپتور تامین می شود . پورت USB ، امکان انتقال اطلاعات و تامین انرژی الکتریکی را فراهم میکند ، با استفاده از پورت USB ، می توان هم داده ها را انتقال داد و هم انرژی هارد اکسترنال را تامین کرد و مهمتر از همه این است که همان پورت USB نیاز کاربران را برآورده می کند و به درگاه دیگری نیاز نیست. برخی از هاردهای اکسترنال ، انرژی مورد نیازشان را با استفاده از منبع انرژی خارجی تامین می کنند و پورت USB ندارند .
فعالیت تاخرید ؛ مشاوره خرید و راهنمای خرید و فروش ؛ نقد و بررسی محصولاتی که در فروشگاه های اینترنتی ایران موجود هستند . و بررسی مشکلات و آموزش نحوه کارکرد و کارایی مشخصات فنی دستگاه لوازم خانگی و دیجیتال ؛ برایتان بیدرنگ می نویسیم.
لطفا فقط سوالات مشاوره و خرید بپرسید.
« مشکلات فقط در نظرات پاسخ داده می شوند »
بازیابی پسورد
پسورد شما به ایمیل شما ارسال خواهد شد