جایزه و تخفیفات ویژه اینستاگرامو دنبال کن
لپ تاپ از دو کلمه ی lap و top تشکیل شده است . lap ، در این کلمه ی ترکیبی به معنیه قسمتی از بدن « فاصله ی بین کمر تا زانو یعنی ران » است و top به معنی « بالا» . پس ترکیب این دو کلمه به این صورت است ؛ لپ تاپی که می توان آن را بر روی ران گذاشت و در حالت نشسته از آن استفاده کرد. لپ تاپ در واقع ، یک کامپیوتر کوچک و سبک است که بوسیله ی باتری کار می کند و دارای یک صفحه ی سرخود و ماوس می باشد . لپ تاپها در اندازه ها ی مختلف و کاربریهای متنواعی ساخته شده اند و با توجه به نوع نیاز خود می توانید لپ تاپ مناسبتان را بخرید. لپ تاپها علاوه بر مشخصات ظاهری و طراحی ها ی متفاوت یک سری مشخصات فنی مهمی دارند که هنگام خرید لازم است به آنها توجه شود ، در این صفحه تمام موارد مهم و نکات کلیدی خرید لپ تاپ را با هم مرور می کنیم.
پردازنده ی 2.5 گیگاهرتزی ، توانایی پردازش 2و نیم میلیارد دستور را در یک ثانیه دارد.
همه چیز سخت افزار یعنی پردازنده ، مهمترین و اولین ویژگی لپ تاپ ، پردازنده است ، در واقع پردازنده مغز کامپیوتر شماست و در هر ثانیه میلیونها دستور را دریافت و پردازش می کند و پاسخ می دهد. پردازنده بوسیله ی مدارهای الکترونیکی با سایر قطعات لپ تاپ در ارتباط است ، پردازش ها را با توجه به تعداد هسته ها و سرعت اجرای دستورات دسته بندی می کنند ، سرعت در پردازنده بر حسب گیگاهرتز بیان می شود. وقتی می گویند سرعت پردازنده ای 2.5 گیگاهرتز است ، یعنی اینکه پردازنده در یک ثانیه می تواند ، 2و نیم میلیارد دستور را پردازش کرده و جواب دهد . هرچه این سرعت بیشتر باشد ، کارایی و بازدهی پردازنده نیز افزایش می یابد.
علاوه بر سرعت ، حافظه ی کش و 64 بیتی بودن هم در کارایی و بازدهی پردازنده تاثیر گذار خواهد بود ، به این صورت که هرچه حافظه ی کش بیشترباشد ، بهتر است و سرعت پردازنده هم افزایش می یابد . 64 بیتی بودن هم بسیار مهم است ، چرا که با مقدار RAM قابل استفاده ارتباط مستقیم دارد .پردازنده ی 64 بیتی ، داده ای به طول 64 بیت را پردازش می کند و سرعت و دقت بسیار بالایی هم دارد ، چرا که هر چه مقادیر عددی پردازش شده بیشتر باشد ، دقت پردازشگر و سرعتش بالاتر می رود ، همچنین در پردازش 64 بیتی 16.8 میلیون ترابایت رم قابل استفاده می باشد. موضوع پردازنده ها را بسیار کامل و واضح در این صفحه نوشتیم ، در صورت تمایل و نیاز ، مطالعه کنید.
کارت گرافیک ، اطلاعات تولید شده بوسیله ی کامپیوتر را به اطلاعات قابل فهم برای انسان تبدیل می کنند.
Graphics Processing Unit « واحد پردازش گرافیکی» که به اختصار GPU نامیده می شود و ابزاری است جهت طبیعی جلوه دادن تصاویر در کامپیوترها و کنسولهای بازی، وظیفه ی اصلی اش پردازش اطلاعات تصاویر است. اطلاعات دیجیتالی که توسط کارت گرافیک مبدل می شوند، یا بصورت آنالوگ درمی آیند و یا به همان صورت دیجیتال باقی خواهد ماند و این بستگی به چگونگی نمایش دادن اطلاعات کامپیوترها و لپ تاپ ها دارد ؛ کارت گرافیک رابط بین پردازنده و نمایشگر است.
به زبان ساده تر ، کارت گرافیک یک مبدل است و اطلاعات دیجیتال رابه آنالوگ تبدیل میکند برای اینکه توسط نمایشگر قابل نمایش باشد ، تمام تصویرهای قابل نمایش برروی مانیتورها از تعدادی نقاط ریز و کوچک به نام پیکسل ساخته می شوند. دو مشخصه ی اصلی در کارتهای گرافیک ، سرعت پردازش اطلاعات و حافظه ی کارت گرافیک است ؛ رنگ مربوط به هر پیکسل در حافظه ی کارت گرافیک ذخیره می شود و اگر هر پیکسل تنها از دو رنگ سیاه و سفید تشکیل شده باشد برای ذخیره سازی و نگهداری آنها به یک بیت نیاز خواهد داشت . به این صورت که ؛ اگر به صفحه نمایش یک لپ تاپ و یا یک کامپیوتر بسیار نزدیک شوید . متوجه می شوید که صفحه ی نمایشگر از نقاط بسیار ریزی تشکیل شده است که به آنها پیکسل گفته می شود .
در بعضی از نمایشگرهای قدیمی مثلا در نمایشگرهای اولیه ی مکینتاش پیکسلها تنها از دو رنگ سیاه و سفید تش
کیل شده بودند ولی در نمایشگرهای جدید ، پیکسلها 256 رنگ را نمایش می دهند و در اغلب نمایشگرها پیکسلها 8.16 میلیون رنگ هستند. پس ، هرچه کارت گرافیک قدرتمندتر باشد توانایی نمایش دادن رنگهای بیشتری نیز دارد .
رم فضایی است که اطلاعات و برنامه های باز شده و در حال اجرا در آن ذخیره می شوند ؛ حافظه ایست که دستورالعمل های لازم برای اجرای برنامه ها را در خود ذخیره می کند ، تا توسط پردازشگر ، پردازش شوند . هنگامی که برق قطع شود ، اطلاعات ذخیره شده بر روی حافظه حذف نمی شوند. حداکثر و حداقل حافظه ی رم موجود در لپ تاپ ها 4 و 8 گیگابایت است.
لپ تاپها دارا ی ظرفیت های متعددی هستند و چند سال اخیر ظرفیت رم بسیار بالا رفته است ، امروزه اکثر دستگاه ها ظرفیتی کمتر از 4 گیگابایت ندارند ، و ظزفیت های 4, 6,8,16 و 32 گیگابایت بطور معمول استفاده می شود. با افزایش میزان ظرفیت رم ، امکان باز کردن برنامه های بیشتر نیز وجود دارد.
اندازه ی حافظه ی رم به نوع پردازنده نیز بستگی دارد ، اگر پردازنده 32 بیتی باشد ، حافظه ی بیشتر از 4 گیگابایت را پشتیبانی نمی کند و اگر پردازنده 64 بیتی باشد ، حافظه ی 16.8 میلیون ترابایت را نیز پشتیبانی می کند . به لطف پیشرفت تکنولوژی اکثر لپ تاپها دارای رم بالای 4 گیگابایتی هستند و حتی در برخی مدلها« لپ تاپهای مخصوص گیم» این میزان به 32 گیگابایت هم می رسد. معمولا رم با حافظه ی 4 گیگابایت برای اجرای اکثر برنامه ها فضای کافی را دارد . ما بصورت پیش فرض این ذهنیت را داریم که هر چه ظرفیت رم بیشترباشد ، اجرای نرم افزارهای بیشتر بصورت همزمان ممکن تر می شود و در نتیجه سرعت دستگاه هم بیشتر می شود ، اما نکته اینجاست که ظرفیت رم تا یک سطحی می تواند بر روی سرعت دستگاه اثر داشته باشد و برای اجرای برنامه هایی که به ظرفیت بالای رم نیازی ندارند ، حجم اضافه ی رم بی تاثیر خواهد بود. با توجه به محل قرار گیری رم در لپ تاپ ، می توان به راحتی آن را تعویض کرد و ارتقا داد ، اکثر لپ تاپها قابلیت ارتقای رم را به میزان 16 گیگابایت دارند ؛ با این حال می توان به این نتیجه رسید که رم دستگاه مهم است، ولی نباید در لیست اولین پارمترهای انتخاب لپ تاپ قرار گیرد.
هارددیسک ها جهت ذخیره سازی داده هاو اطلاعات کاربران مورداستفاده قرار می گیرند. دونوع هارددیسک برای لپ تاپها وجود دارد ؛ هارددیسک های معمولی HDD کوتاه شده ی عبارت Hard Disk Drive به معنای گرداننده ی دیسک سخت است» این هاردها معمولاً دارای اندازه های 1.8 اینچی و 2.5 و 3.5 اینچی می باشندو درایوهای SSD «کوتاه شده ی عبارت « Solid state disk » به معنای دیسک حالت جامد است».
HDD ها قیمت مناسب و رو به پایینی دارند و چندین سال است که در کامپیوتر ها و لپ تاپها از این نوع هارددیسک استفاده می شود و دارای ظرفیتهایی چون 500 و 750 گیگابایت و یک ترابایت نیز می باشند ؛ اما درایوهای SSD قیمت بالاتری دارند و در برابر انوع ضربه ، مقاومت بیشتری دارند و سرعت نقل و انتقال اطلاعات در SSD ها بسیار بیشتر از HDDها است ؛ SSD ها در ظرفیتهای محدود و کم تولید می شوند چرا که قیمت بالایی دارند. به همین دلیل در لپ تاپهای گران قیمت از چنین دیسک هایی استفاده می شود.
حال که با مفاهیم هاردیسک و انواع آن و تفاوتهای آنها آشنا شدیم ، لازم است که این نکته را هم یادآور شویم که هارددیسک به راحتی تعویض می شود و حتی می توان هارددیسک های HDD را با دیسک های جامد SSD تعویض کرد و یا ظرفیتش را ارتقا داد. با باز کردن پنل لپ تاپ ،می توان هاردها را تعویض کرد و حتی در برخی از لپ تاپها ، فضای خالی برای افزودن هارد جدید وجود دارد . البته اگر احساس می کنید باز هم به هارد با ظرفیت بالاتری نیاز دارید، انتخاب هارد اکسترنال نیز گزینه ی مناسبی است.
از جمله نکاتی که در هنگام خرید لپ تاپ نباید فراموش کرد ، توجه به تعداد پورتها و درگاه های ارتباطی می باشد ، درگاه USB ، درگاه HDMI ، و امکاناتی چون شبکه ی بی سیم وای فای و… اشاره کرد که بسیار کاربردی هستند .
تعداد پورت و نوع پورت ، قیمت لپ تاپ را عوض می کند ، لپ تاپی که دارای دو پورت USB باشد با همان لپ تاپ که چهار تا پورت USB دارد ، از لحاظ قیمت با هم اختلاف دارند و هر چه تعداد پورتها بیشتر ، قیمت هم بیشتر می شود. بر روی اکثر لپ تاپها ، پورتهای USB و D
VD WRITER و… وجود دارد ، اگر لپ تاپی دارای پورت HDMI,USB3 باشه مسلماً قیمتش از لپ تاپهای فاقد این پورتها بیشتر می شود.
مهمترین ویژگی لپ تاپها ، قابل حمل بودن آنهاست و مهم ترین مولفه نیز در وسایل قابل حمل ، مربوط به باتری آنها می شود. از جمله مشخصاتی که بر روی باتریها درج می شود ، میزان مصرف باتری در حالتهای متفاوت و چند سلولی بودن باتری است . میزان مصرف باتری با قدرت پردازنده ارتباط مستقیم دارد ، هر چه قدرت پردازنده کمتر باشد ، طول عمر باتری طولانی تر است .
پردازنده های اتم اینتل و سری U خانواده ی CORE چنین خاصیتی دارند. در مقایسه ای که انجام شده است ، لپ تاپهایی که بیشتر برای وبگردی مورد استفاده قرار می گیرند ، نمی توانند بیشتر از 6 ساعت بدون شارژر دوام بیاورند، تنها مک بوکهای اپل و تینک پدهای لنوو ، توانایی حفظ شارژ خود به مدت 12 ساعت را دارند. در هر صورت به همراه داشتن شارژر الزامی و ضروری است. میزان مصرف باتری به عوامل متعددی وابسته است ، نور صفحه نمایش، سایز نمایشگر و…بطوری که هر چه نور صفحه نمایش بیشتر باشد و سایز نمایشگر بزرگتر باشد، مصرف باتری نیز بیشتر می شود. در یک کلام می توان گفت که مهم ترین ضعف لپ تاپها مربوط به باتری آنها می شود.
هر چه توان باتری بالاتر باشد ، می تواند مدت زمان بیشتری دستگاه را روشن نگه دارد.
هر سلول ، به عنوان یک باتری جداگانه در نظر گرفته می شود ، حالت بستن سلولهای باتری به صورت ترکیبی است که هم ولتاژ و هم شدت جریان هماهنگ با هم بالا می روند. وقتی که شدت جریان و ولتاژ هر دو افزایش یابند ، در واقع توان باتری نیز افزایش می یابد . اما موضوع مهمتر از تعداد سلولها توان مصرفی لپ تاپ است و چنانچه لپ تاپی توان مصرفی بالایی داشته باشد، باتری را خیلی زود خالی می کند. تعداد سلولهای باتری به تنهایی نمی توانند ، نشانگر مدت زمان کاری بیشتری باشند و بسته به نوع کاربری و نحوه ی استفاده ی کاربر از نرم افزارها و برنامه های مختلف ، متفاوت است . لازم به ذکر است که با توجه به اینکه امروزه صنعت لپ تاپ سازی نیز مانند موبایل ، در ساخت باتریهای خود انقلاب به پا کرده، همه ی لپ تاپها دارای باتریهای داخلی یا به عبارتی غیر قابل دسترسی آسان هستند. این باتریها تنها از دید کاربران مخفی شده اند و با باز کردن پنل لپ تاپ به راحتی می توان آن را تعویض کرد.
قبل از اینکه بحث را باز کنیم و نام برند خاصی را ببریم ، یادآور می شویم که برای همه ی برندها احترام قائلیم و هرگز به تابعیت از نظرات شخصی و تجربه ی خود اعتبار هیچ کدام از برندها را زیر سوال نمی بریم. چرا که تنوع محصولات وتنوع کارایی ها و کیفیت ها تنها با تنوع دربرند ها ممکن می شود. تولید کنندگان این موضوع را به خوبی درک کرده اند، که کیفیت محصولاتشان ، نماینده ی آنهاست و هرگز هیچ کس شعار خوب و تبلیغ زیاد ولی در عوض محصول بی کیفیت را نمی خواهد. امروزه همه ی سازندگان تمام تلاش خود را به کار می گیرند که بهترین باشند.
نام تجاری محصول همه چیز نیست و باید این فرهنگ جاسازی شود که بیشتر از برند ، کیفیت را مد نظر قرار دهیم.
لپ تاپهای شرکت خاص اپل و شرکت سونی همیشه در رده بندی ها ، در میان لپ تاپهای گران قیمت بوده اند . این رده بندی هم به خاطر قطعات به کار رفته در آنهاست و هم به خاطر بحث های تجاری . برندهایی که دارای محصولات میان رده و ارزان نیز هستند ، شامل لنوو ، اچ پی ، ایسر ، ایسوس و دل می شوند ؛ این برندها دارای طبقه بندی مشخصی از لحاظ قیمت هستند و هر کدام از سری های این برندها قیمت متفاوتی دارند. سری Yمحصولات لنوو دارای قیمت بیشتری نسبت به سریG اش است ، این نوع طبقه بندی انتخابهای متنوع و گسترده تری را در اختیار خریداران قرار می دهد.
همه ی مواردی را که در این صفحه ذکر کردیم در انتخاب لپ تاپ مهم هستند ، اما مشخصات و ویژگیهای قابل تعویض و قابل ارتقا را می توان در ملاکهای آخر خریدتان قرار داد و ابتدا به پارامترهای مهم و غیر قابل تعویض بها بدهید.
[quote font_size=”14″ color=”#000000″ align=”left”]وضوح تصویر و دقت نمایشگر ،دارای مفهوم مشترکی نیستند؛ تعدادپیکسلهای موجود در سطر و ستون را وضوح تصویر می نامند ولی دقت نمایشگر ، به تعداد پیکسلهای موجود بر روی یک اینچ گفته می شود.[/quote] وضوح و یا رزولوشن تصویر همان کیفیت تصاویر است و همان بحث همیشگی ، که تعداد پیکسلهای موجود در سطر و ستون نمایشگر را نشان می دهند، با افزایش تعداد پیکسلها ، جزییات بیشتری در تصویر نمایش داده می شود . دقت نمایشگر هم با توجه به تعداد پیکسلهای به کار رفته در یک اینچ مشخص می شود ؛بنابراین دقت نمایشگر با تعداد پیکسلهای به کار رفته در نمایشگر یکی نیستند . برای نمونه اگر دو نمایشگر 11 و 13 اینچی را در نظر بگیریم که هر دو دارای رزولوشن و وضوح تصویر 1366 در 768 هستند ،تا اینجا می دانیم که وضوح تصویر در هر دو یکسان است ، اما آیا دقت نمایشگر هم یکسان است ؟! خیر دقت نمایشگر ، نشانگر تعداد پیکسلهای به کار رفته در یک اینچ است ، یعنی با ثابت بودن رزولوشن ، لپ تاپی که اندازه ی کوچکتری دارد ، دقت بالاتری خواهد داشت.
قدرت تفکیکپذیری نمایشگر با ضرب دو عدد در هم مشخص میشود، برای مثال وضوح تصویر ۷۶۸×۱۳۶۶، بیانگر آناست که در هر سطر از صفحه نمایش ۱۳۶۶ پیکسل و در هر ستون ۷۶۸ پیکسل وجود دارد. هر چه تعداد پیکسلها در نمایشگر بیشتر شود طبیعتا جزییات بیشتری در صفحه قابل نمایش است. اما نکته مهمتری که دقت نمایشگر را توصیف میکند PPI یا تعداد پیکسلها در هر اینچ است، برای مثال دو لپتاپ ۱۵/۶ اینچی و ۱۳/۳ اینچی را در نظر بگیرید که هر دو دستگاه وضوح تصویری ۷۶۸×۱۳۶۶ دارند، آن چه که مشخص است یکسان بودن تعداد پیکسلها در هر دو نمایشگر است اما میزان PPI در مدل ۱۳ اینچی ۱۱۸ است و در دستگاه ۱۵ اینچی به مقدار ۱۰۰PPI کاهش مییابد.
می دانید که پنل های HD و FULL HD دارای کیفیت های متفاوتی هستند ، در ساخت لپ تاپها بیشتر از پنلهای HD با رزولوشن 1366 در 768 پیکسل ،استفاده می شود و برای کاربردهای روزانه بسیار مناسب هستند ، اما برای طراحی و تدوین و کارهای انیمیشنی و گرافیکی استفاده از نمایشگرهای FULLHD با رزولوشن 10920 در 1080 پیشنهاد می شود.
HD؛ کوتاه شده ی عبارت « High Definition » است و به معنی کیفیت بالا به کار می رود و در این نوع از صفحه نمایشها وضوح تصویر برابر 1366 در 768 پیکسل است. HD+ کوتاه شده ی عبارت « High Definition Plus » است و نشانگر رزولوشن 1600 در 900 پیکسل است.
FHD کوتاه شده ی عبارت « Full HD» و به معنی کیفیت کامل است و رزولوشن چنین پنلهایی 1920 در 1080 پیکسل می باشد. UHD کوتاه شده ی عبارت « Ultra HD » و به معنی کیفیت فوق العاده است و رزولوشنش هم 3840 در 2160 پیکسل است. QHD کوتاه شده ی عبارت « Quad HD » و به معنی چهاربرابر اچ دی است و دارای رزولوشن 2560 در 1440 پیکسل است.
در لپ تاپها بیشتر از کیفیت های HD و FULLHD استفاده می شود و UHD وqhd رواج کمتری در ساخت لپ تاپها دارند.
پنل های استفاده شده در اکثر نمایشگرها ، لپ تاپ ها ، تبلت ها و موبایل ها از دو نوع بیشتر تجاوز نمی کند IPS و TN ؛ پنل های TN ارزان تر از پنل های IPS هستند و به همین دلیل در لپ تاپهای ارزان قیمت و میان رده از این نوع پنل ها استفاده می شود . مزایای پنل های TN نسبت به پنل های IPS ، ارزان بودنشان است . مشکل اصلی پنل های TN زاویه ی دید آنها می باشد. پنلهای TN تنها یک مشکل دارند و آنهم زاویه ی دیدشان است ، یعنی اگر چند درجه از محور عمودی به اطراف بروید کیفیت رنگها پایین می آید ؛ البته با توجه به قیمت کمی که دارند قابل توجیه است. اما پنلهای IPS ، چنین مشکلی ندارند و کاملاً برخلاف پنلها TN طیف وسیعی از رنگ ها با کیفیت عالی را نمایش می دهند ، البته این نوع پنلها در لپ تاپهای بالارده به کار می روند.
روشنایی صفحه نمایش و میزان درخشندگی آن را با واحد Nit بیان می کنند ؛ Nit ؛ واحد اندازه گیری میزان نور و روشنایی است که از نسبت چگالی نور به مساحت نمایشگر بدست می آید و واحدش هم Nit است ؛ البته cd/m2 هم به عنوان واحدی برای میزان روشنایی استفاده می شود و با Nit ، مفهوم مشترکی دارند. هرچه مقدار عددی Nit بیشتر باشد ، نمایشگر روشن تر و درخشان تر است. بطور میانگین روشنایی حد معمول برای
لپ تاپ ها 180 Nit است و این عدد در لپ تاپهای مختلف متفاوت و بسته به نوع کاربری می تواند بیشتر یا کمتر باشد.
در نمایشگرها ، دو نوع پوشش استفاده می شود ، پوشش مات و پوشش براق دو پوشش استفاده شده در نمایشگرها هستند. پوشش براق مسلماً رنگهای شاداب و با کیفیتی ارائه می دهد و باعث می شود که رنگ ها شاد و واقعی جلوه کنند ، اما این همه جذابیت و کیفیت بیشتر در محیط های بسته کاربرد دارد و در محیط های باز به دلیل اینکه خاصیت آینه ای دارند ، پدیده ی بازتاب تصویر فرد و محیط اطراف را در دل نمایشگر موجب می شوند و این امر هم باعث خستگی زودتر چشم کاربران می شود. پوشش مات چنین مشکلی ندارد و بدون هیچ عیب و نقصی در محیط های باز ، مورد استفاده قرار می گیرند و به دلیل عدم بازتاب تصاویر ، مشکل خستگی چشم را هم ندارند و حتی در صفحه نمایش های لمسی ، پوشش مات سبب می شود که اثر انگشت بر روی نمایشگر چندان دیده نشود و به چشم نیاید.
ظاهر و طراحی لپ تاپ به سلیقه ی شما بستگی دارد و هر شخصی با توجه به سلیقه ی خودش می تواند آنچه را که در نظرش زیبا جلوه می کند ، خریداری کند. اما از حق نگذریم اولترابوکها ویژیگی ها و ظرافت های قابل توجهی دارند و دارای جذابیتهای خاصی هستند. در طراحی اشاره به چند نکته ، مهم است و تاثیر بسزایی در ظاهر دستگاه خواهد داشت . اولین بحث ، ضخامت دستگاه است. هرچه ضخامت دستگاهی بیشتر باشد، هم وزنش سنگین تر می شود و حملش دشوارتر ، هم اینکه باعث زمخت و خشن بودن دستگاه نیز می شود . رنگ بدنه مورد بعدی است که زیاد مورد توجه قرار می گیرد ، جنس بدنه و میزان شفافیت و جلای آن در زیبایی محصول تاثیرگذار است. اندازه ی نمایشگر هم در موضوع زیبایی بسیار مهم است ، انحنا یا تخت بودن حاشیه ی صفحه نمایش، اندازه ی پورتها و درگاه ها و چگونگی قرار گیری آنها بسیار مهم است و زیبایی محصول را تحت تاثیر قرار می دهند.
در مورد لپ تاپ نیز ، مانند هر چیز دیگری ، این طراحی و شکل ظاهری اش است که در نگاه اول آدم را مجذوب خود می کند . اینکه بدنه ی لپ تاپ مات باشد یا براق یا چه طرحی و چه شکلی داشته باشد ، در افراد مختلف بسته به موقعیت اجتماعی و تیپ ظاهری و شرایط سنی آنها متفاوت است ؛ برخی افراد که شغلی رسمی دارند و در یکی از ادارات مشغول به کار هستند ، مسلما لپ تاپی رسمی و تیره رنگ و اداری را می پسندند و بیشتر به مشخصات فنی اش توجه می کنند ولی دانش آموزان یا دانشجویانی که مشغول تحصیل هستند ، دید دیگری نسبت به لپ تاپ دارند و بیشتر از همه ی موارد به ظاهرش اهمیت می دهند. بدنه های براق بعد از مدتی مانند محل ثبت اثر انگشت می شود و اثر انگشت و دست همه ی کسانی که از نزدیکی اش می گذرند بر روی سطح آن نمایان است و همچنین انواع خراش بر روی این بدنه بسیار مشخص است، ولی بدنه های مات چنین مشکلی را ندارند.
جنس بدنه به دلیل اینکه از قطعات درونی لپ تاپ محافظت می کند بسیار مهم است ، برخی از لپ تاپها دارای بدنه ای از جنس آلومنیوم و یا فلز می باشند و برخی دیگر هم از جنس فیبر کربن هستند؛ که مقاومت بالایی دارند و وزن کمی نیز دارند. اما در لپ تاپهای گران قیمت ، مورد استفاده قرار می گیرند. در برخی دیگر از لپ تاپها که دارای قیمتی مناسبتر هستند از جنس پلاستیک استفاده می شود.
با توجه به جابجا کردن لپ تاپ و قابل حمل بودنش باید وزن دستگاه را هم بررسی کرد ، فکر کنید ، کیف یا کوله پشتی ، ماوس ، لوازم شخصی و… به همراه یک لپ تاپ را حمل خواهید کرد ، اگر تنها در محل کار و یا فقط در خانه از آن استفاده می کنید، می توانید وزنش را نادیده بگیرید ولی اگر زیاد جابجا می شوید و ناچارید که لپ تاپتان را با خود حمل کنید ، وزن لپ تاپ و سنگین بودنش را هم در نظر بگیرید.
لپ تاپهای بزرگ که دارای صفحه نمایشی با سایز 15.6 اینچ هستند ، وزن بیشتری نسبت به انواع نمایشگرهای 14 اینچی دارند و بیشتر برای کاربرانی که در منزل هستند و تغییر مکان ندارند مناسب است و می توانید آن را برروی میزبگذارید. اما برای کسی که زیاد لپ تاپش را با خود حمل می کند ، وزن دستگاه و اندازه ی آن اهمیت زیادی دارد. ضخامت دستگاه نیز از جمله ویژگیهایی است، که کیفیت و هم ظاهر را تحت تاثیر قرار می دهد. ضخامت کمتر یعنی ظرافت و جذابیت بیشتر و هم چنین یعنی کاهش قدرت تهویه ی قطعات درونی.
قیمت پردازنده ی SANDY BRIDGE و پردازنده ی IVY BRIDGE متفاوت است که هر دو از پردازنده های سری COREI7 ساخت شرکت اینتل هستند.
وقتی تصمیم گرفتین لپ تاپ بخرید ، یعنی اینکه مبلغی رو در نظر گرفتید و احتمالاً الان حساب بانکیتون چند میلیونی توش هست ، حالا که این مرحله ی سخت و پشت سر گذاشتین باید خیلی احتیاط کنید تا بهترین لپ تاپ رو بخرید . لپ تاپها دارای دسته بندیهای مختلفی هستند ، دسته بندی هم ممکنه بر اساس وزن و اندازه ی لپ تاپ باشه و یا بر اساس نحوه ی کاربری .با این اوصاف ، اصلی ترین قطعه ی سخت افزاری که می تواند قیمت لپ تاپ را تا اندازه ی زیادی بالا و پایین ببرد ؛ چرا که با توجه به نوع و مدل پردازنده ، سایر قطعات لپ تاپ تعیین می شود ، قیمت پردازنده تا حدودی یعنی قیمت خود لپ تاپ . قیمت مدل ها و سری های مختلف پردازنده ها متفاوت است و نباید با هم اشتباه گرفته شوند.
هر چه قدرت کارت گرافیک بیشتر باشد ، قیمت لپ تاپ نیز بیشتر است.
قطعه ی مهم دیگری که قیمت لپ تاپ را دستخوش تغییرات زیادی می کند، کارت گرافیک است .کارت گرافیک مخصوصاً برای کاربرانی که اهل بازی و یا به اصطلاح گیم هستند بسیار مهم است،چرا که بدون کارت گرافیک قدرتمند امکان اجرا برنامه ها و بازیهای سنگین ممکن نیست.
با شنیدن کلمه ی صفحه نمایش ، دو موضوع مهم را باید بررسی کنیم ، اول اینکه اندازه ی صفحه نمایش ، دوم نوع صفحه نمایش و تکنولوژی به کار رفته در آن. می دانیم که با افزایش اندازه ی صفحه نمایش ، قیمت لپ تاپ هم افزایش می یابد ، یک لپ تاپ 15 اینچی از یک لپ تاپ 13 اینچی قیمت بیشتری دارد. دو نوع تکنولوژی در ساخت بسیاری از صفحه نمایش ها به کار می رود ،که قیمت لپ تاپ را دستخوش تغییرات زیادی می کند .
بدنه های پلاستیکی مهندسی شده دارای قیمت کمتری نسبت به بدنه های آلومنیومی و فلزی است.
صفحه نمایش ها یا از نوع «ال سی دی» LCD هستند یا ال ای دی و یا رتینا ، که تکنولوژی اختصاصی اپل است. لپ تاپهای اپل به سبب داشتن چنین صفحه نمایشی قیمت زیادی دارند ، تکنولوژی ال ای دی نیز قیمتش بالاتر از ال سی دی است ؛ بنابراین لپ تاپهایی که از صفحه ی ال ای دی بهره می برند قیمت بیشتری از ال سی دی ها دارند. عومل دیگر هم هستند که قیمت لپ تاپ را بالا و پایین می برند ، گارانتی ، مکان و محل زندگی ، انصاف فروشند و…مهمترین ملاکهای تعیین قیمت را گفتیم ، امیدواریم بتونید که بهترین لپ تاپ را با مناسبترین قیمت بخرید. برای اشنایی با انواع لپ تاپ بر اساس کارایی پیشنهاد میکنم ، راهنمای خرید لپ تاپ بر اساس کارایی را هم مطالعه نمایید.
فعالیت تاخرید ؛ مشاوره خرید و راهنمای خرید و فروش ؛ نقد و بررسی محصولاتی که در فروشگاه های اینترنتی ایران موجود هستند . و بررسی مشکلات و آموزش نحوه کارکرد و کارایی مشخصات فنی دستگاه لوازم خانگی و دیجیتال ؛ برایتان بیدرنگ می نویسیم.
لطفا فقط سوالات مشاوره و خرید بپرسید.
« مشکلات فقط در نظرات پاسخ داده می شوند »
بازیابی پسورد
پسورد شما به ایمیل شما ارسال خواهد شد
با عرض سلام
آیا شما در زمینه خرید لپ تاپ هم مشاوره میدهید؟
اگر نه مرجعی را به من معرفی کنید که خدماتی در زمینه مشاوره خرید لپ تاپ ارئه دهد
با سپاس فروان
سلام دوست عزیز. لطفا لینک
laptop ، راهنمای خرید انواع لپ تاپ بر اساس کارایی
را مطالعه کنید.