مشاوره و راهنمای خرید
09188888534_09188888546_09188888957

راهنمای خرید رم « کارت حافظه »

0 55
زمان مطالعه : 9 دقیقه

گوشی های هوشمندی که امروزه در بازار عرضه می شوند، دارای حافظه ای داخلی هستند. اما با توجه به اینکه بخشی از این حافظه بوسیله ی سیستم عامل و فایلها پر می شود، فضای آزاد کمی در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد و کافی است چند برنامه بر روی گوشی نصب شود تا اخطار کمبود حافظه بر روی نوار اعلانات ظاهر گردد و نگرانی شما نیز از همان لحظه آغاز می شود. و آنجاست که تصمیم می گیرید کارت حافظه ای بخرید و از شر این نوتیفیکیشن بالای نوار اعلانات خلاص شوید. وقتی به بازار موبایل فروشها و لوازم جانبی دوربین سر می زنید با انواع کارت حافظه مواجه می شوید که در ظاهر همه یکی هستند و شباهت زیادی با هم دارند، اما در واقع چنین نیست. کارتهای اس دی از لحاظ اندازه، سرعت و خواندن و نوشتن اطلاعات، ظرفیت و سایر موارد دیگر با هم تفاوت زیادی دارند. اگر نظر ما را می خواهید، پیشنهاد می کنیم که ابتدا این راهنمای خرید کارتهای حافظه را مطالعه کنید و بعد از بین انواع مدلهایی که پیشنهاد شده، یکی را انتخاب نمایید.

کارت حافظه یا رم

کارت حافظه با توجه به کاربردهای زیادی که دارد، امروزه یکی از پرطرفدارترین لوازم جانبی به شمار می رود. شاید بتوان به جرات آن را در رده ی لوازم اصلی به شمار آورد. روز به روز بر کیفیت کارت های SD افزوده می شود و شاهد سرعت و حجم بالاتری از این کارتها هستیم.

کارتهای SD که بعد از کارتهای MMC یعنی همان کارتهای مالتی مدیا، روانه ی بازار شدند، با طراحی ظریف و باریک تر و سرعت بیشتر و ظرفیت دو چندان توجه دنیای تکنولوژی را معطوف خود کردند.

 

کارتهای حافظه در بسیاری از موارد ، کاربرد دارند. برای عکاسان حرفه ای که از دوربینهای دیجیتال استفاده می کنند، برای عاشقان موسیقی که با موزیک پلیر به موزیک گوش می دهند و برای هر کسی که تبلت و یا گوشی داشته باشد، استفاده از کارت SD لازم و ضروری است.

کارتهای حافظه ی اس دی، با وجود جثه ی کوچک و ریزه میزه ای که دارند، در ابزارهای دیجیتالی امروزی بسیار پر کاربرد هستند و اهمیت ویژه ای دارند. کارتهای اس دی که برای ذخیره سازی اطلاعات بر روی انواع وسایل دیجیتالی مانند دوربین های دیجیتالی، تبلتها و لپ تاپها و گوشی های موبایل و … قرار می گیرند و قابلیت خواندن و نوشتن اطلاعات را دارند. از لحاظ فیزیکی و اندازه ی ظاهری، کارتهای اس دی، به سه دسته ی SD card و Mini SD Card و Micro SD card تقسیم می شوند. که هر کدام از این کارتها دارای کاربردهای مختلف و متنوعی هستند و هر کدام برای مصارف مشخصی به کار می روند.

 

آیا ابعاد و اندازه ی کارت حافظه بر روی سرعتش تاثیر دارد؟

این نکته را هم بدانید که با استفاده از آداپتورهایی میتوان سایزهای کوچک کارت حافظه « میکرو اس دی و مینی اس دی» را به سایز بزرگتر یعنی کارتهای اس دی تبدیل کرد.


دیدید که کارتهای حافظه، دارای ابعاد و اندازه های متفاوتی هستند و همین تفاوت در ابعاد و اندازه هایشان باعث شده که هر کدام برای یک نوع درگاه و یا یک شکاف خاص به کار برده شوند. کارتهای SD، بزرگترین نوع کارت حافظه هستند و ابعادی برابر 32 در 24 در 2.1 میلی متر دارند. این کارتها وزنی در حدود 2 گرم دارند. کارتهای اس دی ((SD card ؛ کارتهای اس دی از لحاظ ظاهری بزرگتر از انواع کارتهای دیگر هستند و بطور معمول در دوربین های دیجیتالی استفاده می شوند.

راهنمای خرید رم «کارت حافظه»
کارتهای مینی اس دی (Mini SD Card)، دارای ابعادی کمی کوچکتر از کارتهای اس دی هستند (تقریباً نصف کارتهای اس دی). و برابر 21.5  در 20 در 1.4 میلی متر هستند. وزن این کارتها تنها 0.8 گرم است. آخرین و کوچکترین اندازه ی کارت حافظه، در کارتهای microSD دیده می شود. این کارت با ابعادی برابر 15 در 11 در 1 میلی متر و وزن 0.25 گرمی اش بیشترین کاربرد را در انواع گوشی، تبلت و سایر لوازم مشابه دیگر دارند. حتما دیده اید که هنگام خرید یک کارت اس دی چه از نوع میکرو و چه از نوع مینی، یک خشاب به همراه دارند. این خشاب به اندازه ی کارت اس دی است و به شما این امکان را می دهد که از میکرو اس دی و مینی اس دی به عنوان کارت اس دی هم استفاده کنید. در واقع این خشاب همراه نقش تبدیل را دارد و کارتهای میکرو و مینی به اس دی تبدیل می کند. همچنین می توان با قرار دادن میکرو اس دی درون خشاب، انتقال اطلاعات از لپ تاپها و گوشی ها و … به یکدیگر سریع و راحت انجام می گیرد.

انواع کارتهای حافظه ابعاد وزن
  « کارت اس دی » SD CARD 32×24×2.1 mm 2g
« مینی کارت» mini card 21.5×11×1.4 mm 1.4g
« میکرو کارت» micro card 15×11×1 mm 0.25g

 

سه نسل متفاوت را بشناسید

بطور معمول کارتهای حافظه دارای سه نوع هستند، اولین نسخه هایی از کارتهای حافظه ی میکرو اس دی، با نام  (microSD card) شناخته شدند، اکثراً دارای ظرفیت 2 گیگابایتی بودند، البته در ظرفیت های 4 گیگابایتی هم تولید و عرضه شده اند، یعنی دارای ظرفیتی بین 2 تا 4 گیگاباتی هستند. این نسخه از کارتها، اولین کارتهای حافظه ی اس دی بودند. نسخه ی دوم کارتهای حافظه، با نام microSDHC مخفف «Digital High Capacity  Secure » روانه ی بازار شدند. این نوع کارتهای حافظه دارای ظرفیتی بین 2 تا 32 گیگابایت هستند. نسخه ی سوم کارتهای حافظه با نام microSDXC تولید و عرضه شده اند که مخفف « Secure Digital eXtra Capacity » است. همه ی گوشی ها از نسخه ی سوم کارتهای حافظه پشتیبانی نمی کنند بلکه تنها گوشی های بالار ده و پرچمدار قابلیت پشتیبانی از این کارت حافظه را دارند.
می دانید که کارتهای حافظه هم مانند انواع فلشهای USB، هارددیسک ها و هارد اکسترنال دارای ظرفیت های متفاوتی هستند. برای نمونه، کارتهای SD دارای ظرفیتی بین 1 مگابایت تا 2 گیگابایت هستند. کارتهای SDHC با ظرفیت بالاتر تولید شدند، که دارای ظرفیتی بین 2 تا 32 گیگابایت بودند و در آخر هم کارتهای SDXC در سال 2009 تولید و روانه ی بازار شدند که ظرفیتی برابر 32 گیگابایت تا 2 ترابایت دارند.

کارت حافظه ظرفیت
 SD CARD 1Mb-2Gb
 micro SDHC 2Gb-32Gb
micro SDXC 32Gb-2T

 

کارت حافظه ی مورد نظر شما در چه کلاسی است؟

کلاس سرعت از دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد، هنگام خرید شما با 5 دسته ی اصلی کلاس سرعت مواجه می شوید. DS،HS،UHS-1،UHS-2، UHS-3 به ترتیب از آهسته ترین کلاس سرعت به سریع ترین سرعت مرتب شده اند و هر کدام دارای سرعت خاصی هستند. اینکه کدام کلاس سرعت برای شما مناسبتر است، به نحوه ی استفاده ی شما از حافظه و محتویات ذخیره شده در حافظه دارد. برای نمونه ؛ اگر از حافظه برای انجام کارهای روزمره و باز کردن فایلهای صوتی و گوش دادن به موسیقی، استفاده می کنید سرعتی برابر HS میتواند پاسخگوی نیاز شما باشد. اما اگر برای ضبط فیلم هایی با کیفیت HD و FULL HD به کارت حافظه نیاز دارید، توصیه می کنم که حافظه ای با کلاس UHS انتخاب کنید و برای فیلم های 4K بالاترین و بهترین کلاس سرعت مناسبتان خواهد بود. کلاس رم، سرعت نقل و انتقال اطلاعات را تعیین می کند. هر چه این سرعت بیشتر باشد، بهتر است و سرعت گوشی را هم بالا می برد. برای نمونه هنگام گرفتن عکس، بطور تقریبی حجمی حجمی برابر 2 مگابایت دارد، اگر سرعت رم بالا نباشد، گرفتن یک عکس چند ثانیه زمان میبرد و این برای عکاسی های پشت سر هم، دردسر ساز می شود.

در بین کارتهای حافظه، 4 کلاس سرعت وجود دارد. کلاس های 2,4,6,10 . کلاس های سرعتی 4 و 6 برای فیلم برداریهایی با کیفیت HD مناسب اند و کلاس 10 برای رزولوشن FULL HD و عکاسی های سریع و پشت سر هم بهترین گزینه است.

هر گوشی توانایی و قابلیت پشتیبانی از یک نوع حافظه با ظرفیت مشخصی را دارد. البته گوشی های پرچمدار جدید، قابلیت پشتیبانی از ظرفیت 128 گیگابایتی را هم دارند و به لطف استفاده از کارتهای SDXC دیگر کارت حافظه ای با ظرفیت 100 گیگابایتی غیر ممکن نیست. با بهره گیری از حجم بالا، می توان به راحتی عکسبرداری کرد و با خیال آسوده ویدیوهای با رزولوشن بالا تهیه نمود.

 

راهنمای خرید کارت حافظه

ایست ، سرعت مجاز

کارتهای SD، بر طبق استاندارد SDA در کلاسهای سرعتی مشخصی دسته بندی می شوند. منظور از کلاس این است که هر کدام از کارتهای حافظه در رده ی سرعتی متفاوتی تولید می شوند. کلاس کارت حافظه، حداقل سرعت نوشتن کارت را در هنگام ضبط و ثبت یک ویدیو نشان می دهد. اگر کارتی دارای کلاس 4 است، یعنی سرعت نوشتن ضبط ویدیو بیشتر از 4 مگابایت بر ثانیه است. دو کلاس سرعت با نام UHS که کوتاه شده ی عبارت « Ultra High Speed bus» است، سرعت بسیار بالایی دارد. این کارتها هم سرعت و هم ظرفیت و هم قیمت بالایی دارند. کلاس UHS1 با حداقل سرعت 10 مگابایت بر ثانیه و کلاس سرعت UHS3 با حداقل سرعت 30 مگابایت بر ثانیه، فیلم برداری های با کیفیت و رزولوشن 4k و 2k ممکن می کند.

در بین کارتهای حافظه، 4 کلاس سرعت وجود دارد. کلاس های 2,4,6,10. کلاس های سرعتی 4 و 6 برای فیلم برداریهایی با کیفیت HD مناسب اند و کلاس 10 برای رزولوشن FULL HD و عکاسی های سریع و پشت سر هم بهترین گزینه است.

فراموش نکنید، در استاندارد تولید کارتهای حافظه، حداقل سرعت نوشتن درج می شود. وقتی گفته می شود، کارت حافظه ای در کلاس سرعت UHS1 قرار دارد، یعنی اینکه حداقل سرعت نوشتن اطلاعات در این کارت، 10 مگابایت بر ثانیه است. ممکن است که حداکثر سرعتش به 13 یا 14 مگابایت بر ثانیه هم برسد. نکته ی مهم دیگر اسن است که، کارتهای حافظه، در هنگام خواندن و نوشتن دارای دو سرعت متفاوت هستند. برای نمونه اگر کارت حافظه ای به موقع خواندن اطلاعاتش، سرعتی برابر 30 مگابایت بر ثانیه را داشته باشد، همین کارت حافظه به هنگام نوشتن اطلاعات سرعت کمتری « کمتر از 30 مگابایت بر ثانیه » خواهد داشت.

به هنگام نقل و انتقال فایلهای مختلف هم نوع اطلاعات و نحوه ی نوشتن آنها بر روی سرعت کارت حافظه تاثیر می گذارد. بنابراین، فایلهای معمولی و حجیم با سرعت بیشتری از فایلهای کم حجم و فشرده، منتقل می شوند.

 

بطور کلی می توان کارتهای حافظه را با توجه به نوع کاربری، در سه دسته بندی قرار داد. کارتهای حافظه کلاس 2، که سرعت کمی دارند و حتی در انجام کارهای عادی و ساده نیز بسیار کند عمل می کنند. کارتهای حافظه کلاس 4 یا 6 ، این کارتها برای انجام کارهای عادی مانند پلی کردن موزیک، گرفتن عکس «به عنوان عکاس غیرحرفه ای » و فیلملبردای با کیفیت اچ دی و… هیچ گونه مشکلی ندارد. اما کارتهای حافظه  کلاس 10، سرعت بالایی دارد و نگرانی شما در مورد عکاسی و فیلمبرداری برطرف می نماید.
راهنمای خرید رم «کارت حافظه»

 

کارت حافظه می خواهد چه بگوید؟

بر روی کارتهای حافظه، اعداد و حروفی درج شده اند، شاید برایتان سوال باشد که معنی این حروف و اعداد چیست و به چه منظور به کار می روند. اگر الان کارت حافظه ای در دست دارید، می توانید پشت و روی آن را ببینید و اعداد و حروفی که بر رویش درج شده است را بخوانید. همانطور که گفتیم، حرفی بر روی کارت حافظه نظرتان را جلب می کند، داخل این حرف « که حرف C و یا u است» عددی جا خوش کرده. در واقع حرف c و یا u نشان دهنده ی کلاس سرعتی کرات حافظه هستند و عدد داخلشان هم اندازه ی عددی کلاس سرعت را مشخص می کند. می دانید class یعنی رده بندی و برای طبقه بندی محصولات به کار می رود. رم ها از نظر سرعت انتقال اطلاعات و داده ها، در کلاسهای مختلفی دسته بندی می شوند. به زبان ساده تر ؛ کلاس 4 یعنی اینکه رم می تواند، حداقل 4 مگابایت اطلاعات را در یک ثانیه جابجا می کند.

راهنمای خرید رم «کارت حافظه»

چرا کارتهای حافظه پخ هستند؟

نکته ی جالبی که در مورد طراحی کارتهای حافظه وجود دارد، این است که کارتهای حافظه به شکل مستطیلی که یک گوشه ی آن کج است ساخته شده اند. دلیلش هم این است که کارت تنها در جهت درستش در شکاف قرار می گیرد و نمی توان بصورت برعکس آن را در شکاف قرار داد. با این طراحی هوشمندانه، احتمال اشتباه قرار دادن کارت در محلش، صفر است.

 

با چه نوع کارتی ، شکاف ها را پر کنیم؟

بطور کلی ؛ شکاف SD تنها از کارت SD پشتیبانی می کند. شکاف SDHC، از کارت SDHC و SD پشتیبانی می کند و شکاف SDXC از تمام کارتها، SD و SDHC و SDXC پشتیبانی می کند.

 

با توجه به اینکه هر روز، تغییرات و پیشرفت هایی در انواع گجت ها بوجود می آید. بنابراین باید حدس بزنیم که کارتهای حافظه نیز از این تغییرات و پیشرفتها مستثنی نیستند. به زبان ساده تر، شکاف SDXC از کارتهای SD پشتیبانی می کند، در حالی که شکاف SD از کارتهای SDXC پشتیبانی نمی کند. شکاف SDXC از تمام کارتها « جدید و قدیم » پشتیبانی می کند. شکافی که کارت حافظه در آن قرار می گیرد باید با کارت حافظه همخوانی داشته باشد و به نوعی کارت حافظه را پشتیبانی کند. بطور کلی این را بدانید که شکاف کارت حافظه ی جدید، قابلیت پشتیبانی از کارتهای قدیمی را دارد، اما شکاف کارت حافظه های قدیم چنین قابلیتی ندارد و نمی تواند از کارتهای حافظه ی جدید پشتیبانی کند. توجه داشته باشید، که هر رمی را نمی توان بر روی هر نوع گوشی استفاده کرد. یعنی هر گوشی حجم مشخصی از کارت حافظه را ساپورت می کند. معمولاً اسمارتفونهای جدیدی که تولید می شوند، تا 32 گیگابایت رم را پشتیبانی می کنند.

 

جانِ کلام

  • بطور کلی دو مولفه ی اصلی در خرید رم موبایل مهم است ؛ اولین و مهمترین مورد در خرید رم ، کلاس رم است و دومین مورد حجم رم است .
  • بر روی رم رو تا مشخصه ی اصلی درج شده است ؛ با توجه به حجم و کلاس سرعت ، می توانید بهترین و مناسبترین رم را برای موبایلتان بخرید.
  • در مورد برند کارت حافظه هم لازمه که یادآوری کنیم ، برندهای مطرحی مانند ، توشیبا، سونی ، کینگستون ، ای دیتا ، سندیسک ، سامسونگ بهترین کارتهای حافظه را تولید می کنند.
  • قیمت کارت حافظه « رم » با توجه به حجم و کلاس سرعتیش تعیین می شود . و قیمتش از هفت هزار تومن برای رم های 2 گیگابایتی تا 60 هزار تومن برای رم های 32 گیگابایتی متغیر است.

 

 

اکنون که کارت حافظه یا به اصطلاح رم را شناختید، مطمئن باشید بهترین کارت حافظه ی ممکن را انتخاب می کنید . شناخت دقیق و درست ، پایه های اصلی انتخابهای منطقی و درست هستند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
برای مشاوره و خرید ؛ شروع کنید
سلام !  برای چت در واتساپ پشتیبانی را انتخاب کنید .