جایزه و تخفیفات ویژه اینستاگرامو دنبال کن
تفاوت شبکه ی 4G و LTE چیست از 4G چه می دانید و باید چه بدانید؟ همه ی ما تبلیغات پر زرق و برق اپراتورهای ارائه دهنده ی خدمات اینترنت را دیده ایم و شنیده ایم . وقتی با این همه آب و تاب سرعتهای کهکشانی و بسته های نامحدود را می بینیم نمی توان از خریدشان صرف نظر کنیم . وقتی چند ماه پیش خبر اینترنت 4G در بین کاربران پیچید کمتر کسی بود که مجذوب این پدیده ی نوظهور نشده باشد . حتی فکرش هم هیجان انگیز است .
سرعتی نزدیک به 100 مگابایت بر ثانیه . اما با این همه سرعت باز هم کاربران خوشحال نشدند ، چون تنها سرعت دغدغه ی ما نبوده . اینترنت نامحدود هم یکی از دغدغه های اصلی ماست . مانور پر زرق و برق و پر سر وصدای اپراتورها ، تنها سرعت بالای اینترنت 4G را به رخ می کشد و به نامحدود بودن اینترنت توجه نمی کنند . راستش را بخواهید اینترنت پر سرعت خیلی عالی است اما در کنار اینترنت نامحدود معنی پیدا می کند . در ادامه برای توضیحات بیشتر با تا خرید همراه باشید .
اصطلاحات گیج کننده ای این روزها در بازار خرید و فروش موبایل شنیده می شود . یکی از این اصطلاحات 4G است . نسل جدید و پر سرعت ارتباطات و تبادل اطلاعات موبایل است که با استفاده از تلفنهای هوشمند ، تبلت ها و سایر دستگاه ها به کار می رود .
می خواهیم تفاوت واقعی بین شبکه های اینترنت3G و 4G و LTE را با هم بررسی کنیم . می خواهیم بدانیم که این سرویس ها چه تفاوت هایی با هم دارند . حتماً شمام هم بارها و بارها این را تجربه کرده اید و از اینکه چرا نمی توانید سرعت واقعی شبکه ی اینترنت 4G را دریافت کنید ، شکوه کرده اید .
اما نگران نباشید این تنهای مشکل شما نیست . مشکل همه ی کاربران اینترنت است. شاید برایتان سوال باشد که آیا سرویس 4G و LTE دقیقاً چه هستند و چه اختلافاتی با همدیگر دارند . ما هم به دنبال همین جواب هستیم و می خواهیم در آخر این مقاله به نتیجه ی مطلوب برسیم . در ابتدای راه باید این نکته را به عرضتان برسانیم که این دو سرویس با همدیگر یکسان نیستند و جای تعجب است که سازندگان آنها را به جای یکدیگر به کار می برند .
شبکه ی 4G LTE چیست ؟ حتماً برای شما هم اتصال به اینترنت مهم است و مهم است که با چه نوع تکنولوژی و چه سرعتی به اینترنت دسترسی داشته باشید . پس اگر چنین است حتماً با واژه های ناآشنا و پرکاربردی مانند CDMA و GSM ، LTE و WiMax بارها برخورد کرده اید .
بازی با واژه ها ار سوی سازنده ها و اپراتورها تمامی ندارند و هر روز با واژه ی جدیدتری روبرو می شویم . اما این اسامی بر روی شما و کارایی گجت شما چه تاثیری خواهند داشت . برای نمونه واژه ی 4G را بارها شنیده اید و می دانید که G مخفف واژه ی «Generation» است و به معنی نسل به کار می رود و ترکیب 4G به معنی چهارمین نسل فناوری اطلاعات موبایل است .
سازمان بین المللی « ITU » که به عنوان اتحادیه ی بین المللی مخابرات هم شناخته می شود و تحت نظر سازمان ملل متحد است . تدوین استانداردهای تبادل داده و اطلاعات ، رشد و توسعه ی ارتباطات و مدیریت فضای فرکانسی از جمله وظایف این سازمان می باشد . در سال 2008 بود که از سوی این سازمان استانداردها و تعاریف متعددی برای تکنولوژی و فناوری 4G تعریف شد .
بر طبق تعریفی که از سوی این سازمان بین المللی ارائه شده است . حداکثر سرعت سرویس اینترنت 4G متحرک و غیر ثابت برابر 100 مگابایت و همین سرعت برای حالت ثابت و غیر متحرک برابر 1 گیگابایت خواهد بود . به زبان ساده تر ؛ این سرویس باید دارای سرعت دانلودی برابر 1 گیگابایت بر ثانیه باشد .
در حالی که چنین سرعت دانلودی ، تنها یک عدد افسانه ای است . یعنی سرعت نقل و انتقال اطلاعات برای موبایل و تبلت 100 مگابایت بر ثانیه است و برای نظیر هات اسپات ها1 گیگابایت خواهد بود . نوع دستگاه ، موقعیت مکانی و زمانی در سرعت این شبکه تاثیر زیادی دارد . LTE چیست و به چه معناست! LTE مخفف واژه ی « Long Term Evolution » و به معنی فناوری تکامل بلند است . بطور کلی LTE را نسل سوم شبکه های تلفن همراه می نامند . در یک کلام ، با توجه به پیشرفت های چشمگیری که در فناوری LTE رخ داده است .
و برتریهایی که شبکه ی LTE نسبت به شبکه ی 3G دارد باعث شد که این تکنولوژی رسماً 4G نامگذاری شود. یعنی اینکه نسل اول تکنولوژی 4G ، LTE نامگذاری شده است . یعنی نسل اول تکنولوژی 4G سرعتی برابر 100 مگابایت بر ثانیه دارد . این اعداد و ارقام ، فریبی بیش نیستند و بازی بزرگ اپراتورها است . در هیچ از کشورها سرعت شبکه ی LTE از 15 مگابیت بر ثانیه فراتر نمی رود . خودتان اختلاف فاحش بین 100 و 15 را مقایسه کنید.
اما تفاوت شبکه ی 4G و LTE چیست ؟ چهارمین نسل از تکنولوژی های مخابراتی برای ارسال و دریافت اطلاعات از طریق شبکه های موبایل است . این نسل از ارتباطات سریع تر از شبکه ی 3G است . این شبکه ی بجث برانگیز و خواستنی در واقع همان 3G است . یعنی زیر مجموعه ی نسل سوم شبکه های ارتباطی است . البته شبکه ی 4G را نسخه ی تکامل یافته ی این سری می نامند . فور جی همان واژه ی کوتاه شده ی « +HSPA » است . و به معنی نسخه ی تکامل یافته بسته ی دانلود می باشد .
سرعت انتقال اطلاعات در این نوع تکنولوژی 21 مگابا یت بر ثانیه است . البته این 21 مگابایت تنها از روی تئوری و بر روی کاغذ درج شده است و در عمل و در دنیای واقعی به مراتب کمتر از این عدد است . شاید سرعت دانلود در این شبکه تنها 4 یا 5 مگابایت بر ثانیه باشد . نه بیشتر. این اعداد بزرگ و غیر ملموس ، پرش بزرگی نسبت به تکنولوژیهای فعلی به حساب می آمد.
شبکه ی 3G بعد از نسل دوم شبکه های اینترنت «2G» از سوی اپراتورها و سازندگان به بازار آمد . در واقع شبکه ی اینترنت نسل دوم ، امکان ارسال و دریافت پیامهای متنی و اطلاعاتی دیگر را برای کاربران فراهم می کرد .
با معرفی و ارئه ی نسل سوم اینترنت ، 3G اطلاعات بیشتری نظیر ویدیو و موسیقی و … ارسال و دریافت می شد . تکنولوژی 3G به نسبت نسل دوم شبکه ی اینترنت سریعتر بود. اما هنوز هم کند بود و برای ارسال اطلاعات ، باید داده ها و انواع فایل ها ، بطور خاص قالب بندی شوند.
در سال 2008 بعد از 3G ، استانداردهای جدیدی برای نسل چهارم شبکه « 4G» ارائه کرد و از سازندگان نیز درخواست کرد تا سرعت گجتهای ارتباطی خود را با استانداردهای ارائه شده هماهنگ کنند. بر طبق تعریفی که از سوی سازمان بین المللی «ITU» ارائه شده است .
حالا که مفهوم فورجی و ال تی ای آشنا شدید و دانسیتد که هر کدام دارای چه سرعتی هستند ، نوبت به بررسی شبکه ی LTE-A رسیده است . با اضافه کردن تکنولوژی « LTE-A » کمی بحث را پیچیده تر کردند. عبارت Long Term Evolution Advanced به معنای فناوری تکامل بلند مدت پیشرفته می باشد.
این تکنولوژی ما را قدمی به سوی فناوری فور جی پیش می برد . تکنولوژی جدید و نوظهور « LTE-A » ا زلحاظ سرعت و پایداری از تکنولوژی LTE بسیار بهتر عمل می کند. تکنولوژی جدید « LTE-A» به عنوان یکی از استانداردهای 4G به این شبکه افزوده شده است . این تکنولوژی نوپا با دریافت و ارسال چندین سیگنال همزمان بر روی یک کانال ، سرعت را به اندازه ی 150 مگابایت بر ثاینه افزایش می دهد.
اما سوالی که پیش می آید ، این است که آیا بین شبکه های 4G و LTE چه تفاوتهایی وجود دارد . مطمئناً بین شبکه های 3G و شبکه های 4G از لحاظ سرعت تفاوتهایی وجود دارد . در حال حاضر سریع ترین ارتباط بی سیم ، تکنولوژی « LTE-A » است .
البته لازم به ذکر است که این تکنولوژی نوپا باید سالها صبر کند تا بستری مناسب و ایده آل برایش فراهم شود و از سوی همه ی اپراتورها پشتیبانی گردد. بستر مناسب و ایده آل می تواند در ساده ترین حالت ، داشتن یک گوشی با قابلیت پشتیبانی از تکنولوژی « LTE-A» باشد .اما اگر گوشی یا هر گجت دیگری که می خواهید با آن به اینترنت وصل شوید، قابلیت پشتیبانی از تکنولوژی « LTE-A » را نداشته باشد نمی توانید از امکانات این تکنولوژی بهره مند شوید.
برای اینکه بتوانید ارتباطی از نوع 4G داشته باشید . به دو پارامتر نیاز دارید . اول اینکه بستری که از این تکنولوژی با این سرعت پشتیبانی کند . دوم اینکه گجتی که قابلیت اتصال به چنین شبکه ای را داشته باشد و امکان دانلود با این سرعت را هم داشته باشد .
اما توجه داشته باشید که پشتیبانی از این تکنولوژی به این معنا نیست که قادر به دریافت هر سرعتی هستید . شبکه ی 4G برای افرادی که موبایل های هوشمند ، تبلت و لپ تاپ دارند مناسب است .همچنین برای کسانی که تحت پوشش وای فای نیستند و از محدوده ی پوشش خارج شده اند با اینترنت نسل چهارم می توانند به راحتی وبگردی کنند و از اپلیکیشن ها استفاده کنند و حتی ایمیل ها را چک کنند.
4G سرعتی بسیار بیشتر از وای فای منزل را برایتان فراهم می کند. می دانید که اینترنت نسل چهارم همچنان در حال تکامل است و LTE به معنای تکامل دراز مدت است .پس باید هنوز هم منتظر بهبود و بهتر شدن اینترنت نسل چهارم باشید . و اما موضوع دیگری هم هست و آن هم تلفن های همراه و سخت افزار موجود در این تلفن هاست . که باید با تغییرات ایجاد شده همگام باشند .
جدا از توضیحات فنی بالا ، آنچه برای مصرف کننده جالب است ، سرعت زیاد اتصالات در نسل چهارم است . می دانید که سرعت اتصال به فاکتورهایی نظیر تعداد کاربران ، قدرت سیگنال و … بستگی دارد . اما تکنولوژی LTE 10 تا 20 مگابایت بر ثانیه سرعت دارد .سرعت LTE در بعضی از کشورها حتی از 50 مگابایت بر ثانیه هم فراتر می رود . شبکه ی نسل سوم ارتباطات «3G» دارای سرعتی برابر 14 مگابایت بر ثانیه است . البته سرعت دانلود در شبکه ی سوم ارتباطات برابر 6 مگابایت بر ثانیه است .
انتظار می رود که در شبکه ی LTE باید سرعت 3 تا 5 برابر سرعت بیشتری از 3G داشته باشد . سرعت آپلود در تکنولوژی LTE تقریباً 50 مگابایت بر ثانیه است . طبیعی است که برای رسیدن به چنین سرعتی باید به پهنای باند بیشتری هم نیاز خواهد بود . فراموش نکنید که از نظر سرعت آپلود و دانلود 4G و 4G واقعی تقریباً همانند هم عمل می کنند. اما از لحاظ سرعت نقل و انتقال اطلاعات تفوات قابل توجهی در بین آنها وجود دارد. البته مدتی است سر وصدای نسل جدید ارتباطات 5G دنیای ارتباطات را تحت تاثیر قرار داده است . 4G LTE برای نشان دادن تفاوت بین 4G واقعی و تقلبی به کار می رود.که 4G استاندار نیست
جان کلام
بیشتر بخوانید:
فعالیت تاخرید ؛ مشاوره خرید و راهنمای خرید و فروش ؛ نقد و بررسی محصولاتی که در فروشگاه های اینترنتی ایران موجود هستند . و بررسی مشکلات و آموزش نحوه کارکرد و کارایی مشخصات فنی دستگاه لوازم خانگی و دیجیتال ؛ برایتان بیدرنگ می نویسیم.
لطفا فقط سوالات مشاوره و خرید بپرسید.
« مشکلات فقط در نظرات پاسخ داده می شوند »
بازیابی پسورد
پسورد شما به ایمیل شما ارسال خواهد شد