سنسور Proximity یا سنسور مجاورتی در گوشی چیست ؟

زمان مطالعه : 2 دقیقه

سنسور Proximity یا سنسور مجاورتی در گوشی چیست ؟. Proximity یا حسگر مجاورت جزو حسگرهایی است که در صنایع زیادی مورد استفاده قرار می گیرد ، اما بیش از همه با موبایل ها شناخته شده است. این حسگر نزدیک شدن اشیاء را به تشخیص خواهد داد و عکس العمل نشان می دهد. برای ایجاد عکس العمل لازم نیست تماس فیزیکی برقرار گردد ، تنها با نزدیک شدن جسم سنسور فعال خواهد شد. این سنسور موجی الکرومغناطیسی یا الکتراستاتیکی از خود گسل خواهد کرد ، موج ارسالی می تواند مادون قرمز باشد، پس از فرستادن موج منتظر دریافت موج گیرنده خواهد ماند. بازتاب دریافتی از جسم به سنسور برخورد خواهد کرد و در گوشی های موبایل نمایشگر خاموش خواهد شد.

سنسور Proximity یا سنسور مجاورتی در گوشی چیست ؟ 

در موبایل ها این حسگر در قسمت بالای نمایشگر و در کنار بلندگو جاسازی شده است. پس از برقراری تماس اگر موبایل را به گوشتان نزدیک کنید ، سنسور با فرستادن موج و دریافت سیگنال بازگشتی متوجه این موضوع شده و نمایشگر خاموش خواهد شد. پس از اتمام تماس و یا فاصله دادن تلفن همراه از گوش نمایشگر مجددا روشن خواهد شد. دلیل روشن شدن نمایشگر عدم دریافت سیگنال بازگشتی به سنسور است.

نحوه کار Proximity در تلفن همراه

زمانی که شما با تلفن همراهتان صحبت خواهید کرد، به دلیل لمس ناخواسته نمایشگر و صورتتان ممکن است تنظیماتی ناخواسته انجام گیرد . و یا اینکه اطلاعاتی وارد شود که شما از آن خبری ندارید. با وجود بهره گیری از این سنسور نمایشگر خاموش و لمس غیرفعال خواهد شد . در نتیجه هیچ عملی صورت نخواهد گرفت. البته مزیتی دیگر نیز در زمان خاموش شدن نمایشگر ایجاد خواهد شد و آن صرفه جویی در مصرف انرژیست. با توجه به اینکه نمایشگرهای بزرگ گوشی های هوشمند بیشترین سهم را در اتمام شارژ دارند خاموش بودن صفحه نمایش در زمان مکالمه باتری کمتری مصرف خواهد شد و عمر شارژ در باتری بالاتر خواهد رفت.

Nominal Range یا دامنه نامی واژه ایست که در کنار این سنسور معنا خواهد گرفت. سنسور مجاورت تا فاصله معینی عمل خولهد کرد و اگر فاصله بیتر باشد شی را برابر خود احساس نخواهد کرد. این میزان فاصله در مدل های مختلف در بین 2 تا 5 سانتیمتر متغیر است.

کاربرد این سنسور در گوشیها تنها به خاموش شدن نمایشگر در حین تماس ختم نخواهد شد. بلکه در هنگام تماس اگر گوشیتان بر روی صدا باشد، با تغییر حالت گوشی و قرار دادن نمایشگر به سمت پایین، گوشی بر روی حالت سایلنت قرار خواهد گرفت و صدایی پخش نخواهد شد. مدت های طولانی می توان از این سنسور سود برد و این سبب شده در سایر صنایع نیز کاربرد داشته باشد درصد خطا در این سنسور بسیار پایین است.

 

خواندن مطلب سنسور Proximity یا سنسور مجاورتی در گوشی چیست ؟ یکی از موضوعات بیان شده است . اگر سوالی یا نظری در این خصوص دارید آن در نظرات بنوسید.

بیشتر بخوانید:

بررسیبررسی تبلتبررسی موبایلفناوری اطلاعاتکلمات تخصصی موبایلمعرفی فناوری