پردازنده یا CPU چیست ؟
پردازنده یا CPU چیست ؟ ؛ قلب تپنده ی محصولاتی از جمله تلویزیون، کامپیوتر، گوشی، تبلت، لپ تاپ و … است. تمامی عملیاتی که شما در هر یک از این محصولات انجام می دهید. ابتدا به پردازنده انتقال و بعد از پردازش به اجرا دراورده می شود. این عملیات در چند مرحله پردازش می شوند. پردازنده ها با هم متفاوتند. مثلا برخی از ان ها دو هسته ای، چهار هسته ای، هشت هسته ای و بیشتر هستند. که هر چه تعداد ان ها بیشتر عملیات بهتر و با سرعت خیلی بیشتری هم اجرا می شوند.
تمامی این هسته ها زوج و پردازنده ای با تعداد هسته های فرد وجود ندارد. ولی برخی از افراد ان ها را نام های فرد مثلا Core i3 نام گذاری می کنند که این نام گذاری به کارایی ان ها بر می گردد. ترانزیستور قطعه ای الکترونیکی ست که در هر پردازنده ای وجود دارد . و بسته به نوع پردازنده تعداد ان ها هم متفاوت و کارایی جدا از هم را دارند. خیلی از ما نام دوال گر را شنیده ایم، در واقع شرکت های بزرگ تولید کننده ی پردازنده مانند شرکت اینتل پردازنده های خود را با این نام تولید و روانه ی بازار می کنند.
مراحل پردازش اطلاعات
- فراخوانی
- رمزگشایی
- پردازش و اجرا
- بازنویسی عملیات
زمانی که می خواهید برنامه ای را اجرا کنید مانند کلیک بر روی پنجره ای ابتدا به حافظه ی رم انتقال می یابد. سپس حافظه ی رم تمامی دستوالعمل ها را به pc ارسال می کند و در این بخش هر یک از برنامه ها شماره بندی می شوند. ممکن است این برنامه ها دارای زبان های متنوعی باشند که سی پی یو فقط ان ها را از طریق کدهای op می تواند پردازش کند به همین دلیل به بخش اسمبلی فرستاده می شوند تا در ان جا به صورت کدop در بیایند بعد به ترتیب به پردازنده انتقال می یابند. بعد از این که اطلاعات پردازش شدند خروجی از ان ها در پردازشگر ذخیره می شود و در جاهای دیگر که پردازش صورت می گیرد از ان استفاده می شود.