صفحه نمایش IPS چیست ؟ فناوری IPS
صفحه نمایش IPS چیست ؟ «فناوری IPS » همیشه در هنگام خرید تلویزیون، کامپیوتر، لپ تاپ ، گوشی و خیلی از موارد دیگر می گویند که دارای نمایشگر LED با نور TN می باشد. در واقع روشنایی ال ای دی دارای طول عمر بیشتر و مصرف انرژی خیلی پایینی است. امروزه صفحه نمایش های تلویزیون و برخی دیگر از نمایشگر ال ای دی با فناوری IPS یا « IN » بهره می برند.
IPS نسبت به TN دارای تنوع رنگ بیشتر می باشند اما از هزینه ی بالاتری نیز برخوردارند. TN به دلیل این که هزینه ی بسیار کم تری دربر می گیرد امروزه خیلی بیشتر از IPS مورد استفاده قرار می گیرد.
برای این که میزان روشنایی بهتر باشد باید با 24 بیت رنگ ها نشان داده شوند که پنل های IPS به این صورت هستند. در حالی که فناوری TN می توانند با 18 بیت رنگ ها را نمایش دهد. سازنده گان برای رفع این مشکل از دستور العملی به نام Dithering استفاده می کنند که این میزان را افزایش می دهد و رنگ ها را کم رنگ تر می کند.
یکی از مشکلاتی که این فناوری دارد این است که در هنگام نگاه کردن به نمایشگر چشمان اذیت می شوند و ممکن است اسیب ببینند این مشکل در صفحه نمایش های قدیمی وجود داشت و در نمایشگر های تولیدی امروزه با استفاده از این دستوالعمل تا حد زیادی از این مشکل جلوگیری شده است.
IPS مخفف Plane Switching می باشد و در سال 1996 توسط یکی از بهترین شرکت ها هیتاچی پرده برداری شد. این شرکت برای این که عمق رنگ ها و زاویه ی دید را در صفحه نمایش های قدیمی رفع کند این پنل را تولید کرد که زواویه ی دید را چندین برابر افزایش و رنگ ها را خیلی طبیعی تر از TN نمایش می دهد.
مزایا
- زاویه ی دید بالا
- نمایش رنگ های بیشتر
- مانع اسیب رساندن به چشم
معایب
- هزینه ی بالا
- عدم به کار گیری در صفحه نمایش های کوچک