جایزه و تخفیفات ویژه اینستاگرامو دنبال کن
تاریخچه تلفن همراه ؛ توسط چه کسی گوشی و موبایل مخترع شد ؟ اولین گوشی ها و تلفن همراه بخشی از زندگی ما را به خود اختصاص می دهند . می توان گفت که روز به روز تسلط و سیطره ی آنها به زندگی بشر بیشتر از پیش می شود . اگر به گذشته ی تلفن های سلولی سری بزنیم میبینیم که این تلفن های همراه در واقع تکامل یافته ی تلفن های رادیویی سال 1880 هستند . که در آن سالها درون خودرو قرار داده می شدند . در آن دهه هر شهری توسط یک یا چند دکل آنتن دهی می شد که هر دکل قادر به پوشش دادن 25 کانال ارتباطی بود البته قدرت این دکل ها کم بود . و تا فاصله ی محدودی را تحت پوشش خود داشتند و نهایتا تا فاصله ی 50 مایلی را پشتیبانی می کردند.
تلفن های رادیویی، همان تلفن هایی که در ماشین ها قرار داده می شدند در بعضی از کشورها استفاده می شد . نوع سیستم ارتباطی در تلفن های رادیویی بسیار متفاوت بود و اصلا شبیه به سیستم ارتباطی امروزه نبود . ( شبکه ی سلولی و تقسیم شده به سلولهای شش گوشه ) . سیستم ارتباطی به کار رفته در تلفن های رادیویی تنها با یک دکل انجام میگرفت و اگر کاربر از منطقه ی تحت پوشش دکل دور می شد و فاصله می گرفت دیگر امکان برقراری تماس را نداشت . این تکنولوژی نو پا، رفته رفته پیشرفته تر شد و تلفن های رادیویی قابل حمل هم ساخته شد . که دیگرنیازی به نصب آنها در ماشین نبود.
در سال 1957 لئونید کوپریانوویچ تلفن رادیویی « LK-1 » را ساخت که به نسبت تلفن های رادیویی آن زمان بسیار کوچک بود . فقط « 3کیلوگرم » وزن داشت ؛ این تلفن رادیویی جدید حتی در فاصله ی 30 کیلومتر از ایستگاه مرکزی نیز کاربر را قادر به شماره گیری می کرد . بعد از چند ماه، وزن این تلفن را به پانصد گرم کاهش دادند که در آن زمان کاری خارق العاده بود . تا سال 1967 برقراری تماس با تلفن های رادیویی مستلزم این بود که کاربر در محدوده ی پوشش یک آنتن باقی بماند . و در صورت خروج از حوزه ی تحت پوشش، ارتباط کاربر نیز قطع می شد . و سرانجام در سال 1970 شرکت Bell توانست این مشکل را حل کند و یک تکنولوژی ارتباطی جدید به نام «handoff » طراحی کند.
تلفن همراه نیز شبکه ای سلولی است . زیرا ناحیه ای که توسط تلفن همراه پوشش داده می شود . به سلولهای شش ضلعی یا شش گوش تقسیم می شود . هر سلول دارای یک دکل آنتن « BTS » در مرکز سلول می باشد . و هرکدام از این سلولها با توجه به ظرفیتی که دارند می توانند تعدادی مشترک را پشتیبانی کنند .
هر سلول می تواند تلفنهای همراه یا مکالملت تلفنی 56 کاربر را که در محدوده ی پوشش سلول می باشند کنترل کند . البته این وضعیت در روشهای ارتباطی دیجیتالی امروز تغییر کرده و ظرفیتها افزایش یافته است. یک تلفن همراه در واقع یک سامانه ی کم توان رادیویی است.
شبکه سلولی « Cellular network » در واقع یک شبکه ی مخابرات رادیویی است که ناحیه ی مشخصی را تحت پوشش خود قرار می دهد.
هر شبکه رادیویی ناحیه ی تحت پوشش خود را به بخش هایی به نام سلول تقسیم می کند . و در هر کدام از سلولها یک ایستگاه قرار داده شده . این ایستگاه به عنوان فرستنده و گیرنده عمل می کند . مجموعه ی سلولهای متصل به هم ، یک شبکه ی رادیویی را بوجود می آورند . که این شبکه رادیویی می تواند منطقه ی وسیعی را تحت پوشش خود قرار دهد.
اولین تلفن همراه در تاریخچه گوشی و اختراع موبایل که ساخته شد به چهل و سه سال قبل باز می گردد . در اوایل دهه ی 70 میلادی بین شرکت Bell و شرکت موتورولا رقابت بسیار سنگینی برا ی ساخت تلفنی قابل حمل و بدون مشکل وجود داشت . هر کدام از دو شرکت مذبور می خواستند اولین شرکت تولید کننده ی تلفن همراه باشند؛ تا سرانجام در سال 1973 مارتین کوپر معروف ، مدیر برتر شرکت موتورولا توانست یک تلفن سلولی قابل حمل با نام « motorola dynatac 8000x » بسازد .
بله یک گوشی دو کیلوگرمی اولین تلفن همراهی بود که ساخته شد . این گوشی موبایل بسیار ساده و بدون هیچ ظریف کاری و زیبایی ظاهری بود . این گوشی حدود ده اینچ طول داشت و یک آنتن دو اینچی نیز در بالای گوشه ی راست آن خودنمایی می کرد . چیزی شبیه به بی سیم های چند دهه ی پیش . این گوشی یک صفحه نمایش LED به رنگ قرمز داشت و تنها قادر به نمایش دادن شماره ها ی گرفته شده بود.
تاریخچه گوشی و اختراع موبایل تلفن همراه « MicroTAC » برای اولین بار به عنوان یک نسخه ی آنالوگ تلفن در 25 آوریل سال 1989 توسط شرکت موتورولا ارائه شد . در این تلفن همراه طراحی نوآورانه ای به کار رفته بود که این طرح به عنوان استانداری برای گوشی های فیلیپ به کار می رود . کوچکترین و سبکترین تلفن همراه در آن زمان گوشی «microtak 9800 k » بود که به راحتی در جیب جا می شد .
این گوشی شامل یک محافظ پلاستیکی سیاه و سفید و قرمز بود و دارای 8 ال ای دی یا چراغ صفحه نمایش ، که اطلاعات بیشتری را از صفحه نمایش ارسال می کرد . دارای یک باتری سنگین و بزرگ بود که وزن گوشی را نیز بالا برده بود . این تلفن مجهز به برخی گزینه ها مانند کد امنیتی ، عملیات شماره تلفن ، ذخیره کردن نام و شماره تلفن ، ماشین حساب و… بود که در آن زمان این امکانات در یک گوشی تلفن به عنوان معجزه به حساب می آمد.
موتورولا در سال 1990 گوشی « MOTOROLA BAG PHON » را ارائه کرد . این گوشی نسبت به گوشی های گذشته دارای دوام بیشتر و توان خروجی بالاتری بود . گوشی کیسه ای تا 3 وات مصرف داشت . این تلفن دارای یک صفحه کلید عددی و یک بلندگو می باشد و از آن جهت که حمل و نقل آن سخت است .
بیشتر برای کامیونداران و قایقرانان و افرادی که گوشی آنها احتمال افتادن وشکسته شدن و آسیب دیدن دارد قابل استفاده می باشد و چون دوام بالایی دارد و هم چنین توسط کیفی چرمی محافظت می شود بسیار پرطرفدار است . استفاده از این گوشی برای بعضی از مردم هنوز هم رایج است . این تلفن می تواند بطور دائم در یک ماشین نصب شود باتری آن به مدت دو و نیم ساعت می تواند برای مکالمه استفاده گردد و تا 48 ساعت نیز می تواند گوشی را روشن و آماده به کار نگه دارد.
گوشی نوکیا 1011 اولین گوشی تولید شده مطابق با جی اس ام « سیستم جهانی موبایل » است ؛ سیستم جی اس ام در واقع کوتاه شده ی عبارت « Global System for Mobile Communication » که یک استاندارد جهانی برای ارتباطات سیار است . گوشی 1011 در تاریخچه گوشی و اختراع موبایل اولین گوشی تولید شده با این استاندارد بود .
این گوشی سیاه و سفید شامل یک ال سی دی تک رنگ و یک آنتن بود . حافظه ای با قدرت ذخیره سازی 99 شماره تلفن را داشت و جالب این است که گوشی نوکیا قادر به دریافت و ارسال پیامک « SMS » بود.
ای بی ام سیمون اولین گوشی هوشمند تولید شده است ؛ این گوشی دارای صفحه نمایش لمسی است که با همکاری شرکت بین المللی « IBM » و شرکت سیمون « SIMON » طراحی شده است . این گوشی هوشمند اولین دستگاهی بود که خصوصیات تلفن همراه و PDA را در خود گنجانده بود . Personal Digital Assistant یک رایانه ی جیبی است که جهت تنظیم و نگهداری اطلاعات شما استفاده می شود . البته دارای کاربردهای متعددی مانند محاسبه ، یادداشت برداری ، بازی کردن ، ضبط صدا و تصویر و…می باشد.
تا اواخر دهه 90 قبل از ظهور گوشی های هوشمند . تلفن همراه تنها جهت برقراری تماس و ارسال و دریافت پیام استفاده می شد . هیچ کاربرد دیگری نداشت . همه ی گوشی ها در آن زمان بسیار ساده و به جز چند برنامه ی ابتدایی مانند ساعت زنگ دار و بازیهای ابتدایی قابلیت دیگری نداشتند .
زیمنس اس 10 در سال 1997 تولید شد که در تاریخچه گوشی و اختراع موبایل اولین گوشی با صفحه نمایش رنگی در جهان تولید شد . زیمنس گوشی های مدل اس 10 خود را در چهار رنگ سبز و قرمز و آبی و سفید منتشر کرد . در واقع این گوشی نقطه ی عطفی در پیشرفت تلفن های همراه به شمار می آید.
نوکیا 8810 در سال 1998 توسط شرکت نوکیا تولید و منتشر شد و اولین گوشی با آنتن داخلی بود . که او را به گل سرسبد تاریخچه گوشی و اختراع موبایل و لوکس ترین گوشی در آن دوران تبدیل کرده بود . نوکیا 8810 قادر بود سی تماس آخر را ذخیره کند . 10 تماس از دست رفته ، 10 تماس دریافتی ، 10 تماس گرفته شده ؛ 35 آهنگ به عنوان زنگ گوشی نوکیا از قبل بر روی آن نصب شده اند . این گوشی دارای یک صفحه نمایش رنگی است و همچنین قابیلت دریافت و ارسال پیام متنی را نیز دارد . ارسال و دریافت شکلکهای تصویری آماده شده مخصوص گوشی های نوکیا ، از دیگر قابلیت های این گوشی به شمار می رود.
گزینه ی بعدی سامسونگ است که اولین تلفن همراه با قابلیت پخش موسیقی MP3 را به دنیا تقدیم کرد . تاریخچه گوشی و اختراع موبایل ؛ این گوشی در سال 2000 تولید شده و باتری آن از نوع LI-ION است ابعاد این گوشی 19.3 × 44×106.5 می باشد .
نوکیا 7110 اولین گوشی تلفن همراه که همراه با یک مرورگر WAP ارائه شده است . این گوشی تلفن همراه در فوریه سال 1999 منتشر و ارائه گردید. گوشی نوکیا دارای یک پوشش کشویی است که برای پاسخ دادن به تماس ها و پایان و قطع تماس کاربرد دارد .
در این نسخه ، نوکیا سعی کرده بود که ایرادات نوکیا 8110 را جبران نماید و با پوشش کشویی ایجاد شده میکروفون تلفن به دهان کاربر نزدیک تر شده و همچنین کیفیت صدای دریافتی نیز به مراتب بالا رفته است . این گوشی قابلیت GPRS ندارد . پشتیبانی از مرورگر اینترنت و ایمیل از دیگر قابلیت های برجسته ی این گوشی به حساب می آید.
اولین موبایل مجهز به دوربین در سال 2000، توسط شرکت شارپ ژاپن به کمک آقای فیلیپ کان ساخته شد . این گوشی جدید و خارق العاده در آن زمان گوشی J-SH04 نام داشت. که به وسیله ی آن می شد از طریق اینترنت عکسهای گرفته شده را با دوربین این گوشی به اشتراک گذاشت.
اریکسون تی 39 توسط شرکت اریکسون در سال 2001 منتشر شد و برای اولین بار یک تلفن همراه با قابلیت بلوتوث ارائه شد . بلوتوث یک فن آوری بی سیم و برنامه های کاربردی پیشرفته جی پی ار اس « GPRS» برای انتقال سریع داده ها . مدیریت اطلاعات شخصی ، تقویم ، مخاطبین از دیگر ویژگی های نوآورانه ی این گوشی بود.
اولین گوشی های مد روز از سری تلفن های موتورولا بودند که در سال 2004 منتشر گردیدند . به دلیل ظاهر منحصر به فرد و زیبایی که داشتند بسیار مورد توجه بودند . و این مدل گوشی تا سال 2006 پنجاه میلیون فروش داشته است . البته از این سری گوشی مدل های متفاوتی در سالهای آتی روانه ی بازار شدند. و بازار موبایل و تلفن همراه را به تسخیر خود دراوردند.
از سال 2007 ، با ورود سیستم عامل ای او اس « ios » دنیای تلفن های همراه به کلی دستخوش تغییراتی اساسی شد . و روز به روز بیشتر با تازه های تکنولوژی آمیخته گردید . در سال 2008 با منتشر شدن سیستم عامل اندروید گوگل بازار موبایل به یک بازار رقابتی برای سایر شرکتهای سازنده ی تلفن همراه تبدیل گردید .
از سال 2007به بعد تا به اکنون تلفن های همراه پیشرفت فوق العاده ای داشته اند و در بین سایر فناوری ها ، تلفن های همراه سریعترین پیشرفت را داشته اند . در گذشته ، موبایل صرفا برا ی برقراری تماس کاربرد داشت . و به مرور زمان و با پیشرفت تکنولوژی این دستگاه بی سیم به یک گوشی هوشمند تبدیل شده و کاربردهای متفاوت و متنوعی برای کاربران دارد.
فعالیت تاخرید ؛ مشاوره خرید و راهنمای خرید و فروش ؛ نقد و بررسی محصولاتی که در فروشگاه های اینترنتی ایران موجود هستند . و بررسی مشکلات و آموزش نحوه کارکرد و کارایی مشخصات فنی دستگاه لوازم خانگی و دیجیتال ؛ برایتان بیدرنگ می نویسیم.
پست بعدی
لطفا فقط سوالات مشاوره و خرید بپرسید.
« مشکلات فقط در نظرات پاسخ داده می شوند »
بازیابی پسورد
پسورد شما به ایمیل شما ارسال خواهد شد