جایزه و تخفیفات ویژه اینستاگرامو دنبال کن
پنل Quantum Dot چیست ؟ نقطه کوانتومی چه کاربردی دارد . برندهای مختلف هر ساله تکنولوژی های جدیدی را برای ساخت محصولاتشان استفاده خواهند کرد . دلیل ایجاد این تغییرات بالا رفتن کیفیت لوازم تولید شده است . در میان برترین برندهای تولید تلویزیون گزینه های بسیاری موجودند
البته برخی از این برندها در میان سایرین خود نمایی می کنند . با وجود بهترین تلویزیون های تولید شده در شرکت های ال جی ، سامسونگ، سونی و … ، برخی مواقع پیش می آیند که به این نکته فکر کنیم که دیگر نیازی به بهتر شدن این تولیدات نیست . اما تولیدکنندگان لوازم و امکاناتی را به محصولاتشان می افزایند که کاربران را شگفت زده خواهند کرد . در سال 2016 شرکت سونی Slim Backlight Drive را به نمایشگرهایش افزود که کیفیت تصاویر را در حد قابل توجی بالا برد.
در همین سال شرکت ال جی نیز Nano Cell را به صفحه نمایش هایش افزود . از این طریق به بالا رفتن کیفیت تصاویر کمک کرد . شرکت سامسونگ یک سال پس از آنها و در سال 2017 با معرفی تلویزیونهای جدید، فناوری Quantum Dot را معرفی کرد . پنلی که کیفیت را به طور واقعی معنا خواهد کرد و هرگز اجازه کاهش کیفیت را نخواهد داد . پنل Quantum Dot چیست ؟ تلویزیون های دارای این تکنولوزی با نام QLED نام گذاری می شوند و در ساخت تصاویر و تولید نور شباهت بالایی به OLED ها دارند.
با وجود اینکه کوانتوم دات از فناوری های نوظهور نیست . اما جدیداً در حوزه تلویزیون ها مورد استفاده قرار گرفته است . پیش از این ال جی در ساخت نمایشگر محصولاتش از این فناوری استفاده کرد . اما این بار سامسونگ قصد کرده تلویزیون ها را در تیراژ بالا تولید نماید.
تولید انبوه این نمایشگر به این معنی است که سامسونگ می خواهد در صورت موفقیت به طور دائم از این تکنولوژیِ بهره ببرد. تلویزیون ها با دارا بودن این تکنولوژی می توانند تا یک میلیارد رنگ را به نمایش درآورد و همچنین بازدهی انرژی بیشتر، روشنایی بالاتر، تعداد کمتر پیکسل های سوخته از ویژگی هایی است که این محصولات ارائه می دهند.
پنل Quantum Dot چیست ؟ سامسونگ بر این اعتقاد است پیکسل ها در این تکنولوژی هرگز نمی سوزند و کاربران شاهد افت کیفیت تصویر یا burn-in نخواهند بود . به علت اعتماد بیش از حد این کمپانی به این موضوع ، این محصولات با 10 سال وارنتی به خریداران تحویل داده خواهند شد . از امکاناتی که این تکنولوزی به دیدگان کاربر هدیه می دهند می توان به ویژگی های فراوانی اشاره کرد . بدونه شک ماندگاری بسیاری از موارد در ذهن و چشم حس خوبی را به افراد خواهد داد.
اما مواردی در تصاویر موجودند که اگر باقی بمانند اثر زیبایی نخواهند داشت و چشم را خسته خواهند کرد . ماندن تصویر قبلی و ایجاد تصویر جدید بر روی آن کیفیت تصویر جاری را از بین خواهد برد و باید سرعت تعویض فریم بالا باشد تا این مشکل ایجاد نشود . علاوه بر سرعت بالا ، همچنین باید فریم ها سالم و بی عیب باشند تا جای گزین فریم جدید گردند . با وجود تکنولوژی کوانتوم دات این مشکل هرگز پیش نخواهد آمد . زیرا سرعت تعویض فریم بسیار بالاست و نسوختن پیکسل ها از ویژگی های بارز این تکنولوژی است.
صفحه نمایش هایی که در آنها از فناوری کوانتوم دات استفاده شده است . در واقع از نانو کریستال های نیمه هادی و بهره می برد . طریقه کار این تکنولوژی همانند OLED است ، با این تفاوت که نصاویر به نمایش در آمده توسط Quantum Dot کیفیت بالاتری دارند و بهینه ترند . استفاده از نانو کریستالهای نیمه هادی که رفتاری کوانتومی از خود به نمایش در خواهند آورد، سبب ایجاد Quantum Dot خواهد شد . در واقع این تکنولوژی با قرار گیری در میان نیمههادیها و مولکولهای مجزا ، رفتاری دز میان آن دو را از خود بروز خواهد کرد.
این تکنولوژی در نمایشگرهای LCD و LEDقابل استفاده و بهره گیری است . از موارد دیگری که این تکنولوژی در آنها کاربرد دارد می توان به استفاده در سلول های خورشیدی ، دیئودهخای لیزری و ساخت ترانزیستور اشاره کرد . این تلنولوژی در حالی که با پنل های LED ادغام می شود کیفیت بالایی را ایجاد دخواهد کرد . در واقع اگر بخواهیم نحوه تولید نور در Quantum Dot را تشریح کنیم . باید بگوییم این فناوری دقیقا مانند OLED ها نور را تولید خواهد کرد . و زمانی که سیگنال الکتری را دریافت می کند نور را از خود بازتاب خواهد کرد . ترکیب و اندازه ای که نقاط کوانتومی دارند تعیین خواهد کرد . نور ایجاد شده چه رنگی باشد. برای نقاط بزرگتر ، نور با طول رنگ کوچکتری بازتاب خواهد شد.
کیفیت تولید رنگ و واقعی بودن رنگ های ایجاد شده در نمایشگرهای CRT آنچنان بالاست که با وجود اینکه تلنولوژی ها و فناوری های زیادی پس از آنها تولید شده اند هنوز جای گزینی مناسب نیافته اند . بسیاری از گرافیست ها و دیزاینر ها هنوز هم می خواهند نمایشگری با این تکنولوژی را در اختیار داشته باشند . بدون شک ورود Quantum Dot زنگ خطری برای این نمایشگرها خواهد بود . کنترل رنگ ها در این نمایشگر بسیار بالاست و از CRT ها نیز بالاتر است .
نمایشگرهای CRT برای ایجاد رنگ ها از فسفر استفاده می کنند که طول موجی برابر 50 نانومتر دارند . اما میزان طول موج در Quantum Dot به وسیله نقاط کوانتومی به نصف این میزان تقلیل یافته است . این میزان طول موج کنترل بر ایجاد نور رنگی را با دقت بالاتری امکان پذیر می سازد . در بسیاری از مواقع این اکان وجود دارد که میزان طول موج به اندازه یک نانومتر پایین یابد .گستره ی رنگی که در سی آر تی ها و پوشش رنگی آنها 70 تا 75 درصد می باشد . اما این رقم در کوانتوم دات بیشتر شده است و در برخی موارد به 100% هم می رسد . با توجه به این مورد می توان گفت رنگ ها با استاندارد بالا و وضوحیت بالایی به نمایش در خواهند آمد و رنگ های زنده به وجود می آیند.
این تکنولوژی دارای مزایا و معایبی است که تولید کنند با تمرکز بیشتر بر روی نقاط قوت و رفع نقاط ضعف می توانند این تکنولوژی را به برترین تکنولوژی موجود تبدیل کنند . از مزایای Quantum Dot و معایب آن مواردی را ذکر خواهیم کرد . جزو برجسته ترین مزایای این نمایشگرها عمر بالای کیفیت این نمایشگرهاست. نقاط کوانتومی موجود این ویژگی را خلق خواهند کرد. مدارات و لایه های از OLED ها در QLED ها باقی مانده اند که اگر اصلاح شده و بهینه گردند .
کیفیت و کارایی بالاتری را از این نمایشگرها شاهد خواهیم بود. بازدهی این نمایشگرها در مقایسه با LCD بسیار بالاست و دارای توان مصرفی در بین 30 تا 50 % بیشتر از LCD ها دارند ،این توان مصرفی زمان شگفت انگیزتر خواهد بود که بدانید گستره ی موجی در کوانتوم دات 30% بیشتر از LCD هاست. بازدهی این نمایشگرها بیش از 95% می باشد.
با وجود نمایشگرهای مجهز به این پنل نیازی به نور پس زمینه نیست زیرا در مقایسه با سایر نمایشگرهای موجود ، نور پس زمینه ای برابر 50 تا 100برابر دارند . میزان نور پس زمینه را در این نمایشگرها در حدود ۴۰۰۰۰ شمع بر متر مربع برآورد شده است . این پنل ها را می توان در دو نوع معمولی و منعطف و در سایزهای متنوع تولید کرد . دلیل این موضوع حلال پذیری بالای نقاط کوانتومی در حلال آبی و غیر آبی می باشد.
رزولوشن تصاویر به نمایش درآمده توسط نمایشگرهای مجهز به پنل Quantum Dot بسیار بالاست . نمایشگرهای دارای این پنل می توانند با ضخامت بسیار پایین تولید شوند و این سبب می شود موارد استفاده بالایی داشته باشند و علاوه بر تلویزیون ها بر روی وسایل دیگری نیز مورد استفاده قرار گیرند . کیفیت بالای خلق تصاویر و زنده بودن تصاویر به مایش درآمده توسط این نمایشگرها قابل تحسیسن است، اما بدون شک هر فناوری و تکنولوژی که تولید می شود در کنار ویژگی های مثبت دارای ویژگی های منفی نیز می باشد.
اما با وجود نوظهور بودن استفاده از Quantum Dot می توان به رفع ایرادات آن امیدوار بود. نقاط کوانتومی آبی رنگ با استفاده از این تکنولوژی برای ایجاد به دقت بالایی نیاز دارند و در حال حاضر می توان گفت در تولید این رنگ به دلیل کوچک تر بودن نقطه کوانتومی آن و لزوم دقت بیشتر به هنگام تولید ، کیفیت چندان مطلوبی ندارد. رنگ سبز رنگی است که چشمان کاربران میزان حساست بالاتری نسبت به رنگ آبی دارند و اندازه ی به نسبت بزرگتری دارند، این مشکل در مورد آنان کمتر است ولی با این وجود حساسیتشان باید مورد توجه قرار گیرند. در ساخت این پنل ها باید دقت بالاتری به این موضوع صورت پذیرد.
بیشتر بخوانید :
فعالیت تاخرید ؛ مشاوره خرید و راهنمای خرید و فروش ؛ نقد و بررسی محصولاتی که در فروشگاه های اینترنتی ایران موجود هستند . و بررسی مشکلات و آموزش نحوه کارکرد و کارایی مشخصات فنی دستگاه لوازم خانگی و دیجیتال ؛ برایتان بیدرنگ می نویسیم.
لطفا فقط سوالات مشاوره و خرید بپرسید.
« مشکلات فقط در نظرات پاسخ داده می شوند »
بازیابی پسورد
پسورد شما به ایمیل شما ارسال خواهد شد