انواع گیرنده دیجیتال یا تیونر تلویزیون ؛ مشخصات

زمان مطالعه : 4 دقیقه

گیرنده دیجیتال یا تیونر تلویزیون ؛ مشخصات ؛ در پایان دهه نود ، تصمیمی در مورد دیجیتالی شدن تلویزیون های زمینی در اروپا گرفته شد. تصمیم گرفته شد که تلویزیون زمینی دیجیتال مطابق با برنامه های کدگذاری و مدولاسیون DVB پخش شود.

پروژه پخش ویدئو دیجیتال (DVB) ، تأسیس شده در سپتامبر 1993 ، یک کنسرسیوم است که بیش از 200 پخش کننده ، تولید کننده ، اپراتور شبکه ، ارائه دهندگان نرم افزار و نهاد های نظارتی را در بیش از 30 کشور تشکیل می دهد و برای توسعه استاندارد های باز برای ارائه خدمات تلویزیون های دیجیتال ، چندرسانه ای و داده ها ایجاد شده است.

این استاندارد ها شامل تلویزیون ماهواره ای ( DVB-S  و DVB-S2 ) ، تلویزیون کابلی ( DVB-C ) و تلویزیون زمینی ( DVB-T  و DVB-T2 است که به طور کلی DTT – تلویزیون زمینی دیجیتال ) نامیده می شود. برای آشنایی هرچه بیشتر با گیرنده دیجیتال یا تیونر تلویزیون با ما همراه باشید.


گیرنده دیجیتال یا تیونر تلویزیون یا تیونر ؛ DVB-T

DVB-T مخفف ( Digital Video Broadcasting – Terrestrial ) است. این استاندارد کنسرسیوم DVB مستقر در اروپا برای انتقال پخش تلویزیونی زمینی دیجیتال است که برای اولین بار در سال 1997 منتشر شد و اولین بار در سنگاپور در فوریه 1998 پخش شد. این سیستم با استفاده از مدولاسیون چند منظوره تقسیم فرکانس متعامد (COFDM یا OFDM) داده های صوتی دیجیتال فشرده ، فیلم دیجیتال و سایر داده ها را در یک جریان انتقال MPEG منتقل می کند.
این قالب به طور گسترده ای در سراسر جهان ( از جمله آمریکای شمالی ) برای گردهمایی اخبار الکترونیکی برای انتقال ویدئو و صدا از یک وسیله حامل اخبار موبایل به یک مرکز دریافت مرکزی استفاده می شود . همچنین در ایالات متحده توسط اپراتور های تلویزیونی آماتور استفاده می شود.

 

به طور خلاصه DVB-T را می توان به صورت زیر تعریف کرد

  • این فرم کوتاه پخش تصویری دیجیتال – زمینی است.
  • طرح تعدیل انتقال: با کد OFDM
  • صدا و فیلم فشرده شده را با فرمت MPEG منتقل می کند.
  • طرح های تعدیل داده مورد استفاده : QPSK ، 16 QAM ، 64QAM
  • از رمزگذار خارجی (رمزگذار RS از (204،188) و رمزگذار داخلی (رمزگذار کانولوشن)) استفاده می کند.
  • از interleaver داخلی و خارجی استفاده می کند.
  • DVB-T عمدتاً از کانال های فرکانسی VHF و UHF با پهنای باند 6 مگاهرتز ، 7 مگاهرتز و 8 مگاهرتز استفاده می کند.

گیرنده دیجیتال یا تیونر تلویزیون ؛ DVB-S

پخش ویدئو دیجیتال – ماهواره (DVB-S) استاندارد اصلی DVB برای تلویزیون ماهواره ای است و از سال 1995 ، به طور رسمی انتشار یافت . اولین برنامه های تجاری توسط Star TV در آسیا و Galaxy در استرالیا بود ، که امکان پخش دیجیتالی تلویزیون را در ماهواره ای برای عموم را فراهم می کرد و از طریق ماهواره هایی که به هر قاره جهان دسترسی دارند ، استفاده می شود. DVB-S در هر دو حالت چند کانال برای هر شرکت مخابراتی (MCPC) و کانال های تکی در حالت های مخابراتی برای فید های شبکه پخش و همچنین برای سرویس های ماهواره ای پخش مستقیم دارند .
در حالی که استاندارد واقعی DVB-S فقط مشخصات پیوند فیزیکی و قاب بندی را مشخص می کند ، جریان حمل داده نیز پوشش داده شده و توسط گیرنده دیجیتال یا تیونر تلویزیون  DVB-S به عنوان MPEG-2 اعمال می شود .

 

به طور خلاصه DVB-S را می توان به صورت زیر تعریف کرد

  • این فرم کوتاه ماهواره پخش ویدئو دیجیتال (Digital Video Broadcasting-Satellite) است.
  • از MPEG-2 برای فشرده سازی (compression) دیجیتال و رفع فشردگی (decompression) استفاده می کند.
  • از باند C و همچنین فرکانس های باند Ku استفاده می کند.
  • گیرنده دیجیتال DBS از روش های FEC برای تصحیح خطا استفاده می کند.
  • از هر دو نوع قطبش LHCP و RHCP برای انتقال داده استفاده می کند.
  • DVB-S بیشتر به یک آنتن کوچک نیاز دارد.

گیرنده دیجیتال یا تیونر تلویزیون ؛ DVB-C

DVB-C مخفف (Digital Video Broadcasting – Cable) است و این گیرنده دیجیتال یا تیونر تلویزیون استاندارد کنسرسیوم اروپایی DVB برای انتقال پخش تلویزیون دیجیتال از طریق کابل است . این سیستم با استفاده از یک مدولاسیون QAM همراه با برنامه نویسی کانال ، جریان دیجیتال صوتی MPEG-2 یا MPEG-4 را انتقال می دهد.
این استاندارد برای اولین بار توسط ETSI در سال 1994 منتشر شد و متعاقباً به پرکاربرد ترین سیستم انتقال تلویزیون کابلی دیجیتال در اروپا ، آسیا و آمریکای جنوبی تبدیل شد.
این سیستم در سراسر جهان در سیستم هایی از شبکه های تلویزیونی کابلی بزرگتر (CATV) تا سیستم های تلویزیون آنتن اصلی ماهواره ای کوچکتر (SMATV) استقرار یافته است.

 

به طور خلاصه DVB-C را می توان به صورت زیر تعریف کرد

  • این فرم کوتاه شده ی (Digital Video Broadcasting – Cable) است.
  • از فشرده سازی MPEG-2 یا MPEG-4 استفاده می کند.
  • مدولاسیون داده ها: 16 QAM یا 256QAM
  • از رمزگذار RS به عنوان FEC استفاده می کند.
  • ماژول interleaving در زنجیره استفاده می شود.
  • سیگنال تلویزیون کابلی با استفاده از کابل کواکسیال یا کابل فیبر از ارائه دهندگان خدمات کابل به مشترکان منتقل می شود.

امیدواریم که به خوبی با گیرنده دیجیتال یا تیونر تلویزیون آشنا شده باشید . اگر شما قصد خرید گیرنده دیجیتال دارید ، می توانید به راحتی از سایت تا خرید، خرید لذت بخشی را تجربه کنید .

 


بیشتر بخوانید:

گیرنده ی دیجیتال چیست و چه کاربردی دارد
گیرنده دیجیتال سونی ؛ نحوه فعالسازی تیونر داخلی تلویزیون
نحوه فعالسازی تیونر داخلی تلویزیون ال جی گیرنده دیجیتال

تلویزیون دیجیتالدیجیتالصوتی و تصویریگیرنده دیجیتال