آشنایی با قطعات کولر گازی و آموزش اجزا و نحوه بکارگیری

زمان مطالعه : 5 دقیقه

آشنایی با قطعات کولر گازی اسپلیت دیواری و آموزش اجزا و نحوه بکارگیری ؛ همچنین ، شما باید بدانید چه موقع کار تعمیر را به تنهایی امتحان نکنید. بهتر است برخی موارد پیچیده فنی و مکانیکی را از طرف حرفه ای کنار بگذارید. بنابراین رسیدن به نقطه اصلی ، بیشتر سیستم های تهویه هوا دارای سه بخش اصلی هستند. کمپرسور ، کندانسور و اواپراتور سه قسمت بسیار مهم تهویه هوا هستند که به خنک کننده هوا کمک می کنند. مکانیزم خنک کننده برای سیستمهای تهویه مطبوع و یخچال تقریباً یکسان است. به یاد داشته باشید ، هزینه تعمیر برخی از این قسمت ها می تواند بسیار زیاد باشد. امتحان کردن تعمیر DIY برای آنها توصیه نمی شود.

یک مکانیسم ساده وجود دارد ؛ وقتی یک مایع به گاز تبدیل می شود ، گرما را جذب می کند. سیستم های کولر گازی از این مکانیزم برای خنک کردن هوا در داخل خانه استفاده می کنند. مجاری کولر گازی هوای گرم را در اتاق استخراج می کند و بر روی کویل های پر از مواد شیمیایی جریان می یابد تا دمای هوا پایین بیاید. بیایید ببینیم که این قطعات دستگاه چه کاری انجام می دهند و در این سیستم خنک کننده کلی چگونه کمک می کنند.

آشنایی با قطعات کولر گازی و آموزش اجزا و نحوه بکارگیری


کمپرسور کولرگازی چیست ؟  « موتور کولر »

همانطور که قبلاً گفته شد ، سیستم کولر گازی گرمای داخل خانه را می گیرد و آن را خنک می کند. کمپرسور یا موتور کولر گازی یک بخش بسیار مهم AC  است زیرا به تبدیل گاز به مایع و کمک به فرآیند اتصال کمک می کند. کمپرسور نقش اساسی در سیستم خنک کننده کلی دارد. تنها تفاوت اساسی سیستم خنک کننده یخچال و کولر گازی این است که سیستم تهویه هوا فضای بسیار بزرگتری را نسبت به یخچال خنک می کند. کمپرسور به مبرد کمک می کند تا در یک چرخه مداوم جریان یابد. کولر گازی با استفاده از یک ماده شیمیایی که به عنوان مبرد شناخته می شود کار می کند. AC در طی فرآیند خنک کننده ، گاز را به مایع و سپس مایع را به گاز تبدیل می کند.

هنگامی که AC را روشن می کنید و دمای مورد نظر خود را تنظیم می کنید ، گاز یا مبرد وارد کمپرسور می شود. مبرد گرما را در داخل خانه جذب می کند. گرما از طریق خط مکش وارد کمپرسور می شود. کمپرسور گاز را خیلی محکم به هم فشار می دهد. این کار فشار و دمای مولکول های گاز را افزایش می دهند. بنابراین ، کمپرسور وظیفه تغییر گاز کم فشار را به حالت فشار قوی دارد. هنگامی که گاز فشار قوی بسیار گرم می شود ، وارد کندانسور می شود. درون کندانسور ، گاز فشار قوی سرد می شود و دوباره به فرم مایع تبدیل می شود.

 

پنل کولر گازی چیست؟

پنل  قیمتی از کولر است که در داخل منزل نصب می شود و با لوله مسی و کابل اتصال به کمپرسور یا همان متور کولر گازی وصل می شود و گاز از درون لوله ها بین پنل و متور کولر گازی جریان دارد . این بخش از کولرگازی به وسیله لوله ها که از متور می آیند و فن و بولیور گردان هوای خنک یا گرم را به بریون و طرفین پرتاب می کند.

 

 

گاز R410 یا گاز R22 کدام بهتر است؟

گاز R410 گرانتر و بهتر است و سازگار با محیط زیست است بر روی کولر گازی های اینورتر این گاز معمولا قرار دارد.

 

اینورتر یا معمولی « آشنایی با قطعات کولر گازی »

بهتر است قطعا کولرگازی کم مصرف اینورتر یا دوال اینورتر یا ای کنترل بخرید که مصفر انرژی و برق شما کمتر شود و قبض برقتان خوشحال باشد.

کندانسور چیست ؟ « آشنایی با قطعات کولر گازی »

بعد از کمپرسور ، دومین قسمت مهم تکولر گازی ، کندانسور است.کندانسور وسیله ای است که به چگالی یک عنصر از فرم گاز به حالت مایع کمک می کند.این قسمت در AC برای فرآیند انتقال حرارت استفاده می شود. کندانسور نوعی مبدل حرارتی است. کار اصلی آن آزاد کردن گرمای موجود در گاز است. در یخچال از کندانسور برای از بین بردن گرمای استخراج شده از قسمت داخلی واحد استفاده می شود. در کولر گازی نیز به همین صورت کار می کند. کندانسورها گاه مانند رادیاتور به نظر می رسند.
کندانسور از کویل های توخالی ساخته شده است.
گاز فشار قوی و گرم به کندانسور می رود و به عنوان بخشی از فرآیند خنک کننده وارد کویل می شود. سپس کندانسور به آزاد شدن گرما کمک می کند ، دمای گاز را پایین می آورد و آن را به شکل مایع تبدیل می کند.

اواپراتور کولرگازی چیست « آشنایی با قطعات کولر گازی »

اواپراتور در آخرین مرحله فرایند خنک کننده کمک می کند.
مایع سرد از کندانسور می آید و دوباره در اینجا به گاز تبدیل می شود.
این امر به دلیل فشار کم اواپراتور اتفاق می افتد. در طی این انتقال ، یک فن هوای گرم اتاق را روی سیم پیچ سرد می کند تا دمای هوا پایین بیاید. فن در تماس هوا و سیم پیچ کمک می کند. فن دوباره هوای سرد را به داخل اتاق می کشد. از آنجا که هوای سرد به طور کلی از هوای گرم سنگین تر است ، در نزدیکی کف پایین می آید. گاز از اواپراتور خارج شده و وارد کمپرسور می شود تا کل فرآیند را دوباره و دوباره تکرار کند. کل روند تا زمانی که دمای کلی اتاق به حد مطلوب شما در ترموستات تنظیم شود ، تکرار می شود.

شیر انبساط « آشنایی با قطعات کولر گازی »

شیر انبساط مقدار مبرد مایع که وارد تبخیر کننده می شود را کنترل می کند.

فیلترها در آشنایی با قطعات کولر گازی چیستند ؟

آشنایی با قطعات کولر گازی ؛ فیلترهای داخلی ساخته شده در سیستم های کولر اسپلیت به شما کمک می کنند هوای تمیز در داخل اتاق تنفس کنید. همیشه ذرات گرد و غبار در هوا وجود دارد که شما به طور طبیعی آن ها را احساس نمی کنید. فیلترهای AC این ذرات گرد و غبار را از بین می برند. در طی ماه ها ، این عناصر مختلف موجود در هوا روی فیلتر ها جمع می شوند. به همین دلیل گاهی اوقات لازم است فیلتر ها را تمیز یا تعویض کنید تا بتوانید هوای تمیز تنفس کنید.

 

ترموستات کولر گازی چیست ؟ 

همانطور که قبلاً نیز اشاره کردیم ، ترموستات سنسورها هستند. شما دما را در ترموستات تنظیم می کنید که این دما میزان درجه حرارت هوای را که می خواهید داخل اتاق باشد را نشان می دهد. کولر گازی تا زمانی که دمای هوا به حد مطلوب برسد ، به خنک کردن هوا ادامه خواهد داد. سنسور موجود در ترموستات با خنک شدن دمای اتاق و رسیدن به دمای دلخواه به کولر گازی اطلاع می دهد و جریان AC برای مدتی متوقف می شود. هنگامی که دمای هوا دوباره در اتاق بالا می رود ، AC شروع به کار خواهد کرد.

صدا خفه کن چیست ؟

آشنایی با قطعات کولر گازی صدا خفه کن  : این قسمت AC صدایی را که کمپرسور هنگام کار ایجاد می کند کنترل می کند.

صدای اصلی کمپرسور بسیار آزار دهنده خواهد بود. به همین دلیل این قسمت به شما کمک می کند تا در یک محیط ساکت از هوای راحت لذت ببرید.بیشتر این قطعات کولر گازی برای عملکرد موثر دستگاه بسیار مهم هستند . این قطعات نیاز به تعمیر و استفاده دقیق دارند. کمپرسور ممکن است بعد از مدتی قدیمی شود و کار نکند. شما فوراً متوجه تغییر خواهید شد زیرا AC شما هوا را به خوبی سرد نمی کند. هرچه بیشتر درباره این قطعات مکانیکی آگاهی داشته باشید ، کار با آن راحت تر خواهد بود

متشکریم از مطالعه مطلب آشنایی با قطعات کولر گازی و آموزش اجزا و نحوه بکارگیری امیدواریم مفید واقع شده باشد . می توانید با کلیک روی خرید کولرگازی اقدام نمایید

 


بیشتر بخوانید :

 

تحلیل و بررسیدانشکولرکولر گازینحوه کار کردن کولر گازی