Android Wear ؛ سیستم عامل اندروید ور ؛ سیستم عامل جدید شرکت گوگل است که برای گجت های پوشیدنی بصورت اختصاصی ویرایش شده است. در سال 2014 ، شرکت گوگل در مراسمی به نام Google I/O سیستم عامل اندروید ور را معرفی کرد. این سیستم عامل در همان سال معرفی اش توسط ساعت های هوشمند استفاده شد. اولین ساعت هوشمندی که با سیستم عامل Android Wear تولید شد ، ساعت LG G Watch بود ، Motorola Moto 360 نیز اولین ساعت هوشمند اندروید ور ( Android Wear ) با صفحه ی گرد بود.
این سیستم عامل برای سایر پوشیدنی های هوشمند ، از جمله ساعت ، دستبند و عینک اختصاصی شده است.
Smart watch ها ، ساعتهای هوشمندی هستند و برای استفاده ی کامل از امکانات این ساعتها باید حتما ساعت و گوشی با یکدیگر هماهنگ باشند و هر دو از یک نوع سیستم عامل بهره ببرند ، مثلاً گوشی ای که دارای سیستم عامل ویندوزی باشد ، نمی تواند با ساعتهای اندرویدی هماهنگ شود . ساعتهای اندرویدی تنها با گوشی های اندرویدی ( اندروید 4.3 به بالا ) هماهنگ می شوند.
1- ساعت را متفاوت ببینید : نمایش دادن ساعت در ساعتهای هوشمند متفاوت است و بیش از صدها نوع شیوه ی نمایش دادن و استایل های متفاوتی برای نمایش دادن ساعت، در Smartwatch ها وجود دارد . به استایل و شیوه ی خاص در نحوه ی نمایش دادن ساعت ، WatchFace می گویند.
2- گوشی و ساعتتان را ست کنید : ایجاد هماهنگی بین ساعت و گوشی از آن جهت مورد نیاز است که اصلی ترین وظیفه ی اسمارت واچها ، دریافت نوتیفیکیشن هایی است که وارد موبایل شما می شوند ، هر نوع پیام و اعلانی که به گوشی شما وارد می شود ، باید توسط ساعت نمایش داده شوند، پیامهای دریافتی از شبکه های اجتماعی ( تلگرام ، وایبر و واتس اپ و …) بر روی ساعت نمایش داده می شوند . بعضی از اپلیکیشن هایی که از سیستم عامل اندروید ور ( Android wear ) پشتیبانی می کنند ، این امکان را به شما می دهند تا از طریق همان ساعت هوشمند پیامهای دریافتی را پاسخ دهید.
3- Google Now
Google Now ؛ از دیگر امکاناتی است که در ساعتهای هوشمند بسیاری از عملیات را انجام می دهد ،برای فعال کردن این قابلیت ، کافی است که صفحه نمایش ساعت خود را روشن کنید و بگویید ؛ Ok Google ؛ با شنیدن این کلمه ، ساعت اماده ی اجرای دستوراتی است که بصورت صوتی می شنود.
4- همیشه در دسترس با اسمارت واچ اندروید ور : برای کسانی که معمولاً موفق به پاسخگویی تماس های ورودی نمی شوند ، این ساعتها گزینه ی مناسبی خواهند بود ؛ چرا که ساعتهای هوشمند ، که در دست شما هستند تماسهای دریافتی را به شما اطلاع می دهند ، شماره یا نام شخص تماس گیرنده را بر روی صفحه نمایش خود نمایش می دهند.
5- پزشک خود باشید : اپلیکیشنهای زیادی هستند که می توانند بر روی ساعتهای هوشمند اجرا شوند ، سنسورهای موجود در ساعتهای هوشمند ، توانایی اندازه گیری ضربان قلب و اندازه گیری قدم های پیموده شده را دارند. نرم افزارهای مختلفی برای اندروید ور طراحی شده اند ؛ از جمله ی این نرم افزارها می توان به ماشین حساب ، تقویم ؛ هواشناسی ، کیبورد و… اشاره کرد.
6- ساعتی چند کاره : ساعت هوشمند گاهی به جای یک موزیک پلیر عمل می کند ، شما می توانید با استفاده از ساعت صدای موزیک خود را کم یا زیاد کنید ، یا موزیک را پلی یا متوقف کنید، به فایل های موسیقی بروید و موزیک قبلی یا بعدی را انتخاب کنید.