صفحه نمایش Amoled چیست ؛ امولد بهترین صفحه نمایش موبایل تلویزیون

زمان مطالعه : 4 دقیقه

صفحه نمایش Amoled چیست ؛ امولد بهترین صفحه نمایش موبایل و تلویزیون که عوامل متعددی در تعیین کیفیت صفحه نمایش موثر و دخیل هستند . نمی توان کیفیت صفحه نمایش را تنها و تنها به نوع تکنولوژی به کار رفته در آن وابسته دانست. تعداد پیسکل در اینچ و تراکم پیکسلی و وضوح صفحه نمایش هم از ملاکهای تعیین کننده ی کیفیت صفحه نمایش به شمار می روند. سازندگان گوشی و انواع صفحه نمایش روز به روز تکنولوژی جدید مانند امولد و رتینا و سوپر امولد و ای پی اس را با قابلیتها و ویژگیهای جدید در صفحه نمایشهای خود می گنجانند. حتی انواع صفحه نمایش که از تکنولوژی مشترک بهره می برند و تکنولوژی یکسانی دارند ؛ کیفیت برابری ندارند. ما در اینجا قصد داریم تا بگوییم که تکنولوژی صفحه نمایش Amoled چیست را بررسی کنیم.

یکی از صفحه نمایش های بسیار محبوب که در حال حاضر در بازار وجود دارد صفحه نمایش AMOLED است. در ابتدا از این صفحه نمایش تنها در تولید محصولات همراه استفاده می شد، اما الان در تلویزیون هم از آن استفاده می شود. شرکت سامسونگ که همواره یکی از موفق ترین شرکت ها است، برای تولید محصولاتش از صفحه نمایش  AMOLED استفاده می کند. این شرکت اولین شرکتی است، که در تولید تلویزیون هایش از این صفحه نمایش استفاده کرده و نتیجه ی خیلی خوبی هم به دست اورده است.

 

صفحه نمایش AMOLED چیست

در سال 2004 صفحه نمایش امو ال ای دی متولد شد.

صفحه نمایش AMOLED مخفف Active-Matrix Organic Light Emitting Diode و به معنای شبکه ی فعالی از دیودهای اُرگانیک که نوعی پلیمرنورافشانه است، می باشد. تولد این صفحه نمایش به سال 2004 بر می گردد. در نمایش گرهای AMOLED مجموعه ی لایه های ارگانیک، کاتدی و اندی بر روی یک لایه ی دیگر از جمله مدارات قرار می گیرند.

نحوه ی راه اندازی صفحه نمایش AMOLED بسیار اسان است طراحان بر روی این صفحه نمایش پیکسل هایی را قرار داده اند، که به قسمت های کوچکی تبدیل شده است و این قابلیت را دارند، که هر پیکسل به صورت جداگانه فعال شود. برای فعال کردن هر بخش باید ماده ی ارگانیک بین دو الکترود برانگیخته شود. برای این کار هم مداری که این پیکسل ها به ان متصل اند ولتاژی را به کاتد و اند پیکسل می رسانند و این پیکسل ها فعال می شوند.

نحوه راه اندازی پیکسل این نوع صفحه نمایش ها

قبلا برای روشن کردن یک پیکسل از ماتریس منفعل استفاده می کردند، اما با مرور زمان دیگر این ماتریس مورد استفاده قرار نگرفت، و ماتریس فعال جای ان را گرفت.

 

در ماتریس منفعل از یک لایه استفاده می شد، اما در این ماتریس جدید دو لایه مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از این لایه ها برای شروع شارژ خازن و توقف ان به کار می رود و دیگری برای فراهم اوردن ولتاژ مورد نیاز استفاده می شود. این ماتریس خیلی کم مصرف تر از ماتریس قبلی است. دلیل ان هم این است که به جریان کم تری نیاز دارد. مهندسان اسم این نواوری بسیار محبوب را AMOLED گذاشتند. هم چنین دارای قابلیت دیجیتایزر است، که توانایی تشخیص لمس را دارد.

اگر شما می خواهید ویدیو ای را با حرکات سریع بسازید پیکسل‌های نمایشگر AMOLED بهترین گزینه هستند. این پیکسل ها دارای سرعت بسیار زیادی هستند به طوری که در یک بار خاموش و روشن کردن، سرعت انها 3 برابر سرعت فیلم های معمولی هستند. برای دیدن فیلم و عکس این نمایشگر ها با کیفیت خیلی عالیشان از تمامی صفحه نمایش های دیگر بهترند. این صفحه نمایش ها در حال پیشرفت هستند و با هر پیشرفت قدرت بازدهی ان ها هم افزایش می یابد. این نمایشگر اگر در حالت تطبیقی قرار گیرد رنگ ها را اشباع و غلیظ شده به طرف رنگ های سرد مانند صورتی و زرد نشان می دهد.

 

مصرف انرژی نمایشگر « صفحه نمایش Amoled چیست »

هر چه رنگ و روشنایی نمایشگر OLED بیشتر باشد، مصرف انرژِی ان هم بیشتر است. و هر چقدر کم تر باشد مصرف انرژِی هم کم تر است. در حالی که در صفحه نمایش LCDمصرف انرژِی به روشنایی رنگ ها ربطی ندارد. با قرار دادن نمایشگر LCD و AMOLED زیر نور، مثلا نور خورشید متوجه می شوید که AMOLED روشنایی کم تری دارد و سبب میشود که دید شما کاهش یابد. هم چنین در نمایش رنگ سیاه این پیکسل به کلی خاموش می شود. ابعاد و توان مصرفی تلویزیون با صفحه نمایش AMOLED خیلی بهتر از تلویزیونی با صفحه نمایش LCD است. دلیل استفاده ی بسیار کم این صفحه نمایش ها در تلویزیون تنها قیمت زیاد ان ها است.

 انواع نمایشگرها وجود دارد که هر کدام کیفیت ویژه ای دارد . امولد Amoled جزو بهترین نمایشگرها در بازار بوده و رنگ ها را دقیق تر نمایش می دهد.

 

بسیار خوشحالیم که مطالعه و خواندن مطلب صفحه نمایش Amoled چیست ؛ امولد بهترین صفحه نمایش موبایل و تلویزیون رضایت شما را کسب کرده باشد.

بیشتر بخوانید:

Appleامو ال ای دیامولدبررسیبرند هادانشسامسونگفناوری اطلاعاتنمایشگر رتینا