مانیتورها و راهنمای خرید بهترین مانیتور

زمان مطالعه : 12 دقیقه

مانیتورها و انتظارات ما

مانیتور ؛یکی از سوالهایی که فرد در هنگام خرید کامپیوتر از خود می پرسد این است که سایز مانیتورش چقدر باشد ؟

این سوال در بین اکثر افرادی که قصد خرید کامپیوتر دارند مشترک است و تنها سوالی است که در مورد نمایشگر کامپیوتر پرسیده خواهد شد، اما در هنگام خرید کاراکترهایی بی شمار وجود دارد که سایز در کنارشان رنگ می بازد . در هنگام خرید صفحه نمایش مطالبی ویژه خود نمایی می کنند که اگر همه ی نکاتی که در ادامه ذکر می کنیم رعایت شوند، لذت نمایش اطلاعات و تصاویر به چشم کاربر شیرینی خواصی خواهد یافت.
با وجود اینکه تمامی سخت افزارهای موجود در کامپیوتر اهمیت ویژه ای دارند ، اما اگر تمامی عملیاتها و دستورات با سرعت و دقت بالا محاسبه شوند ولی نمایشگر به حدی قدرتمند نباشد که سرعت و دقت موجود را پوشش دهد ، ویژگی مثبت سایر قطعات به چشم نخواهد رسید . این مسئله زمانی اهمیت می یابد که تعداد ساعات استفاده از کامپیوتر زیاد باشد و کاربر مجبور به استفاده و نگاه کردن طولانی مدت به صفحه نمایش باشد. تا خرید باشه … موقع انتخاب و خرید.

ایا میدانستید نمایشگرهای LCD ، یک سر و گردن از LED ها بالاترند؟

صفحه نمایش ها دارای دو نوع LED و LCD هستند ، این دو نوع تفاوت چندانی در کیفیت صفحه نمایش ندارند و تنها تفاوتی که می توان برای این دو نوع صفحه نمایش قائل شد مربوط به ساختارشان می شود. هر چند تفاوت جزئی و ناچیز باشد باز هم باعث ایجاد اختلاف بین کیفیت صفحه نمایش می شود برای نمونه در ال سی دی ها رنگ سفید به خوبی نمایش داده می شود و روشنایی بالایی دارد. اما در ال ای دی ها تصاویر با کیفیتی عالی نمایش داده می شوند و  هم چنین میزان مصرف انرژی در نمایشگر های ال ای دی به نسبت نمایشگر های ال سی دی کم تر است با توجه به مزیت ها ی بیان شده ی نمایشگر ال ای دی می توان قیمت بالا تر این مدل را نسبت به ال سی دی ها توجیه کرد. هدف از بیان تفاوت ساختاری این دو نوع نمایشگر، اشنایی بیشتر و اگاهی نسبت به انواع نمایشگر هاست و می توان گفت نمایشگر ها در انواع مختلف و با کیفیت های متفاوت تولید می شوند. شما باید برای انتخاب درست نیاز سنجی اولیه را انجام داده باشید ، اگر اعمالی که با کامپیوترتان انجام می دهید تنها تایپ و به نمایش درآوردن اسناد متنی است انتخاب مانیتوری با هزینه پایین مناسب تر خواهد بود. اما اگر بیشتر سر و کارتان با اسناد گرافیکی سنگین و فیلم و یا ویدئوست، انتخاب نمایشگرهای super LED گزینه مناسبی خواهند بود ؛ امکان دارد کاربری بخواهد تصاویر سه بعدی را نیز در مانیتورش مشاهده نماید ، اگر این چنین باشد باید مانیتور انتخاب شده دارای قابلیت پخش تصاویر سه بعدی باشد.
انتخاب پایه نگه دارنده مناسب کار و محیط کاری از دیگر ضروریات است . در حالت کلی پایه ها می توانند ثابت باشند ، یا اینکه حالت چرخشی داشته باشد. برخی نمایشگر ها پایه ی ان ها جدا می شود و امکان نصب مانیتور بر روی دیوار برای این نوع مانیتور ها ممکن است.

 

مزایا

میزان مصرف انرژی کمتر در ال ای دی ها,عمر بالاتر این نمایشگرها,زاویه دید بازتر و وسیع تر,مانیتورهای ال ای دی دارای کنتراست بالاتری نسبت به نوع ال سی دی آنهاست,قابلیت تنظیم نور بخشی از صفحه به صورت دستی

 

انواع درگاههای ورودی

 

باید پورت های مانیتور قابلیت اتصال به تمامی دستگاه های دیگر را داشته باشند و جدیدترین تکنولوژی ها را در برگیرند.

 

در هنگام خرید مانیتور جدید لازم است توجه زیادی به پورت ها و اتصالات مانیتور داشته باشید. برای داشتن مانیتوری مناسب ، که تمامی دستگاه ها با آن قابلیت اتصال را داشته باشند ، دارا بودن یک پورت DVI لازم و ضروری است . اما در مانیتورهایی که جدیدا تولید و عرضه شده اند جای این پورت خالی است و پورت HDMI جایگزین آن شده است. اما شما به این پورت نیاز خواهید داشت پس دقت داشته باشید اگر هم این پورت را نداشت ، یک کابل DVI-to-HDMI همراه مانیتور موجود باشد ، تا در موقع نیاز بتوانید از دستگاهی که قابلیت اتصال با این درگاه ورودی را دارد نیز استفاده کنید.
پورت HDMI ، پورت با اهمیتی است که در هنگام ارسال تصاویر به کیفیتشان آسیبی وارد نمی کند و اگر قرار باشد از مانیتورتان به عنوان تلویزیون استفاده کنید ، به این پورت نیاز اساسی خواهید داشت. این پورت برای اتصال کنسول بازی ، رسیور اچ دی و بلوری پلیر اچ دی، مناسب است. با وجود طرفداران زیادی که در سال های اخیر این پورت ها پیدا کرده اند ، در اکثر مانیتورها علی الخصوص نمایشگرهای بالای 22 اینچ از این درگاه ورودی استفاده می شود.
DisplayPort جایگزین مناسبی برای دو پورت DVI و HDMI می باشد. این اتصال پهنای باند بیشتری را پشتیبانی می کند که سرعت دریافت و ارسال داده ها نیز بیشتر خواهد شد. DisplayPort علاوه بر تغییر در پهنای باند ، شکل ظاهری مانیتور ها را نیز تغییر می دهد و به لطف استفاده از این پورت ، نمایشگرها باریک تر و سبک تر خواهند شد، به دلیل استفاده از  DisplayPort برای دریافت سیگنالهای ویدئویی دیگر به مدارات خاصی نیاز ندارید.

 

نمایشگر ها را با پنلهایشان بشناسید

در ساختار مانیتورها از پنل هایی استفاده می شود که بر روی نحوه نمایش و کیفیت تصاویر تاثیر گذار خواهد بود. لازم است ویژگی هر کدام از انواع پنل را برشمرد و با توجه به نیاز و هزینه آنچه را که مناسب تر است انتخاب نمود. در حالت کلی پنل ها دارای 4 دسته می باشند.
پنل TN پنل هایی با زمان پاسخ گویی کوتاه هستندکه روشنایی زیادی دارند زاویه دید در پنل های TN محدود است . اگر شما برای انجام بازی ، مانیتور تهیه می کنید پیشنهاد ما به شما این است که مانیتوری با پنل تی ان انتخاب کنید، اما برای شما که حرفه ای هستید و به منظور انجام کار های گرافیکی سنگین مانیتور می خرید پیشنهاد می کنم که سراغ پنل های تی ان نروید. چرا که در این نوع پنل ها رنگ ها کیفیت پایینی دارند و محدوده ی کمی از رنگها را در بر می گیرند و تمامی رنگ ها را پوشش نمی دهند، به این دلیل برای این دسته مناسب نیستند.  تهیه این نوع مانیتورها باعث تحمیل هزینه بالا نخواهد شد.

مزایا

قیمت پایین تر به نسبت سایر پنل ها,زمان پاسخ گویی پایین

 

معایب

زاویه دید محدود,پوشاندن محدوده ی کمتری از رنگ ها

 

نوع دیگر پنل ، پنل های IPS هستند ، که با پنل های تی ان تفاوت قابل ملاحظه ای دارند. طیف رنگی در این مدل گستره ی بالایی دارد و  محدوده ی وسیعی از رنگ ها را شامل می شود و همچنین با ایجاد روشنایی کمتر به نسبت پنل های تی ان باعث می شود که تصاویر غیر واقعی دیده نشوند و کاملا زنده به نظر آیند. در این پنل زاویه دید در حد زیادی بالا رفته تاجایی که می توان گفت مشکل زاویه دید به کلی از بین رفته است. زمان پاسخ گویی طولانی تر شده است و نمی توان تصاویر با سرعت بالا را توسط ان به نمایش درآورد و برای انجام بازی گزینه مناسبی نیستند. با وجود ویژگی های بهبود یافته در این مدل مانیتور، قیمت این نوع مانیتور ها بیشتر از پنل های تی ان است. اگر کار گرافیکی انجام می دهید، انتخاب مانیتورهایی از این دست ،برایتان مناسب است.

مزایا

پشتیبانی از محدوده ی وسیعی از رنگ ها,ایجاد تصویر به صورت واقعی,زاویه دید بسیار وسیع

 

معایب

قیمت بالا تر,زمان پاسخ گویی بالا

پنل های VA نوع دیگری از پنل ها هستند که می توان آنها را میان ای پی اس و تی ان قرار داد. روشنایی و میزان رنگ هایی که در این مدل پشتیبانی می شوند در بین دو مدل معرفی شده قرار دارند. اما زمان پاسخ گویی در این مدل بسیار بالا است و تنها ایرادی است که می توان از این مدل گرفت. اگر می خواهید مانیتوری را با کیفت رنگی مناسب برای امور گرافیکی خریداری نمایید این گزینه مناسب است ، اما برای انجام بازی انتخاب های دیگر را در نظر بگیرید.

 

مزایا

رنگ های ایجاد شده در این مدل مناسب است,برای انجام امور گرافیکی مناسب است

معایب

زمان پاسخ گویی بالا

 

اگر به طور همزمان می خواهید با کامپیوترتان هم امور گرافیکی حرفه ای و هم بازی های پر سرعت را انجام دهید جای نگرانی نیست، اخیراً پنل های PLS وارد بازار شده اند، این پنل ها دارای روشنایی ، زاویه دید ، محدوده رنگی و زمان پاسخ گویی مناسب اند . قیمت این نوع در اکثر موارد در بین ای پی اس و تی ان قرار گرفته اند. اگر به هر دو کارایی ، بصورت همزمان نیاز دارید انتخاب مانیتوری که از پنل پی ال اس سود برده بهترین انتخاب است.

مزایا

روشنایی مناسب برای ایجاد تصاویر واقعی,زاویه دید مناسب,میزان ساپورتی رنگ ها بالا,زمان پاسخ گویی نسبتا پایین,مناسب برای بازی و امور گرافیکی به طور همزمان

معایب

بجز خوبی هیچ عیبی ندارد.

 

ابتدا کارت گرافیک، سپس مانیتوری قدرتمند

اگر مانیتور جدیدی تهیه می کنید، باید به این نکته توجه کنید که محدوده گرافیکی و رنگ های قابل پشتیبانی در آن چقدر است و اگر از رنگهای وارد شده توسط کارت گرافیک بیشتر باشد ، لازم خواهد بود که کارت گرافیک را آپگرید نمایید و آن را ارتقاء دهید تا هر چه بیشتر شدت رنگ ها و زنده بودن تصاویر را مشاهده کنید.
سخت افزاری تا این اندازه مهم نیاز مند تاملی بیشتر جهت انتخاب است ، باید تمامی گزینه ها و مشخصات را شناخت و نیاز سنجی شخصی صورت پذیرد تا محصولی انتخاب گردد که احساس رضایت پس از انتخاب محصول پدید آید . مانیتور جزو اصلی ترین اجزای تشکیل دهنده از کامپیوتر هاست و حتی می توان آن را با ارزش ترین و اصلی ترین گزینه ای معرفی کرد که اطلاعات را برای کاربران به نمایش در خواهد آورد. اگر این جزء قوی باشد زحمت سایر بخش ها نیز مثمر ثمرخواهد بود و نتیجه ی خوبی در پی خواهد داشت که شما ، کاربر گرامی هنگام استفاده از محصول به آن دست خواهید یافت . اولین باری که در سال 1970 اولین مانیتورها تولید شدند که فقط قادر بودند کاراکتر ها را به نمایش درآورند ، تصور گستردگی و تنوع در پنل های مختلف برای اکثر مردم کار دشواری بود. اما در حال حاضر شاهد مانیتورهایی با سایزهای متفاوت و کیفیت های مختلف هستیم.

برای بررسی کامل مانیتورها باید انواع آن را برشمرد و با مفاهیمی از قبیل زمان پاسخ گویی تصویر ، پنل‌های TN و IPS و رفرش‌ریت آشنایی کامل داشت.

مانیتورهای ال ای دی با توجه به این که رنگ ها را به خوبی تولید می کنند تصاویر با کیفیت تری را هم تولید می کنند. پس تصاویری که در این نمایشگر ها ایجاد می شوند کنتراست بالایی دارند. این دسته از مانیتورها با سرعت حدود 5 میلی ثانیه داده ها را دریافت و به نمایش در می آورند ، به این دلیل وقتی فردی در رو به روی این نمایشگرها قرار بگیرد و بازی ها و یا فیلم ها را ببیند مکث و یا پرشی را در آنها احساس نخواهد کرد.

 

سایز مناسب شما کدام است؟

اندازه مورد نیاز را باید با توجه به پارامتر های مختلف در نظر گرفت، باید اندازه محیط کاری را که در آن قرار دارید و اندازه میز کارتان برای سایزی که انتخاب کرده اید مناسب باشد. اما همان طور که قبلا نیز گفته شد کاری که قصد انجام آن را با این وسیله دارید بسیار مهم است و جزو موارد تعیین کننده در سایز نیز می باشد. زمانی که بحث سایز مانیتور مطرح می شود در کنار آن رزولوشن و نسبت تصویر نیز قرار می گیرد ؛ صفحه نمایش ها با اندازه های متفاوت دارای چه رزولوشن و نسبت تصویری هستند و آیا ان چرا که شما انتظار دارید برایتان فراهم می آورد؟ پس لازم است صفحه نمایش ها را با اندازه های مختلف برشمریم و ویژگی های ذکر شده را بررسی کنیم.

 

ارتباط سایز و رزولوشن

با وجود اینکه سال های قبل مانیتورهای 15 اینچی نیز مصرف می شدند اما در حال حاضر این مدل منسوخ شده است و دیگر تولید نخواهد شد. مانیتورها از سایز 17 اینچ موجودند و سایزشان تا 32 اینچ ادامه دارد . مانیتورها در اندازه های متفاوت دارای نسبت تصویر متفاوت اند و هر کدام از آنها رزلوشن خاصی دارند. این ویژگی ها بر روی کیفیت تصاویر پخش شده تاثیر خواهد گذاشت.
نمایشگرهای 17 اینچی با دارا بودن نسبت تصویر 4:3 تولید می شوند و این نسبت ابعاد برای اعمال کمی کاربرد دارد و انتخاب مناسبی را برای حرفه ای ها فراهم نمی آورد. سایز بعدی 19 اینچی است و دارای حداکثر روزولوشن  768×1366 پیکسل می باشند، نسبت ابعاد تصویر در این نوع 16:10 است. نمایشگرهای 20 اینچی در رزولوشن 900×1600 پیکسل تولید می شوند و ابعاد تصویر 16:9 را دارند ، تصاویر در این نوع ، کیفیت چندان مناسبی ندارند و تصاویر HD قابل پخش برای این نوع فراهم است.
نوع دیگری از مانیتورها دارای سایز 21.5 تا 22 هستند . این نمایشگرها تصاویر را با رزولوشن 1080×1920 پیکسل به نمایش درمی آورند . کیفیت تصاویر در این نوع بالاست و  نیاز کاربران حرفه ای را نیز برآورده می سازند. مانیتورهای این سایز دارای پورت های HDMI و DisplayPort  نیز علاوه بر سایر پورت ها هستند .
نوع دیگر نمایشگرها در سایز 24 اینچ عرضه می شوند و دارای رزولوشن   1080×1920 و 1200×1920 پیکسل هستند . در ساخت این نسخه از مانیتورها فناوری IPS به کار رفته است و در هر موقعیتی تصاویر را با وضوحیت بالا برای استفاده کننده به نمایش درخواهد آورد.

اندازه نمایشگر « اینچ» رزولوشن « پیسکل» نسبت تصویر
17 1366×768 4:3
19 768×1366 16:10
21.5-22 1080×1920 16:9
24 1200×1920, 1080×1920
16:9

 

نمایشگرهای با سایزهای بزرگتر و برای کارهای حرفه ای تر موجودند. این نمایشگرها در سایز 27 اینچی دارای رزولوشن‌های 1080×1920  و 1440×2560 پیکسل می باشند و همچنین در سایز 30 اینچ با وضوحیت تصویر 1600×2560 پیکسل هستند . سایز 32 اینچی این محصول نیز در بازار موجود است و با رزولوشن 1920×1080 ارائه شده است و دارای نسبت تصویر 16:9 می باشد. البته میزان رزیولوشن ذکر شده ممکن است در سایزهای مختلف ، متفاوت تر باشد اما به صورت معمول دارای وضوحیت تصویرهای ذکر شده هستند . هر چه اندازه مانیتور خریداری شده بیشتر باشد کیفیت بالاتر خواهد رفت و قیمت محصول نیز بیشتر خواهد شد .

 

صفحه نمایش مناسب برای محیط پر نور؛ مات یا براق ؟

در حالت کلی دو نوع از صفحه نمایش از قبیل مات و براق موجود است. نمایشگرهای براق تصاویر را با شفافیت بالا ایجاد می کنند و کنتراست بالا در این نوع نمایشگرها باعث شده است که رنگ ها با تضاد بیشتری به نمایش درآیند و تصاویر زنده تر به نظر برسند. اما در محیط های پر نور که احتمالا کاربر مجبور است مانیتورش را در محلی قرار دهد که در مسیر نور وارد شده به اتاق قرار گرفته باشد ، نمایشگرهای مات گزینه مناسب تری برای انتخاب هستند و نور در آنها منعکس نخواهد شد. جای اثر انگشت بر روی صفحه نمایش باقی نخواهد ماند اما در مدل براق حتی با رطوبت دست نیز صفحه نمایش اثر را به خود خواهد گرفت و کثیف خواهد شد.  شفافیت نمایشگرهای براق بیشتر از نوع مات آنها است.
اگر قصد دارید نمایشگری را خریداری نمایید و رو به روی پنجره قرار دهید ، گزینه مناسب برای انتخاب شما مانیتورهای نوع مات است. اما اگر این چنین نیست و محیط استفاده از کامپیوتر روشنایی زیادی ندارد ، مدل شفاف آن مناسب تر خواهد بود و می توانید اطلاعات به نمایش درآورده آن را با کیفیتی مناسب تری نظاره کنیم.

 

نسبت تصاویر که در نمایشگر خالی از تاثیر نیست نیز به نسبت عرض تصویر به ارتفاع آن گفته می شود.

به میزان پیکسل های به کار رفته در ساخت صفحه نمایش که تمام سطح نمایشگر را در برگرفته اند ، رزولوشن می گویند ، هر چه تعداد این پیکسل ها بیشتر باشد رزولوشن بالاتر خواهد رفت و در نتیجه کیفیت تصویر ارائه شده بالاتر خواهد بود و دقت ایجاد تصاویر بیشتر می شود . اگر قصد خرید مانیتوری با سایز بزرگ را دارید لازم است که مانیتور رزولوشن بالایی داشته باشد، در غیر این صورت تصاویر دارای کیفیت پایینی خواهند بود و خرید نمایشگر بزرگ باعث بالا رفتن کیفیت و حرفه ای تر شدن کامپیوتر نخواهد شد.

برای به نمایش درآمدن تصاویر با سرعت بالا لازم است زمان «پاسخ گویی» Response Time  پایین باشد ، به نحوی که در حرکت اشیاء و افراد تاثیر چندانی نداشته باشد و اختلالی ایجاد نکند . زمان پاسخ گویی به مدت زمانی اطلاق می شود که لازم است یک پیکسل از تاریک ترین حالتش به روشن ترین حالتش تغییر رنگ دهد ، در این زمان تمامی رنگ ها توسط این پیکسل ایجاد خواهند شد. بسیاری از تولید کنندگان این عدد را به صورت واقعی بیان نمی کنند و برای اینکه کارشان را توجیه کنند اعلام می کنند که از استاندارد دیگری برای محاسبه زمان پاسخ گویی استفاده کرده اند و به جای تاریک ترین حالت ، خاکستری تیره را مورد بررسی قرار داده اند.
زمان های پایینی که برای این مورد بیان می شود غیر واقعی اند. اما شما برای کارتان به زمان پاسخ گویی 1 یا 2  میلی ثانیه نیاز ندارید ، اگر نیازمند سرعت بالایی برای استفاده هستید و فیلم و یا بازی های اکشن را با این نمایشگر مشاهده می کنید لازم است دارای نمایشگری با سرعت پاسخگویی 5 میلی ثانیه یا کمتر باشید.


علاوه بر سرعت پاسخ گویی پارامتر دیگری که در سرعت و کیفیت تصاویر تاثیر گذار خواهد بود فرکانس تصویر است . این عبارت با نرخ تازه شدن تصویر نیز بیان خواهد شد و مدت زمانی است که طول می کشد تصویری با تصویر دیگر عوض شود. این عدد باید بسیار پایین باشد و با چشم انسان همخوانی داشته باشد ،با توجه به این امر سرعت 17 میلی ثانیه مناسب است و هرچه عدد بزرگتر باشد شاهد پرش کمتر و شفافیت بیشتری در تصاویر خواهید بود .

 

امیدواریم مطلب ارائه شده برایتان سود مند بوده باشد و یاری دهنده ی شما برای خرید بهترین مانیتور باشد.
IPSLCDLEDmanitorبررسیبررسی تبلتبررسی لپ تاپبرند هاتحلیل و بررسیتکنولوژِیخریدمانیتور