« Root» روت کردن گوشی های اندرویدی چیست
آموزش نحوه روت گوشی اندروید ؛ روت کردن گوشی های اندروید : یکی از قابلیت های منحصر به فرد گوشی های اندرویدی روت کردن است . تولید کنندگان در تنظیمات گوشی مواردی را قرار داده اند که نمی توانید ان ها را دست کاری کنید. اما با روت کردن دستگاه، شما می توانید تنظیماتی را که قابل مشاهده نیستند و فقط افراد خاصی می توانند ان ها را دستکاری کنند، در اختیار داشته باشید و ان ها را به دلخواه تغییر دهید. در لغت روت به معنی ریشه، پایه و اساس است.
به زبان ساده تر به این معنا است که شما می توانید به صورت ریشه ای هر تنظیماتی را در دستگاه های اندرویدی انجام دهید. در واقع می توان گفت که روت کردن ، هک کردن گجت است که با آن می توان به قسمت هایی که فقط سازندگان به ان ها دسترسی دارند راه پیدا کنید . شما با روت کردن ، گارانتی دستگاه خود را از دست می دهید و با UnRoot « خارج کردن دستگاه اندرویدی از روت » می توانید گارانتی دستگاه را به ان بازگردانید .
برخی اوقات واقعا لازم است که شما دستگاهتان را روت کنید، چرا که با این کار قابلیت دستگاه چند برابر می شود . شما بدون روت کردن از نصف امکانات گوشی خود استفاده می کنید و به خیلی از امکانات مهم گوشی دسترس ندارید.
1– در اختیار داشتن نسخه های جدید اندرویدی با نصب Android-Versions «آموزش نحوه روت گوشی اندروید ؛ روت کردن گوشی های اندروید»
گوگل هر ساله سیستم عاملش« اندروید » را به روز رسانی می کند و شما می توانید با نصب« Android-Versions » نسخه ی به روز رسانی شده را در اختیار داشته باشید . البته تمامی گوشی های اندرویدی هر چند وقت یک بار نسخه ی جدید شان تولید می شود ولی خیلی از تولید کنندگان ان ها را خیلی دیر در بازار عرضه می کنند. شما با روت کردن می توانید به محض تولید نسخه ی جدید اندروید آن را در اختیار داشته باشید.
پس از روت کردن باید ریکاوری کاستوم را نصب کنید. البته بر روی تمامی گوشی ها ریکاوری وجود دارد و شما با نصب ریکاوری کاستوم می توانید به امکانات جدید و بیشتری دسترسی داشته باشید. بعد از این کار دیگر شما می توانید اخرین نسخه های اندرویدی را در اختیار داشته باشید و منتظر عرضه شدن نسخه ی جدید در بازار نباشید.
2– نحوه روت گوشی اندروید : از بین بردن پوسته های مختلف با نصب Custom-UI
خیلی از اوقات برایتان پیش امده است که سرعت دستگاه اندرویدی تان کاهش یافته است ؛ که در پست « افزایش سرعت گوشی های آندرویدی » مفصل در موردش حرف زدیم . یکی از دلایل کاهش سرعت ، وجود پوسته هایی است که تولید کنندگان در گوشی هایشان برای قابلیت هایی مانند حالت چند پنجره ای، اپلیکشن های شناور و … طراحی کرده اند . که داشتن آن ها خیلی ضروری نیست شما می توانید با روت کردن دستگاه و نصب Custom-UI این پوسته ها را حذف کنید و سرعت دستگاهتان را افزایش دهید و در کم ترین زمان ممکن هر برنامه ای را که می خواهید باز و اجرا کنید.
3– از بین بردن اپلیکیشن هایی که کاربردی ندارند با android-bloatware
بر روی تمامی گوشی های اندرویدی برنامه های متفاوتی وجود دارد که واقعا به برخی از ان ها نیاز نداریم و مورد استفاده قرار نمی گیرند. این اپلیکیشن ها هیچ کاربردی برای ما ندارند و فضای زیادی را هم اشغال می کنند . شما می توانید با استفاده از روت کردن و نصب android-bloatware این برنامه های غیر ضروری را را از گوشیتان حذف کنید و حافظه ی گوشیتان را افزایش دهید .
این مشکل در اندرویدهای قبل از 4.1 وجود داشت و نسخه هایی از آن به بعد را می توانید بدون روت کردن و با استفاده از دکمه ی Disable حذف کنید. در این صورت حافظه ی گوشی تان بیشتر نمی شود مگر این که با روت کردن ان ها را حذف کنید . مسلماً برنامه های هستند که هیچوقت به آنها نیاز نخواهید داشت .
اما از ترس اینکه مبادا روزی فرا برسد که به آن اپلیکیشن نیاز پیدا کنید، آن را حذف نمی کنید. این وسواسها را کنار بگذارید و اپلیکیشنهای غیر ضروری را حذف کنید.
4– افزایش سرعت گجت با Overclock
تولید کنندگان گوشی، برای این که سرعت(cpu) سی پی یو گجتشان را فزایش دهند بر روی آن ها مجموعه ای تراشه که از شرکت های دیگر خریده اند طراحی کرده اند. در واقع این تراشه ها سرعت دستگاه را چند برابر افزایش می دهند . خیلی اوقات به دلایل مختلف ، سرعت دیوایس کاهش می یابد و سبب می شود که کارهایمان را دیرتر انجام دهیم . شما می توانید پس از روت کردن ، گوشی تان را اورکلاک « Overclock » کنید. با این کار سرعت سخت افزار شما چندین برابر افزایش می یابد و عملیات با سرعت بیشتری صورت می گیرند . با وجود این که اورکلاک سرعت خیلی خوبی به دیوایستان می بخشد می تواند ضررهایی را نیز به ان وارد کند. دو مشکل عمده ای که اورکلاک به دنبال دارد مصرف زیاد شارژ گوشی و امکان صدمه زدن به سخت افزار در صورت افزایش بیش از حد سرعت است.
5- امکانات فراوان با PS-Controller-android «نحوه روت گوشی اندروید»
PS-Controller-android یکی از اپلیکیشن هایی است که جهت نصب ان باید دیوایستان را روت کنید. این اپلیکیشن دارای امکانات زیادی است. شما با داشتن این اپلیکیشن می توانید تعیین کنید که چه کسانی با شما تماس بگیریند و چه کسانی تماس نگیرند. با نصب دسته ی پلی استیشن به بازی های مختلف بپردازید. هم چنین می توانید با استفاده از Photosphere برنامه ی دوربین جدید اندروید 4.2 را روی گوشیتان نصب کنید. با استفاده از Market Enabler گوگل پلی را که نمی توان در ایران فعال کرد فعال کنید. باWiFi Protector از وصل شدن افراد نگران نباشید.
- بکاپ Backup گرفتن از هر قسمت گوشی که خواستید.
پس از روت کردن با نصب Recovery می توانید تمامی برنامه ها را Restore کنید و ان ها را بر گردانید.
برگرداندن کامل گوشی به زبان فارسی.
نادیده گرفتن محدودیات اینترنت.
دسترسی به فایل های سیستمی گوشی و حذف ان ها.
نصب برنامه های اختصاصی مانند Root Explorer و Titanium Backup Pro ،
تغییر دادن نوار پایین صفحه ی گوشی،
قرار دادن تصویر در نوتیفیکیشن،
شخصی سازی زیاد،
تغییر مکان برنامه ها و قرار دادن ان ها در SDcard
تغییر تصاویر هنگام اماده شدن سیستم و …
- از بین بردن گارانتی دیوایس
آسیب رساندن به سخت افزار
از دست دادن امنیت دستگاه
قبل از این که دستگاه اندرویدی تان را روت کنید خوب تحقیق کنید چون یک اشتباه به گجتتان اسیب وارد می کند. نحوه ی روت کردن گوشی ها با هم متفاوت است. باید در مورد روت کردن نوع گوشیتان خوب تحقیق کنید، سپس ان را روت کنید.
بیشتر بخوانید: