چگونه خریدی ایده آل و با صرفه و با کیفیت و اقتصادی داشته باشیم؟
راهنمای خرید ؛ بسیاری از ما به خرید کردن علاقه داریم و از خرید هر جنس و کالای جدیدی خوشحال میشیم. این میل به خرید در درون اکثر آدمها نهفته ست. خرید هر وسیله ی جدید و تازه ای میتونه روحیه ی آدم رو برای چند ساعت عوض کنه. در واقع میشه گفت که بعضی مواقع خرید یک عمل تفریحیه و برای ایجاد روحیه ی مناسب انجام میشه. اما نباید فراموش کنیم که افراط و تفریط در هیچ کاری صحیح نیست، در خرید کردن هم. بنابراین خریدِ بیش از اندازه به صرفه نیست و ممکنه ضرر مالی به همراه داشته باشه ؛ لذا شادی و هیجانی که از خرید عایدمون میشه، زمانی منطقیه که خریدار مبتکری بوده باشیم. به یاد داشته باشیم و مواظب این احساس باشیم زیرا که ممکن است برایمان مشکل ساز شود و به جای لذت و شادی که از خرید نصیبمان می شود در تله های فریبنده ی خریدِ بیش از اندازه بیفتیم و نوعی اعتیاد را تجربه کنیم «اعتیاد به خرید» یا « shopaholic» ؛ در این صورت باتلاق خرید به راحتی لذت و خوشحالی و دارایی شما را به درون خود می کشه. افرادی که به این نوع اعتیاد مبتلا هستند بسیار وابسته به خریدند و بدون توجه به میزان دارایی و نیازهایشان بطور مداوم خرید می کنند و هیچ علاقه ای هم به چانه زدن و تخفیف گرفتن ندارند زیرا بر این باورند که این میزان اندک تخفیف گرفتن تفاوتی در میزان دارایی شان ندارد. این عادت در بین جوانان بیشتر شایع است و برای بعضی افراد تبدیل به یک معضل ناشناخته شده است.
بحرانهای اقتصادی و تورم داخلی حاکم بر جامعه و تحریم های وارده بر کشور وضعیت اقتصاد و درآمد اکثر خانواده ها را تحت تاثیر قرار داده. اما با این اوضاع هم، میزان خرید نه تنها کاهش پیدا نکرده بلکه افزایش نیز یافته است. موضوعی که اخیرا بسیار رواج پیدا کرده قیمت اجناس است که به طور سرسام آوری سیر صعودی داشته و واکنش مثبت مردم به این پدیده، قیمت را بالاتر نیز برده است. واکنش سریع ما در برابر خرید برخی اجناس به اصطلاح به روز و مد تقاضا را بالا می برد و نسبتا به همان میزان نیز قیمت رشد می کند. این نکته بسیار قابل توجه است که هر چیز گران و با قیمت بالایی حتما خوب و مفید نیست. توجه داشته باشید که هر کالایی بهایی دارد و بیشتر از بهای واقعی آن را پرداخت نکنید. در چند سال اخیر و با وجود شرایط رکود اقتصادی حاکم بر جامعه، توانایی خرید کردن بسیار ارزشمند است. در این صفحه سعی شده نکاتی مثبت و راحت را که همه می دانیم ولی از آنها با بی اعتنایی رد می شویم یادآور شویم تا با قیمت مناسب خریدی مطلوب و با کیفیت داشته باشیم.
فرهنگسازی در زمینه ی خرید کالا ( راهنمای خرید )
با توجه به جریانات اقتصادی و تحریمهای وارده بر کشورمون، از سویی تولید داخلی در حال گسترش است و هر روز اجناس متفاوت با برندهای مختلف عرضه می شوند و از سویی دیگر واردات کالاهای مختلف از سایر کشورها باعث ناآشنا بودن بسیاری از برندها و مارکها شده، که مردم هیچ اطلاعی از کیفیت و مرغوب بودن یا نیودن آنها ندارند. لذا لازم است که در زمینه ی خرید نیز فرهنگسازی شود و مردم از منابع مطمئن و موثقی بتوانند اطلاعات لازم را کسب نمایند و بر اساس آن اطلاعات تصمیم بگیرند. ذهن مردم ایران آنچه را که شفاها می شنود بیشتر قبول دارد و می پذیرد و اگر دقت کنیم می بینیم که فروشندگان حرفه ای و موفق در بازار کسانی هستند که توانایی خوب حرف زدن را دارند و به قول معروف خوب زبان میریزند، اما خریداران نباید غافل باشند چرا که هر آنچه فروشنده می گوید حتما و لزوما صحیح نیست. خرید باید بر پایه ی اطلاعاتِ دقیق و قابل اعتمادی باشد.
چند راهکار ساده برای دریافت اطلاعات لازم ( راهنمای خرید )
چند راهکار ساده برای دریافت اطلاعات لازم ( راهنمای خرید )
- استفاده از نظرات کسانی که آن محصول را خریداری کرده و امتحان کرده اند. در سایت تا خرید، مشورت گرفتن از افراد کارشناس و خبره در این زمینه.
- جستجو بر روی سایت تا خرید در صورت امکان گفتگو با کارکنان شرکتهای سازنده و راهنمایی گرفتن از آنان
- اطلاع از خدمات ویژه مشتریان.مثل تست درب منزل بعد پرداخت پول- هفت روز تضمین تعویض یا ضمانت اصالت کالا که همه اینها را در سایت تا خرید به شما ارائه می دهد .
- استفاده و بررسی تصاویر موجود بر روی سایت.
چگونه خریدی اقتصادی داشته باشیم« راهنمای خرید»؟
تهیه ی لیستی کامل از نیازها و اولویت بندی آنها ( راهنمای خرید )
بازار، محلی است برای عرضه و نمایش کالاهای خیره کننده و جذاب ؛ اگر همیشه به دنبال مدرن ترین و زیباترین و شیک ترین کالاهای موجود باشید باز هم نمی توانید در عرصه ی جدیدترین های روز پا به پای بازار رقابت کنید. کاملا طبیعی است که اجناس و لوازم زیبا همه را مجذوب می کند اما اگر نیازی به این کالا نداشته باشید و آن را تهیه کنید قطعا خریدار مبتکری نبوده اید؛ سعی کنید تنها لوازمی را بخرید که به آنها نیاز دارید و برایتان کاربرد دارند تا خریدی مقبول داشته باشید.
«به قول یکی از اساتید اگر چیزهایی را بخرید که به انها احتیاجی ندارید به زودی باید چیزهایی را بفروشید که ضرورتی برای خرید انها نداشته اید »
البته به این معنا نیست که شما هیچ تنوعی در خریدهایتان نداشته باشید، به این معنا که از خریدهای غیرضروری و اضافی بکاهید و سعی کنید بیشتر به نیازهایتان توجه کنید و در صورت امکان به رفع نیازهای ثانویه ی خود بپردازید. این نکته را نیز به خاطر داشته باشید که دیدن، ایجاد نیاز می کند و هر آنچه را که میبینید حتی اگر به آن نیازی نداشته باشید در شما این حس را بوجود می آورد و تمایل به خرید در شما نیز بیشتر می شود.
چرا از حراجی ها خرید نکنیم ؟ آیا تصمیم درستی است ! ( راهنمای خرید )
بعضی مواقع به دلیل دیدن کلمه های حراج فصلی و حراج به دلیل تغییر شغل و حراج نوروز و… که به صورت برجسته بر روی شیشه ی مغازه ها چسبانده شده هیجان زده میشیم و فرصت را غنیمت می دانیم و خود را مجبور به خرید میکنیم. دراین گونه مواقع عده ای از مردم بیشتر به خرید تمایل پیدا می کنند. تمایل به خرید در این حراجی ها زمانی درست است که جنس مورد نظرتان در این حراجی ها موجود باشد آن وقت است که ضرر نکرده اید. اما اگر اجناسی که به حراج رفته اند، جنس مورد نظر شما نباشد و تنها به دلیل شکست قیمت نسبت به خرید آن اقدام می کنید بدون شک خرید شما از لحاظ اقتصادی به صرفه نبوده و متحمل ضرر شده اید. زیرا که اکثر لوازم و اجناس غیر ضروری که خریداری می شوند همانطور بدون استفاده خواهند ماند. لازمه که از حراج هایی که در خیابان و بازار به چشم میان صرف نظر کنیم و به نیازهای ضروری و اساسی خودمون توجه کنیم ؛ و بر اساس لیست از قبل اماده شده ای به خرید برویم.
هر چیز گران قیمتی با کیفیت است! ( راهنمای خرید )
شما هم این جمله را شنیده اید! اما واقعا این گفته تا چه حد صحت دارد، بارها پیش آمده که وسیله ای به نام با کیفیت خریده ایم و پول زیادی نیز بابت آن پرداخت کرده ایم ولی متاسفانه کاملا بی کیفیت از آب درآمده؛ از این اتفاقات برای بسیاری از مردم افتاده و یکی از دلیل بی اعتمادی مردم به بازار همین عوامل بوده ؛ اما واقعیت این است که تا اندازه ای قیمت می تواند تاثیر داشته باشد ؛ اما آنچه که امروز قیمت را بالا می برد تنها کیفیت نیست بلکه برند و طراحی و زیبایی محصول است. با این حال همیشه بالاترین قیمت بهترین کیفیت را ندارد.
اما محصولات با قیمت پایین هم معمولا کیفیت پایینی دارند؛ و برای تولید آن محصول از اجناس و مواد اولیه ی کم کیفیت استفاده شده، بنابراین باید توجه داشت که چه محصولی را با چه کیفیت و قیمتی می خرید و برقراری تناسب بین آن دو مولفه در واقع بهترین انتخاب و خرید را برایتان به همراه خواهد داشت. قیمت و هزینه ای که صرف خرید کالایی می شود بی گمان بسیار مهم و جز ملاکهای مهم انتخاب کالایی است.
انگلیسی ها ضرب المثل زیبایی دارند که میگه: ما اونقدر ثروتمند نیستیم که هر روز کالا بخریم یک روز می خریم ولی با کیفیت ترین را می خریم.
اما ملاکی که بیشتر مورد توجه است و در اولویت قرار دارد کیفیت کالا است. هرگز کالاهای بی کیفیت را تنها به دلیل کم قیمت بودن نخرید. زیرا مجبور خواهید بود بعد از مدت کوتاهی مجددا از همان کالای بی کیفیتی که خریده اید جنس مرغوبش را تهیه بفرمایید. لذا توجه کنید که ملاک برتر شما برای انتخاب، اول کیفیت باشد بعد قیمت. کیفیت را قربانی قیمت نکنید.
در زمان اضطراری و با عجله خرید نکنید ( راهنمای خرید )
بعضی مواقع هست که قصد سفر دارید یا مهمانی قرار است بیاید و شما خود را محکوم به خرید وسیله و جنسی کرده اید که باید در طول چند ساعت آن را بخرید. هرگز در این مواقع خرید سنگین و پر هزینه ای نکنید چون مطمئنا خرید یک ساعته و با عجله با پشیمانی همراه خواهد بود. در این گونه مواقع تا جایی که برایتان مقدور است خرید نکنید یا خرید را به شخص دیگری واگذار کنید.
پرهیز از خرید کردن بدون برنامه ( راهنمای خرید )
اگر در بیرون خانه هستید و در مغازه ای کالایی مجذوبتان کرد که تا آن لحظه حاضر به خرید آن نبودید از قیمت آن غافل نباشید و بدون توجه به قیمت آن خرید نکنید. اگر قیمت زیادی داشت هرگز از خرید اتفاقی خود راضی نخواهید بود. سعی کنید همیشه طبق برنامه خرید کنید و تا جایی که می توانید از حرید کردن اجناس بزرگ و گران قیمت بصورت تصادفی و اتفاقی خودداری کنید؛ چون به زودی احساس بدی نسبت به خریدتان پیدا خواهید کرد.
قبل از خرید لیست کاملی از وسایل مورد نیاز تان را یادداشت کرده و با توجه به اولویتی که دارند آنها را تهیه کنید. سعی کنید چیزی اضافه بر لیست مخصوصا اشیاء غیر ضروری نخرید. بیشتر به دنبال لیستی بروید که در دست دارید. چون لیستی که در منزل آن را نوشته اید دقیقا همان چیزهایی هستند که نیاز دارید و باید تهیه شوند و لازم و ضروری می باشند.
پرهیز از خرید در زمان ناراحتی و استرس
خرید کردن امری خسته کننده است و احتیاج به آرامش و تمرکز دارد اگر ذهنتان آشفته است و زیاد پر انرژی نیستید خرید را به وقت و زمان دیگری موکول کنید تا نتیجه ی بهتری حاصل شود بعضی مواقع که بنابه دلایلی ناراحتی شدیدی دارید یا مضطرب هستین و از لحاظ فکری آشفته و پریشان خاطر هستین، قطعا به چیزی جز مشکل و ناراحتی ای که دارید فکر نمی کنید و اصلا به سلیقه و علاقه ی خود اهمیت نمی دهید در این موارد سعی کنید برای انتخاب و خرید کالا عجله نکنید و در فرصت مناسبتری اقدام کنید. بعضی اوقات ناراحت یا بی حوصله اید یا از موضوعی لاینحل رنج می برید ؛ این احساسات شما را به خرید کردن وا می دارد.
اگر در این حالات روحی نامناسب هستید در این گونه مواقع بدون کیف پول به بیرون بروید تا دچار خریدی احساسی و بدون کاربرد نشوید. برخی عقیده داردند که این گونه خریدها ودر این مواقع خرید کردن تاثیر مثبتی دارد، بله درست است اما این تاثیر مثبت بسیار آنی و زود گذر است و تنها برای مدت کوتاهی روحیه ی شما را بهبود می بخشد ؛ بنابراین لازم است به جای خرید به فکر بهتری بیندیشید ؛ تا تاثیری بیشتر و مداوم تری در شما ایجاد شود.
تخصیص بودجه ی مناسب ( راهنمای خرید )
زیاد خرج کرن مسلما به بودجه ی خاص و تعیین شده ای نیازمند است؛ باید سعی کنید محافظه کار باشید و بیشتر به وضعیت اقتصادی خود اهمیت دهید. آنچه که باید مد نظر قرار داد در این موضوع این است که خرج کردن نیازمند برنامه ریزی مالی می باشد ؛ برای جلوگیری از خرید افراطی باید ماهیانه میزانی بودجه برای خرید کنار گذاشت و بیشتر از آن حد معین خرید نکرد. بودجه ی کافی و مناسبی را به خرید مدنظر اختصاص دهید. سعی کنید برای خرید برنامه داشته باشید تا جایی که می توانید طبق لیستی که تهیه کرده اید خرید کنید و بیشتر از بودجه ی تخصیص داده شده خرید نکنید.
عابر بانک یا کیف پول!!! ( راهنمای خرید )
عدم آگاهی از میزان دارایی و بودجه باعث خرید بیشتر و بعضا اضافه خرجی نیز می شود. بنابراین پیشنهاد می شود که به جای عابربانک با پول نقدی مشخص و تعیین شده ای به خرید بروید.
تسلیم نشدن در برابر اغراق های فروشنده ( راهنمای خرید )
وقتی برای خرید کالایی وارد مغازه ای میشوید
مسلما” فروشنده کار بلد تمام تلاشش این است و باید باشد که شما را به خرید وادار کند. فروشندگان حرفه ای از هر ترفندی برای تشویق و ترغیب مشتری استفاده می کنند. بعضی از فروشندگان شعار معروف «هرچه پول بیشتری بدهی آش بیشتری میخوری » را توجیه مناسبی برای قیمت بالای برخی اجناس می دانند. اما حقیقت امر آن است که بعضی از جنسها و کالاها تنها پول برندشان را از مردم دریافت می کنند، شاید چندان با کیفیت هم نباشند. یادتان باشد که هدف فروشنده، فروش است این شما هستید که باید انتخاب و خرید کنید. پس در انتخابتان دقت کنید در این گونه مواقع میزان آگاهی شما بر تصمیم و انتخاب کالا تاثیر گذار است. سعی کنید اطلاعات کافی در زمینه ی جنس و کالای مورد نظر داشته باشید و بر پایه ی اطلاعات به روزِ خود تصمیم بگیرید. و پیسنهاد ما این است که بر روی سایت ما در بخش فروشگاه می توانید تحقیق خود را انجام دهید.
عادتهای متفاوت زنان و مردان هنگام خرید ( راهنمای خرید )
طبق مطالعاتی که محققان روی نحوه ی زیستن مردم در دوره های اول زندگی و 8000 سال قبل از میلاد انجام داده اند به این نکته پی برده اند که زنها قدرت جمع آوری و بررسی بیشتری دارند.
عادت خرید کردن و نحوه ی خرید کردن در بین زنان و مردان متفاوت است و این تفاوت به اخلاقیات و خصوصیات آنها بر می گردد. این خصیصه در بین زنان گذشته و امروز مشترک است، آنها دریافته اند که زنان تمایل دارند وقت زیادی را صرف بررسی کالای مورد نظر کرده و با اطمینان خاطر خرید کنند، اما مردان ترجیح می دهند هر آنچه را که لازم دارند سریعا خریداری کرده و محل خرید را ترک کنند. حتی زنها بعد از خرید کردن هم مقایسه و دیدن اجناس مغازه های دیگر را دوست دارند. دانستن این مطلب نکات بسیار مثبتی را به ما یادآوری می کند که اختلافات موجود در نحوه ی خرید کردن مردان و زنان، دلیل علمی و پیشیینه ی تاریخی دارد و جای هیچ شکی نیست که هر کدام از خصلت ها در جایگاه خود و برای شخص دارنده ی آنها مفید هستند.
این تفاوت در نگرش خرید مردان و زنان چیست؟ ( راهنمای خرید )
دیدگاه زنها به خرید نسبت به مردان بسیار متفاوت است؛ زنها خرید را امری تفریحی و آرامش بخش می بینند و با خرید کردن و یا حتی با گشتن و گذار در خیابان و دیدن کالاها و اجناس متفاوت احساس ارامش پیدا می کنند؛ در حالی که مردان واکنش متفاوتی به این موضوع دارند. از آنجایی که مردان مسول برآورده کردن و تامین نیازهای معنوی و مادی خانواده شان هستند بنابراین هنگام خرید استرس و فشار به آنها وارد می شود و در صورت عدم تامین نیاز خانواده تاثیر منفی بر روی بر آنها می گذارد و بنابراین امری طبیعی است که مرد ها زودتر از خرید کردن خسته شوند.
جالب است بدانید که با وجود اینکه آقایان وقت کمتری برای خرید می گذارند و سرعت بیشتری در انتخاب دارند اما گرانتر از خانم ها خرید می کنند. خانم ها با صرف وقت بیشتر اما ارزانتر و بهتر خرید می کنند ؛ خانم ها هرگز محصولی را که تا به حال نخریده اند یا کسی خرید آن را پیشنهاد نکرده و اطلاعات کاملی درباره ی آن ندارند خریداری نمی کنند ؛ اما آقایان ریسک پذیرتر بوده و و کالاهایی را که اصلا نمیشناسند میخرند.
از دیگر تفاوتهای آقایان و خانم ها در هنگام خرید این است که آقایان خرید را امری فردی می دانند و علاقه ای به خرید دسته جمعی ندارند و حتی برایشان بی معنا ست ؛ وقتی مردی احساس می کند که باید خریدی انجام دهد خیلی سریع و در اولین مغازه ای که وارد می شود جنسش را انتخاب کرده و می خرید و به دنبال بررسی و انتخاب بهترین کالا نیست ؛ در حالی که زنان باید یقین پیدا کنند که بهترین کالا را خریده اند.
بر اساس تحقیقاتی که در سال 2013 در انگلیس بر روی 2000 نفر انجام شده است نشان می دهد که مردها بعد از 25 دقیقه از خرید خسته می شوند و خانم ها بعد از 2 ساعت به این خستگی می رسند.
طبق تحقیقاتی که در سال 2009 در زمینه ی بازاریابی اینترنتی و خرید اینترنتی انجام گردیده، ثابت شده که این آقایان هستند که بیشترین میزان خرید اینترنتی را به خود اختصاص داده اند. همچنین 80 درصد مردها به هیچ عنوان خرید با خانم ها را دوست ندارند و 45 درصد خانم ها نیز از خرید کردن با مردان خودداری می کنند. این تحقیق بدون شک تنها یک کلی گویی است و در مورد همه ی افراد جامعه صدق نمی کند.