آموزش اتو زدن ؛اتو زدن برای خیلی از ماها و مخصوصاً برای آقایان کاری سخت و طاقت فرسا ست ؛ عده ای از افراد ترجیح می دهند که لباسهایشان را به خشکشویی ببرند ، تا از شر شستن و اتو کردن لباسهایشان خلاص شوند ؛ اما مشکل اینجاست که اتو کردن لباس ، امری است مستمر وهمیشگی ! بنابراین بهتر است که خوب اتو کردن را بیاموزیم…
میز اتو : اتو کردن
استفاده از میز مخصوص اتوکشی بسیار لازم است ، اتو کردن لباس ، اگر بر روی جایی سخت و صاف نباشد ، تاثیری ندارد که هیچ ، لباس را بیشتر چروک می کند . بنابراین بهتر است حتما از میز مخصوص استفاده شود ، می توانید زیر میز اتوکشی هم یک پارچه ی تمیز پهن کنید تا لباس با زمین در تماس نباشد.
تا حالا واستون پیش اومده که یک طرف لباس را اتو می زنید و صاف می شود و لباس را برمیگردانید تا پشت لباس را هم صاف کنید ؛ اما متاسفانه با اتو زدن پشت لباس ، طرف دیگر آن ، تا شده و چروک می شود . برای نجات از این مشکل ، پیشنهاد می شود که پارچه ، از دو طرف اتو ببیند و هر دو طرف با هم صاف شوند ؛ هم سرعتتان بالا می رود و هم اینکه لباسها راحتتر و بهتر اتو می خورند ، جهت چنین کاری ، یک یا دو لایه کاغذ آلومنیومی را روی میز اتو پهن کنید ، بعد لباس را روی میز بیندازید ، در این صورت هنگام اتو زدن لباس هم بالا و هم پشت لباس حرارت می بیند ؛ چرا که حرارت و گرمای اتو توسط لایه ی آلومنیومی منعکس می شود و پشت لباس را نیز اتو می کند.
لباسهای براق و مشکل اتو کردن«اتو زدن»
- لباسهای براق را میتونید از طرف بیرون لباس یا همان روی اصلی لباس را اتو بزنید ، دلیل این کار هم جلوگیری از برق افتادن لباسهاست و لباسهایی که رنگ ماتی دارند رو می تونید از طرف داخل لباس اتو کنید ، یعنی لباس رو برعکس کنید و اتو بزنید ، اما بعض از پارچه ها اتو خور نیستند ، مثلاً لباسهای مخملی از آن دسته لباسها هستند که اتو بردار نیستند و با اتو کردن خراب می شوند ، چنین لباسهایی را می توان روی بخار آب نگه داشت تا چروک آنها برطرف شود. لباسهای پشمی هم ، شیوه ی اتو کردنشان متفاوت است و حتما باید ابتدا لباس را نمدار کرد و سپس با حرارت کم ، اتو را روی آن حرکت داد.
اتو کردن : رفع لکه و برق افتادگی لباس
برق انداختن لباس و لکه ای شدنش از جمه مشکلات بزرگ اتوکردن است ، اگه نمی خواهید این مشکل برایتان اتفاق بیفتد حتماً یک پارچه ی نازک نخی و تمیز و در صورت امکان سفید رنگ را روی لباسهایتان بیندازید ، سپس اتو کردن را شروع کنید . این پارچه ی نخی ، قطرات آبی را که از اتو می ریزند ، جذب می کند و همچنین حرارت بالای اتو مستقیماً با پارچه در تماس نیست تا سطح لباس برق بیفتد.
همین الان لباسهای تیره رنگی را که به خاطر اتو کشیدن ، دچار برق افتادگی شدن رو جمع کنید و کنار خودتون بذارید ،یک حوله ی نخی رو تو یک سطل سرکه ی داغ بیندازید ، تا حوله کاملاً خیس شود ، سپس حوله را بیرون بیارید و آنقدر بچلانید که آبش کاملاً گرفته شود ، سپس حوله را روی محلهای برق لباس بمالید ، با این کار برق لباستان به کلی از بین می رود. برای لباسهای پشمی به جای سرکه ، از آمونیاک و چند قاشق الکل استفاده کنید و سپس با اسفنج شروع به مالیدن کنید.
طول عمر اتوی خود را افزایش دهید
برای اتو کردن لباسهایی که سنگ کاری شده اند ، یا لباسهایی که زیپ وسگک و سنجاق دارند ، باید دقت زیادی به خرج دهید تا کفی اتو با این وسایل تزئینی لباس برخورد نکند ؛ چرا که سبب خش افتادن و خط برداشتن کف اتو می شود.
وقتی لباسها را اتو کردید و کارتان تمام شد ، صبر کنید تا دستگاه به اندازه ی کافی خنک شود ، سپس سیم را ببندید و جمع کنید ؛ چرا که احتمال آسیب دیدن و سوختن سیم بر اثر برخورد با کفی اتوی داغ زیاد هست. پس از مدتی استفاده از اتو ف منافذ کف اتو بوسیله ی رسوبات آب مسدود می شوند و دچار گرفتگی می شوند ، در این اوقات با خالی کردن آب داخل مخزن اتو، و برگرداندن اتو و تنها با ریختن دو یا سه قطره جوهر نمک روی منافذ ، منافذ گرفته شده باز می شوند و می توانید اتویی سالم و تمیز داشته باشید. برای اینکه اصلا دچار مشکل گرفتگی منافذ اتو نشوید ، می توانید هر چند و قت یک بار مخزن اتو را با مخلوط آب و سرکه پر کنید و مخلوط را اسپری کنید ، با این کار جرم و رسوب داخل منافذ بیرون می آیند.
برای تمیز کردن کف اتو باید به جنس آن توجه کنید ؛ اگر جنس کف اتوی شما از فولاد ضد زنگ است می توانید پارچه ای را به آب و صابون آغشته کنید و بر روی کف اتو محکم بمالید و صبر کنید تا خشک شود ؛ اگر جنس کفی اتوی شما از آلومنیوم است ، بهتر است از ترکیب آب و کربنات دو سود استفاده کنید و با پارچه ای آغشته به این محلول کفی اتو را تمیز کنید. البته برای اینکه خوب اتو کردن را یاد بگیرید ، باید اتوی خوبی هم داشته باشید ، اگر قصد خرید اتو دارید راهنمای خرید اتو را هم می تونید مطالعه کنید.