تاریخچه ی شرکت شیائومی ؛ آشنایی با محصولات Xiaomi

زمان مطالعه : 13 دقیقه

از کوچکی دانه ارزن به بزرگی اپل

تاریخچه ی شرکت شیائومی ؛ آشنایی با محصولات Xiaomi ؛ شیائومی یک واژه چینی به معنای ارزن است . این شرکت در پکن واقع شده و جزء شرکت های بزرگ الکترونیکی جهان است که در زمینه طراحی و تولید لوازم هوشمند فعالیت دارد . اسم موسس این شرکت «لی جون » است . شرکت شیائومی به دلایلی اپل چینی نام گرفته و لی جون را با استیو جابز بزرگ مقایسه شده است . شیائومی به زبان چینی به معنی برنج کوچک «ارزن» است . علت این نام گذاری به احتمال خیلی زیاد به علاقه ی بیش از حد چینی ها به برنج برمی گردد و لی جون (موسس شیائومی) می خواهد محصولاتش همانند برنج که همیشه روی سفره مردم دنیا و مخصوصا چینی هاست همیشه در دستشان باشد.

موسس اصلی و مدیر شرکت لی جون است . سرمایه گذاران شیائومی دو شرکت سرمایه گذاری در چین . شرکتی سرمایه گذاری در سنگاپور و شرکت « کوالکام » Qualcomm در آمریکا هستند . فعالیت اصلی شرکت شیائومی تولید تلفن های هوشمند ، برنامه های کاربردی برای موبایل و تولید لوازم الکترونیکی نظیر تلویزیون ها است . جدیدا دستگاه واقعیت مجازی هم در شیائومی تولید می شود . همراه ما « تا خرید » باشید با بیوگرافی بزرگان دنیای تکنولوژی .

تاریخچه ی شرکت شیائومی ؛ ظهور شیائومی

در سال 2010 «شرکت شیائومی» Xiaomi توسط لی جون پایه گذاری شد . این شرکت در ابتدا با همکاری و سرمایه گذاری 8 نفر شروع به کار کرد که این افراد از نقاط مختلف جهان گرد هم آمده بودند . افراد سرمایه گذار از چین و سنگاپور و آمریکا همکاریشان را در چین شروع کردند . در سال 2011 برای اولین بار در این شرکت گوشی هوشمند تولید شد . البته این شرکت بجز گوشی هوشمند ، محصولات هوشمند دیگری از جمله تلویزیون هوشمند ، مچ بند هوشمند و … هم تولید می کند.

بر خلاف این تصور که محصولات چینی از کیفیت خوبی برخوردار نیستند . شیائومی محصولات باکیفیتی تولید می کند . البته علت این امر تا حد زیادی به شهرت بد محصولات چینی بر می گردد . این شرکت یک شرکت اصل چینی است که خود محصول تولید می کند . به این دلیل هم اکنون در شیائومی ، محصولاتی تولید می شود که از کیفیت بسیار خوبی برخوردارند . گوشی های هوشمند شیائومی در چین سهم بسیار بالایی دارند و در جهان نیز در رتبه خوبی قرار گرفته اند.

 

 

 

چرا اپل چینی ها؟

شرکت شیائومی به اپل چینی ها معروف است . اما اشتباه نکنید اپل شعبه دیگری ندارد صبر کنید در ادامه مفصل در مورد این تشبیه و وجه تشابه آنها حرف می زنیم . در سال 2010 شرکت بر اساس سیستم عامل اندروید رابط کاربری طراحی کرد . ظاهر جدید این سیستم عامل در 16 آگوست 2010 عرضه شد . که از نظر ظاهری بسیار شبیه به سیستم عامل iOS است . این شباهت، تنها به شکل ظاهری سیستم عامل MIUI به iOS ختم نمی شود . به شکل ظاهری گوشی های هوشمند نیز سرایت کرده است و قبل از دیدن برند روی گوشی، کاربر امکان دارد آن را با گوشی آیفون اشتباه بگیرد.

این نکته بسیار جالب است که حتی در رونمایی از برخی از محصولات شرکت ، آقای لی جون بسیار شبیه به استیو جابز لباس می پوشد ، ژست می گیرد و صحبت می کند . اختلافات جزئی در صفحه نمایش آیفون و شیائومی دیده می شود . شیائومی نیز بسیار موفق است و با وجود گذشت مدت زمان کمی که از عمر این شرکت می گذرد رتبه و جایگاه خوبی گرفته است . بعد از گذشت تقریبا 6 سال از حیات این شرکت تا حدی پیشرفت کرده است که همگان آنرا با کمپانی های بزرگی همچون اپل و سامسونگ مقایسه می کنند.

 

اولین گوشی شیائومی در تاریخچه ی شرکت شیائومی

از این رو این محصول به اپل چینی هم معروف است . در سال 2011 اولین گوشی هوشمند در شیائومی تولید شد . این گوشی به نام Mi 1S نام گذاری شد . این مدل با قیمت بسیار پایینی نسبت به سایر برند ها عرضه شد و در حالی که محصولات اپل با قیمت 4999 یوان در چین فروخته می شدند . شرکت محصول خود را فقط با 1999 یوان به فروش رساند . شیائومی در فروش این محصول استراتژی خاصی را پیاده کرد .

بر طبق این استراتژی پس از عرضه این محصول برای مدت محدودی فروش با قیمت کمتری صورت می گرفت و اگر کاربران این محصول را در این مدت خریداری می کردند . می توانستند با قیمت کمتری آن را تهیه کنند . این استراتژی که Flash Sale نامیده می شد در این نسخه بسیار موفق بود . به همین دلیل این شرکت این کار را در سایر نسخه ها و محصولات دیگرش هم تکرار کرد و محصول جدید برای تقریبا یک روز روی سایت با قیمت کمتری عرضه می شود.

جدیدا شایع شده است که استراتژی کاهش قیمت در شیائومی نادیده گرفته شده است.

در حالت کلی شیائومی سه اصل مهم را برای خود طراحی کرده و در حال تحقق بخشیدن به آنها ست . این موارد افزایش بازده روند تولید و کاهش هزینه و افزایش بهره وری هستند . با توجه به این اصل هاست که اکنون محصولات شیائومی  مخصوصا گوشی های هوشمند این کمپانی با قیمت مناسب به کاربران عرضه می شوند . با توجه به امکاناتی که دارند . قیمتشان مقرون به صرفه است.

 

 

 

 

 

                                                                تاریخچه ی شرکت شیائومی ؛ آشنایی با محصولات Xiaomi

پخش محصولات شرکت شیائومی به شکل سنتی و در فروشگاهها و نمایندگی ها صورت نمی گیرد و تنها راه فروش این محصولات از طریق اینترنت و در فروشگاه الکترونیکی خود شرکت و در بزرگترین فروشگاه اینترنتی چین محصولاتش را به فروش می رساند . از این رو هزینه زیادی از دوش شرکت برداشته می شود و شرکت مجبور نیست برای فروش محصولاتش هزینه گزافی را صرف نمایندگی و فروشنده کند و مبلغی را که سایر شرکت ها هزینه این کار می کنند شیائومی در جیبش می گذارد .

روش تبلیغات نیز در این شرکت متفاوت است و با توجه به سایر کمپانی ها می توان گفت هزینه تبلیغات در شیائومی بسیار ناچیز است . تمام تبلیغات این شرکت در اینترنت و در سه حوزه شبکه های اجتماعی ، خبر و مشتریان ویژه شیائومی که Mi fans نامیده می شود صورت می گیرد . با گسترش روز افزون شبکه های اجتماعی این محصولات نه تنها در چین بلکه در سایر نقاط جهان این تبلیغات دیده می شود . چون مخاطبین شبکه های اجتماعی طیف وسیعی از کاربران را جذب خود کرده اند . که بسیاری از آنان نیز جوانان و نوجوانان هستند و این محصولات به سرعت توسط آنان خریداری خواهد شد.

 

                                                                      فروش اینترنتی

با توجه به استراتژی های شرکت که شامل فروش یک روزه محصولات با قیمت پایین تر و فروش اینترنتی این محصولات و تبلیغ این محصولات در شبکه های اجتماعی و … ، سرعت فروش محصولات شرکت بسیار بالا است . تا جایی که در مدل Mi 3  در عرض چند دقیقه 100 هزار دستگاه از این مدل به فروش رسید که رقم بسیار بالایی است . دو هفته طول کشید تا شرکت بتواند این سفارشات را برای مشتریان تامین نماید و گوشی ها را به مشتریانش تحویل دهد . این وضعیت برای سایر مدل های عرضه شده در شرکت نیز همچنان پا بر جا بود و برای سایر مدل ها نیز این اتفاق روی داده است .

 

                                                                                   تاریخچه ی شرکت شیائومی

تعداد دستگاههای تولید شده در شیائومی محدود است و این نشانگر این است که شرکت ریسک زیادی در تولید و فروش محصولات نمی کند . البته دلیل دیگری نیز دارد و آن هم کاهش قیمت ها به صورت روزانه در چین است و شرکت مواد اولیه اش را با قیمت کمتری خریداری می کند تا تولید محصولات به صرفه تر شود . البته چون تعداد محصولات شرکت محدود است و تعداد کاربران مشتاق در سایت شیائومی فراوانند بنابرین تعداد زیادی از کاربران شانس خرید محصولات شرکت را پیدا نمی کنند .

این باعث می شود موفق به خرید گوشی در شرکت نشوند . در سایر مدل های گوشی های هوشمند شیائومی نیز این اتفاق تکرار شده و شرکت نتوانسته تمامی محصولات را به مشتریانش تحویل دهد . در مورد یکی از گوشی های شیائومی این اتفاق افتاد و از طرف کاربران 7.4 میلیون گوشی سفارش داده شد که شیائومی نتوانست سفارش دهندگان را راضی نگه دارد و تمامی سفارشات را تحویل دهد.

شیائومی در دام پتنت « تاریخچه ی شرکت شیائومی »

در دنیا فناوری اصطلاحی به نام پتنت وجود دارد که بر طبق این قانون باید شرکت ها با اجازه مخترع اصلی فناوری از آن استفاده کنند . این موردی است که شیائومی را درگیر خود کرده و تا به حال بارها این شرکت را به دادگاه کشانده است . از جمله در سال  2014 شرکت اریکسون از شیائومی شکایت کرد و بعد از بررسی  شیائومی محکوم گردید . به موجب این حکم دیگر شیائومی حق نداشت محصولات خود را در هند به فروش برساند . شرکت شیاومی در حال حاضر نیز این مشکل را دارد و به خاطر آن در بازارهای بزرگ جهانی موفقیت چندانی کسب نکرده و اکثرا در کشورهای در حال توسعه محصولاتش را عرضه کرده است.

 

 

 

بیشتر محصولات شیائومی در کشورهای در حال توسعه استفاده می شود علت این موضوع چند مورد است اما دو مورد بیشتر از بقیه اهمیت دارند . یکی از آنها رعایت نکردن پتنت است ، این حق در کشورهای اروپایی مخصوصا آمریکا بسیار اهمیت دارد . چون در این کشورها حق کپی رایت از اهمیت بسیار بالایی برای تولید کنندگان و مصرف کنندگان برخوردار است . اما شرکت شیائومی تا حد زیادی از شرکت های اپل و سامسونگ و … کپی برداری کرده و پتنت را نقص کرده است . اگر شرکت شیائومی بخواهد وارد بازار این کشور ها بشود باید این امر مهم را رعایت کند .

خرید سایت Mi.com توسط شیائومی

مشکل دیگر این کمپانی این است که تعداد تولیدات این شرکت از یک محصول خاص بسیار کم است و بدونه شک پاسخگوی نیاز بازار وسیع نیست و برای این که بخواهد در کشورهای بزرگ حضور داشته باشد باید برای این امر برنامه ریزی کند. البته کشورهای در حال توسعه پر از مارک های زرق و برق دار دیگر هستند و برای این که شیائومی به این کشورها  نزدیک شود . باید از سد آنها عبور کند . در سال 2014 دامین Mi.com توسط شیائومی خریداری شد . خریداری این سایت برای شیائومی 3.6 میلیون دلار هزینه دربرداشت که تا آن زمان در چین بی سابقه بود . اپل با همه بزرگی و وقار خود در این سال ها رقیبی بسیار قدر یافته که اتفاقا عمری بسیار کمتر از اپل دارد . اپل با 45 سال سابقه رقیب سر سختی پیدا کرده که تنها 6 سال عمر دارد .

اما واقعا دلیل این محبوبیت و شهرت چیست ؟ شیائومی چگونه توانسته در کنار این حریفان قدر خود را نشان دهد ؟ شرکت شیائومی برای بسیاری از کشور های منطقه محصول تولید می کند و بازار این کشورها را زیر دست دارد . با بازارهای آنلاینش این امکان را فراهم کرده که هزینه ها را کاهش دهد و محصولات توسط مشتری راحت تر خریداری شود و حتی هزینه کمتری بابت محصول پرداخت کند ، قیمت کم محصولات شیائومی به بازار آنلاین نیز مربوط می شود .

قطعات گوشی های شیائومی توسط تولید کنندگان تولید می شود و مستقیما و بدون واسطه در شیائومی خریداری می گردد . بنابراین شرکت در گیر رقابت با سایر برندها نیست و با قیمت کمتری محصولاتش را تولید می کند . برگزاری کنفرانس های بزرگ در این شرکت باعث می شود افراد زیادی دور هم جمع شوند . خاطره های خوبی برایشان رقم بخورد و این باعث می شود در ذهن شرکت کنندگان دیدگاه خوبی به نسبت شرکت ایجاد گردد.

آیا شیائومی در ایران نمایندگی دارد؟

در اواخر سال 94 شیائومی به بازار ایران وارد شد ، نام نمایندگی شیائومی در ایران اسوشید است ، در ابتدا این شرکت با همکاری همراه اول کار خود را در ایران آغاز کرد. عیبی که به گوشی های هوشمند شیائومی در ایران وارد است این است که برنامه های روی این گوشی در ایران با کیفیت عالی قابل استفاده نیستند ، اما بدونه شک با قابلیت ها و پیشرفت های این شرکت به زودی این مشکل برطرف خواهد شد.

 

شیائومی از دید آمار

با توجه به تحقیقاتی که IDC انجام داده است شرکت شیائومی جزء سه شرکت اصلی تولید کننده گوشی های هوشمند جهان است.

آمار و ارقام شگفت آوری در حساب کاربری تویتر این شرکت انتشار داده شده است که همه را متحیر می کند . بر طبق گزارشات منتشر شده در این قسمت، در 18 دسامبر 2011 شرکت موفق شد در سایت خود 100 هزار گوشی هوشمند را در سه ساعت به فروش برساند . همچنین در سال بعد و در تاریخ 24 آوریل 2012 ، 150 گوشی را بعد از گذشت فقط 15 دقیقه فروخته است.

شگفتی دیگر در 20 سپتامبر همین سال تنها در مدت 4 دقیقه ، 300 هزار موبایل را به فروش رسانده است. این ارقام قابل توجه برای سالهای بعد نیز تکرار شد ، رقم های 7.2 میلیون دستگاه ، 18.7 میلیون گوشی هوشمند و 61 میلیون گوشی دیگر تا 70 میلیون موبایل اعداد دیگری است که در سال های بعد و در زمان فقط چند دقیقه توسط تویتر اعلام شده است.

 

 

 

 

 

بیشتر خریداران محصولات شیائومی افرادی هستند که قبلا گوشی های هوشمند سایر برند ها را داشته اند و در حال حاضر قصد ارتقاء گوشی خود را دارند ، این رقم که حدود 70% از کاربران می باشد ، سهم عظیمی از خریداران این محصولات می باشند . 20% از آنان کسانی هستند که قبلا نیز گوشی هوشمند با برند شیائومی را داشته اند.

بر طبق همین آمار اکثر کسانی که قبلا گوشی سایر برندها را داشتند از سامسونگ بوده اند و این زنگ خطری بزرگ برای سامسونگ است و ممکن است به زودی فروش محصولاتش کاهش یابد. شرکت شیائومی در زمینه فروش گوشی هوشمند در رتبه سوم جهان قرار گرفته است و در حال حاظر 8 هزار کارمند دارد .

 

 

 

« تاریخچه ی شرکت شیائومی » سیر موفقیت لی جون

در 16/12/1969 «لی جون» Lei Jun در استان «هوبی» Hubei به دنیا آمد. استعداد و کارهای خارق العاده اش باعث شد که اطرافیانش به او لقب باهوش بدهند. لی جون در سن 10 سالگی ، لامپی الکترونیکی اختراع کرد ، یک لامپ الکترونیکی را با دو باتری در جعبه ای قرار داد و با سیم کشی خاص طراحی کرد .

برای اولین بار در منطقه، چنین وسیله ای تولید شده بود و همه از دیدن آن شگفت زده شدند. پس از اتمام دوره دبیرستان در مدرسه میان یانگ ، در سال 1987 وارد دانشگاه «ووهان» Wuhan  شد و در رشته علوم کامپیوتر تحصیل کرد .

آقای لی جون دوران تحصیل در دانشگاه را با استعداد خاصش دو ساله به اتمام رساند و در دو سال بعدی دانشگاه به مطالعه در زمینه برنامه نویسی پرداخت و خود نیز در این مدت برنامه هایی برای کامپیوترها نوشت.

کارمندان شرکت شیائومی

در این دوران با افراد زیادی همکاری کرد و از ایده های آنان سود برد . بعدها این افراد را در شرکت خود استخدام نمود و اکنون هر کدام در پست های مدیریتی مشغول به کاراند . لی جون پس از فارغ التحصیلی در سال 1991 در شرکت «کینگ سافت» King Soft مشغول به کار شد . او در ابتدا مهندسی ساده در شرکت بود اما با پشتکار و اشتیاق فروانش به سرعت پیشرفت کرد . تا سرانجام در سال 1998 رئیس شرکت کینگ سافت شد .

در سال 2000 وبلاگ فروش کتاب، به نام «جویو» Joyo  را ساخت ، با اینکه در ابتدا لی جون این کتابخانه را به تقلید از آمازون بنا نهاده بود . اما بعدها خود آمازون به دنبال شعبه ای موفق و فعال بود تا در چین نیز نمایندگی داشته باشد . پس کتابخانه الکترونیکی جویو را خریداری کرد . برای خرید این کتابخانه 75 میلیون دلار پرداخت نمود . در سال 2007 لی جون به بهانه بیماری از شرکت کینگ سافت استعفا داد ، اما معلوم شد . که چنین نیست و پس از مدت کوتاهی با سرمایه گذاری در UCEWB به ریاست هیئت مدیره شرکت رسید .

شیائومی Xiaomi

تا سال 2010 در این پست باقی ماند؛ بلاخره خود شرکتی را در 6 آوریل 2010 پایه گذاری کرد و آن را شیائومی نام نهاد . لی جون در راه رسیدن به موقعیت کنونی فراز و نشیب های زیادی را دیده و تجربه های زیادی کسب کرده و معتقد است باید از آنها استفاده نماید . او معتقد است باید نقدها و بازخوردهای افراد را شنید به آنها فکر کرد و جوابشان داد . چون در زمان مدیریت در کینگ سافت . خود بارها به شرکت های موتورولا و نوکیا تذکر داده بود که باید نقاط ضعفشان را اصلاح کنند.

اما آنان توجهی نکردند و شما اکنون شاهد وضعیت بحرانیشان هستید . لی جون ببیست و سومین مرد ثروتمند چین است ، در طول سالها به علت سرمایه ی بالایش در شرکت های زیادی سرمایه گذاری کرده و قابل توجه است که این سرمایه گذاری ها فقط مربوط به شرکت هایی که در حوزه فناوری فعالیت می کنند نبوده . او قصد دارد در 100 شرکت دنیا سرمایه گذاری کند . از این رو می توان آقای لی جون را فرشته سرمایه گذار خواند چون افرادی را که سرمایه گذاری های کلان در شرکت ها انجام می دهند را چنین می خوانند.

در حال حاضر آقای لی جون پنجاهمین مرد ثروتمند جهان است و دارایی برابر 9.8 میلیارد دلار را دارد.

رتبه شیائومی « تاریخچه ی شرکت سیائومی »

لی جون در کارنامه خود افتخارات بی شماری دارد ، در سال های 1999 ، 2000 و 2002 در بین 10 چهره برتر IT در چین قرار گرفت ، در سال 2005 گیکینگ به عنوان چهره برتر شناخته شد و در سال 2012 نیز از مدیران برتر چین معرفی شد . در سال 2016 در جمع ثروتمند ترین افراد جهان قرار گرفت و با 9.8 میلیارد دلار دارایی، در رتبه 50 قرار گرفت.

 

 

اعتماد به نفس، لی جون را به چنین فرد مطرحی تبدیل کرده . پس می شه گفت “همه چیز با اعتماد به نفس شروع میشه ، با تلاش و پشتکار به نتیجه می رسه و با دقت و عدم غرور پایدار می مونه .” دقیقا مثل آقای لی جون.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

خوشحالیم که تا اخر بحث « تاریخچه ی شرکت شیائومی ؛ آشنایی با محصولات Xiaomi » با ما همرار هستید . لطفا نظرات و سوالات خود را برای ما بنویسید .

بیشتر بخوانید :

xiaomiبیوگرافیبیوگرافی بزرگان دنیای تکنولوژیپاور بانک شیائومی