مقایسه کیفیت تلویزیون اولترا اچ دی و سه بعدی 3D ، Ultra HD
مقایسه کیفیت تلویزیون اولترا اچ دی و سه بعدی 3D ، Ultra HD ؛ قابلیت 3 بعدی با فیلم های پرفروش سه بعدی و مهیج در سال 2010 به اوج خود رسید . با پشتیبانی و حمایت سازنده ها از این قابلیت تب سه بعدی بیشتر و بیشتر می شد . مخصوصاً هنگامی که شرکت سونی به هنگام ارائه ی پلی استیشن 3 از وجود قابلیتی به نام بلوری«BLU-RAY» سه بعدی در این کنسول بازی خبر داد . روند رو به رشد قابلیت 3 بعدی همچنان ادامه داشت . حالا دیگر بازی کردن با کنسولهای بازی سونی هیجانی چند برابر را به کاربر منتقل می کرد .
چیزی شبیه هدستهای واقعیت مجازی و حتی فراتر از آن . طبیعی است که این پدیده ی نوظهور سرو صدایی خاموش نشدنی به پا کند . جالب است که کارت های گرافیکی انویدیا و AMD نیز پشتیبانی از این تکنولوژی را به قابلیت های خود اضافه کردند . حالا دیگر چیزی نبود که مانع از پیشرفت این فناوری تازه نفس باشد . اما در سال 2013 وقتی تولید فیلم ها و محتوای سه بعدی از سوی شبکه ها متوقف شد، تب سه بعدی نیز فروکش کرد . مخصوصاً هنگامی که شرکتهای مطرحی چون ، ال جی و سامسونگ از تولید این تلویزیون ها دست کشیدند .
مقایسه کیفیت تلویزیون اولترا اچ دی و سه بعدی 3D ، Ultra HD ؛ می دانید که بهترین تلویزیون های ال جی و بهترین تلویزیون های سونی و بهترین تلویزیون ها ی سامسونگ جزء بهترین و پرفروش ترین تلویزیون ها هستند . بنابراین طبیعی است که تصمیم آنها بر میزان محبوبیت هر نوع تلویزیونی تاثیر خواهد گذاشت . راهنمای خرید تلویزیون و نکات ضروری در هنگام خرید را در قسمت های قبل نوشتیم . در این قسمت مقایسه ای بین تلویزیون های اولترا اچ دی و سه بعدی خواهیم داشت.
چرا تلویزیون سه بعدی «3D» نخریم؟
کیفیت تلویزیون اولترا اچ دی
شاید از خود بپرسید ، چرا 3D با این همه هیجان و این همه زنده بودن پس از چند سال ، محبوبیتش را از دست داد. جواب این سوال می تواند دو دلیل داشته باشد ؛ فیلم برداری بصورت سه بعدی هزینه بردار است و انتقال حس سه بعدی بودن در محیط خانه سخت است . پس دلیل افول تولید این نوع تلویزیون ها بخاطر تکنولوژی خاص 3D نبوده است ، بلکه به دلیل گران تمام شدن فیلمهای سه بعدی بوده است . تولید کنندگانی که محتوای سه بعدی تولید می کردند ، در اکثر موارد فیلمهای سه بعدی بصورت کامپیوتری به سه بعدی تبدیل می شدند . و این برای کاربران و بینندگان ناخوشایند بود .
تولید تلویزیونهای سه بعدی رفته رفته و به مرور زمان به خاطر آمدن کیفیتهای جدید و قابلیتهای جدید در تلویزیون ها کمتر شده است . اما هنوز هم هیجان و زنده بودن را به همان شدت اولیه انتقال می دهند. به علاوه دیدن فیلم سه بعدی هزینه ی به مراتب بیشتری دارد .
باید قبل از هر چیز یک تلویزیون بالارده ی 3D بخرید و بعد یک دستگاه پخش کننده ی سه بعدی . سپس مغازه به مغازه در پی فیلمهای جذاب سه بعدی باشید و سرانجام با کمک عینکهای سه بعدی گوشه ی مخصوص و مناسبی پیدا کنید و بعد از تمام این اتفاقات اکنون می توانید فیلم مورد نظرتان ذرا پلی کنید. شاید با خودتان بگویید ، حالا که خوب فکر می کنیم میبینیم که قابلیت سه بعدی ، چندان مهیج و چندان غافلگیر کننده هم نیست . با همان تلویزیون های معمولی راحت تریم. اما نه ،واقعاً سه بعدی بودن مزیتی است که برخی از تلویزیون ها به همراه سایر ویژگیهای دیگر دارند .
کیفیت تلویزیون اولترا اچ دی
ناگفته پیداست ، مصرف کنندگان به هنگام خرید تلویزیون به دنبال تلویزیون های 4k و HDR هستند تا قابلیت سه بعدی . شاید تلویزیون های اولترا اچ دی ، مانند تلویزیون های سه بعدی که با عکسهایی بیرون زده از تصویر ، نه فقط بازار را احاطه کرده بودند . بلکه هیجانی سرشار از زندگی را منتقل می نمودند . شاید هم مانند تلویزیون های خمیده با طراحی خیره کننده ، فریبنده نباشند. اما تلویزیون های اولترا اچ دی از همه ی این تلویزیون ها خاص تر هستند .
چرا که تصاویر را در دنیایی از پیکسل غوطه ور می کنند . یعنی فضای کمتر و پیکسل بیشتر که نهایتاً به کیفیت بالا و جزئیات دقیق تر منجر می شود . در طی چند سال اخیر تغییرات و تحولات زیادی در کیفیت و اندازه ی تلویزیون ها بوجود آمده است . برای نمونه ضخامت تلویزیون ها کمتر شدهاست ، کیفیت تلویزیونها تا حد 4K ارتقاء یافته است . صفحه ی تخت تلویزیون ها به منحنی تبدیل شده است .
این روزها کیفیت 4K یعنی تلویزیونی با رزولوشن 4 میلیون پیکسل را به خیال پردازیهای سه بعدی ترجیح می دهند . طراحی های بهتر و چشم نواز ، ساختار شکیل و مدرن ، تنها بخشی از تحولات شگرفی است که در نسل نوین نمایشگرهای خانگی بوجود آمده است . بخش دیگر تغییرات مربوط به تکنولوژیهای جدیدی چون OLED و 4K بوده است که دنیایی متفاوت را به رخ تصویر می کشند .
حالا که می دانید چرا سه بعدی از یاد سازندگان رفته است ، جا دارد که تکنولوژی جایگزینش یعنی 4K را معرفی کنیم و ببینیم چرا باید یک تلویزیون 4K بخریم؟ درست مانند این است که بخواهیم نوع نمایشگرها یLCD را با نمایشگرهای OLED مقایسه کنیم. یا اینکه صفحه نمایش منحنی را به تخت.
چرا باید تلویزیون اولترا اچ دی بخریم ؟
شاید تا چند سال پیش خرید یک تلویزیون 4K، آینده نگری محض تلقی می شد . اما امروزه با توجه به پشتیبانی سازنده های مختلف از این کیفیت دیگر خرید این نوع تلویزیون آینده نگری تلقی نمی شود . بلکه هوشمندانه ترین انتخاب است. 4K یک نوع جدید رزولوشن است ، با کیفیت و وضوح بالاتر . می دانید که نمایشکرها با کیفیت هایی چون HD،FHD در انواع لپ تاپ و تبلت و موبایل استفاده می شوند . اما 4K کیفیت را جور دیگری تعریف می کند . 4K ، با خطوط رزولوشن 2160P ، دارای 3840 در 2160 پیکسل است .
این کیفیت فراتر از انتظار را تنها با نمایشگر 4K می توان مشاهده کرد و تا یک نمایشگر 4K نداشته باشید نمی توان این همه تفاوت را درک کرد. برای نمونه با داشتن یک تلویزیون اولترا اچ دی «SAMSUNG UHD SMART LED TV 55KS9500» می توانید کیفیت واقعی این نمایشگر را با چشم خود ببینید. اما نباید انتظار داشت که کیفیت 4K را با تلویزیون پایین رده ی ال ای دی اچ دی سامسونگ« SAMSUNG LED TV HD 32H4270 » ببینید.
جادوی تلویزیون های 4K
کافی است کسی متوجه این همه تفاوت شود، محال است از خرید آن صرف نظر کند. اما این نکته را هم بدانید ، که تلویزیون اولترا اچ دی اگر در سایز و اندازه ی کوچک باشد .وضوح و کیفیتش قابل تشخیص نیست و تفاوتی با تلویزیون معمولی اچ دی ندارد. لذا برای اینکه تفاوت آشکار بین این دو تکنولوژی را ببینید ، باید حتماً تلویزیوین اولترا اچ دی اندازه ی بزرگی داشته باشد. در این صورت می توانید از تمام پتانسیل یک تلویزیون 4K استفاده کنید. البته ناگفته پیداست که با افزایش سایز تلویزیون ، قیمتش هم زیاد می شود.
تکنولوژی ها و فناوری های تازه نفس در ابتدای معرفیشان قیمت بالایی دارند . اما با گذشت زمان و همین که تب داغ این نوع تلویزیون ها خوابید ، قیمت آنها نیز کاهش پیدا می کند .
یک روز دیرتر ، اما با قیمت کمتر
کاهش قیمت در تلویزیون های 4K یکی دیگر از دلایل مهم برای خرید این تلویزیون است . از اولین تلویزیون 4K چند سالی می گذرد و قیمت این نوع نمایشگر به کلی پایین آمده است . شاید در اوایل معرفی و عرضه ی این تکنولوژی ، قیمت بالای این تلویزیون ها مانع از خریدشان می شد . اما تنها با گذشت دو سال شاهد کاهش قیمت زیادی در این نوع نمایشگرها بودیم . اکنون تلویزیون های 4K قیمت کمتری از انواع تلویزیون های منحنی 4Kو تلویزیون های OLED 4K دارند . قیمت یک تلویزیون 4K با قیمت تلویزیون بالارده ی LCD برابر است .
پس قیمت مناسب نسبت به انواع تلویزیون های دیگر می توان دلیل موجهی برای خرید تلویزیون های 4K باشد . وقتی همه ی تولید کنندگان به فناوری 4K روی آورده اند دست خریداران را در انتخاب برند و مدل و طرح باز گذاشته اند. علاوه بر این رقابت میان سازندگان تنها طرح و مدل را افزایش نداده است ، بلکه هم کیفیت را ارتقاء داده و هم قیمتها را کاهش داده است. و این تنوع می توان برگ برنده ای برای تلویزیون های 4K باشد. البته این جمله بدان معنا نیست که سالها صبر کنید ، شما می توانید هم اکنون نسبت به خرید تلویزیونهای اولترا اچ دی اقدام کنید ، چرا که قیمتشان کاهش زیادی پیدا کرده است .
بهبود محتوای نمایشی با قابلیت 4K
اوایل معرفی و ارائه ی این تکنولوژی را به خاطر دارید؟برنامه یا فیلم چندان جالبی نبود که با قابلیت 4K ضبط شده باشد و این یکی از اصلی ترین مشکلات تلویزیون های اولترا اچ دی به حساب می آمد . اما سازندگان برای حل این مشکل ، به همراه تلویزیون های اولترا اچ دی ، هاردی حاوی فیلمهای 4K را ارائه می دهند .
تلویزیون های 4K این توانایی را دارند که کیفیت های HD و FHD را نیز با کیفیت نزدیک به اولترا اچ دی نمایش می دهند. پس نگران کمبود محتوای 4K نباشید . با اینکه روز به روز برنامه ها و فیلمهای 4K بیشتر می شود و دارندگان این تلویزیون ها می توانند از کیفیت 4K لذت ببرند . اما هنوز هم آنچنان که باید همه جانبه و فراگیر نشده اند و شبکه های پخش قادر به پشتیبانی از این کیفیت نیستند.
درنهایت
تصاویر سه بعدی بسیار زنده و هیجان انگیز هستند ، آنچه در یک تلویزیون معمولی دو بعدی مشاهده می کنیم عکسها و تصاویر کم عمقی هستند که حس زنده بودن را منتقل نمی کنند . اما در تلویزیون های 3D قضیه فرق می کند . در این تلویزیون ها عمق زیاد تصاویر ، حس زنده بودن و هیجان را منتقل می کنند .
در تلویزیونهایی که به تازگی تولید شده اند ، بدون استفاده از عینک هم می توان تصاویر را بصورت سه بعدی تماشا کرد.اما مشکلاتی نظیر کمبود محتوای سه بعدی و هزینه ی زیاد صرف دستگاه های پخش شونده را هم دارند. البته جای بحث نیست که انجام بازی بوسیله ی نمایشگرهای سه بعدی با هیچ نمایشگری قابل قیاس نیست.
در تلویزیونهای 4K » Ultra HD » کیفیتی به مراتب بالاتر از تلویزیون های FHD ارائه می شود . این کیفیت بالاتر تنها با داشتن 8 میلیون پیکسل « 4 برابر تلویزیون های فول اچ دی » ممکن می شود . در تلویزیون های Ultra HD با بزرگ شدن اندازه ی تلویزیون ، شاهد مشکلاتی مانند تصاویر کدر و مات ، نمایان شدن پیکسلها و … نیستیم و این به لطف غرق شدن تصاویر در دریایی از پیکسلها ست . حال آنکه تمام این مشکلات را در تلویزیون های FULL HD سایز بزرگ شاهد بودیم.
بیشتر بخوانید :